torstai 10. maaliskuuta 2016

Vähemmän on Enemmän kirja 28/xx

Avaintapojen muuttaminen tuottaa parempia tuloksia kuin muiden.


Koska aivotoimintasi ja maailma toimivat epälineaarisesti, tulee sinun ymmärtää, että joidenkin tapojen muuttaminen on tärkeämpää kuin toisten. Sinun pitää uudelleenohjelmoida pahimpaa vahinkoa aiheuttavat tapasi tai ne joilla on suurin positiivinen vaikutus. Parhaimmillaan yhden tavan muuttaminen johtaa toistenkin muuttumiseen. Nämä avaintavat vaihetelvat ihmisestä toiseen, joten sinun täytyy muuttaa tapoja yksitellen ja tarkkailla kuinka muutokset vaikuttavat. 

Avaintapojen muutokset johtavat tiettyjen ajatusmallien luomiseen ja muuttavat myös vanhoja pinttyneitä tapojasi. Näitä voit kutsua myös pieniksi voitoiksi. Ne auttavat sinua luomaan pelisääntöjä hetkiin, jolloin olet pahiten altis palaamaan vanhoihin tapoihin. Heikkoja hetkiäsi ovat stressi ja väsymys. Käytä suurin osa voimavaroistasi avaintapojen muuttamiseen, koska saat silloin suurimman hyödyn.

Pienten voittojen hahmottaminen ei ole helppoa, ne vaihtelevat. Näitä asioita ovat mm. liikunnan lisääminen, alkoholinkäytön lopettaminen, tyydytyksen viivyttäminen ja raha-asioiden järkeistäminen. Aloita edellämainituista mikäli sinulla ei ole aavistusta avaintavoistasi. Kokeile asioita yksi kerrallaan, koska aivojesi liikakuormitus ei johda haluttuun lopputulokseen. Aloita tapojen muuttaminen pienillä teoilla. Mitä pienemmillä teoilla aloitat tavan luomisen tai muuttamisen sitä helpommin se muodostuu. Lisää myöhemmin kuormituksen määrää.

Pari esimerkkiä: kun haluat oppia käyttämään hammaslankaa niin aloita ensin yhden hampaanvälin putsaamisesta. Kun olet tehnyt sitä vähän aikaa, voit siirtyä putsaamaan useampaa väliä. Mikäli haluat oppia säästämään rahaa palkastasi niin aloita pienellä rahasummalla niin siirrä ensin yksi euro säästöön ja lisää summaa pikkuhiljaa, kunnes tapa on muodostunut. Pienistä teoista aloittamista voi käyttää kaikkien uusien tapojen luomiseen. Se toimii paremmin kuin aloittamalla heti suurista teoista.Johtopäätöksiä


Kuten huomaat niin tavoillasi on suuria vaikutuksia elämääsi. Hyvien tapojen luomisen lisäksi sinun on pakko muuttaa vanhoja, haitallisia tapoja, jotta saat enemmän irti elämästäsi. Tapasi vähentävät aivojesi taakkaa, joten niillä on suuri merkitys. Muodosta niitä, jotta voit maksimoida aivokapasiteettisi käyttöön, josta on sinulle eniten hyötyä. Kaikki turhat, mutta pakolliset asiat tulisi hoitaa samoilla rutiineilla. Asiat vaihtelevat henkilöstä riippuen, joten rutiinisi ovat erilaiset kuin muilla. Et voi hoitaa koko elämääsi rutiininomaisesti, koska aivosi tarvitsevat haasteita ja rasitusta. 

Rutiineja suorittamalla tylsistyt, joten sinun tulee välillä tehdä muutoksia rutiineihisi. Voit vaikka mennä eri reittiä töihin tai opiskelemaan. Muutosten ei tarvitse olla suuria. Mitä paremmat tavat muodostat sitä paremmin pärjäät. Mieti itse parhaat rutiinisi. Ne vähentävät tarvettasi vähentää aivojesi käyttöä. Ne kuluttavat paljon energiaa ja sitä on sinulla rajallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti