maanantai 4. tammikuuta 2016

Joulukuu 2015 Cash -95€ Salkku -8.9%

Joulukuu ei sisältänyt suuria yllätyksiä, jos ei lasketa rahasummaa mikä meni joulun järjestämiseen. Ainoa asia mikä jäi tekemättä oli talvitakin osto. Henkilökohtaisessa elämässäni aloin hyödyntämään sijoita ensin itseesi filosofiaa ja onnistuin siinä.


Joulukuussa menot hieman odotettua suuremmat, tulot odotetut


Joulun järjestämiseen perheelle meni hieman enemmän rahaa kuin oletin, mutta muuten tulot ja menot olivat odotetut. Pohdin edellisessä kuukausikatsauksessa mille kuukaudelle laittaisin kolmen kuukauden matkalipuista tulevat menot ja ostin lopulta joulukuun viimeisenä päivänä lipun. Päätin sijoittaa viimeisen päivän osan joulukuulle ja loput matkalippuihin liittyvät menot tammikuulle. Tämän seurauksena tammikuun tulosta rasittavat helmi- ja maaliskuun matkaliput. Muuten menot tulevat olemaan normaalit mikäli en osta talvitakkia. En todennäköisesti osta vielä sitä, koska edellinen on kunnossa, vaikka se onkin huonossa hapessa. Mikäli se hajoaa niin on pakko investoida uuteen. Tulot ovat ekalta viikolta lähes nollissa, joten tähtään nollatulokseen tammikuussa. Tämä tarkoittaa kirivaihdetta tammikuun toiselle puoliskolle.


Sijoitusten suhteen joulukuussa ei juuri muutoksia


Vaikka sijoitusteni kurssit laskivat niin suurempia muutoksia yritysten ansaintakyvyssä ei tapahtunut. Tämä voi olla huonokin asia, mutta ilman suurempia uutisia ei ole syytä reagoida. Voi olla, että olen väärässä. Suurempia uutisia odottelen vasta helmikuulle mikäli tulosvaroituksia ei tule. Mielestäni arvostustasot ovat edelleen korkealla niin Suomessa kuin muuallakin, mikäli unohdetaan muutamat poikkeukset, jotka on vaikea hahmottaa. Tällä hetkellä en pysty siihen, mutta kärsivälliselle tulee uusia tilaisuuksia. Nyt keskityn keräämään pääomia, jotta löytyy sijoitettavaa, kun sopiva hetki tulee. Se on tärkein tehtäväni sijoittamisessa juuri nyt.


Sijoita ensin itseesi periaatteen käyttöönotto tapahtui joulukuussa


Monille tuttu maksa ensin itselle periaate toimii myös osaamiseen sijoittamisessa. Tämä tarkoittaa sitä, että keskityn opiskelemaan uusia asioita ennen päivän muita toimia mikäli satun olemaan kotimaassa. Pidän tunneista kirjaa ja tavoitteeni on saada opiskeltua uusia asioita yhteensä viisisataa tuntia vuonna 2016. Viisisataa tuntia tekee noin neljäkymmentä tuntia kuukaudessa. Pidin joulukuussa viikon loman sekä kirjoittamisesta että opiskelusta. Tämä oli ensimmäinen kerta moneen vuoteen, kun onnistuin siinä. Viikon lomasta huolimatta opiskelutunteja tuli 33. Samaa päivävauhtia vetämällä pääsen tänä vuonna tavoitteeseen. Tämän enempää en tuntimääriä julkaise ennen ensi vuoden loppua ellei jotain tapahdu. Tavan luominen on hyvällä mallilla, mutta pysyvä se ei vielä ole.


Suosittelen jokaista huolehtimaan ensin itsestään, koska omien asioiden ollessa kunnossa on helpompi auttaa muita. Itseensä sijoittaminen kannattaa aloittaa ensin, vaikka heräämällä varttia normaalia aiemmin. Tämä ei ehkä onnistu lapsiperheissä, joten kannattaa opiskella vaikka työmatkalla mikäli on muiden kyydissä. Opiskelemalla viisitoista minuuttia päivässä pääsee jo hyvin alkuun. Ensin itsestään huolehtimista voi käyttää hyödyksi myös työnteossa ja muissa raha-asioissa. Älkää unohtako näitä kahta asiaa.


Henkilökohtaisesta elämästä lyhyesti sen verran, että tammikuun puolivälin jälkeinen viikko kertoo missä sen suhteen mennään. Tarkempaan en halua tässä vielä avautua.


Tällä kertaa kuukausikatsaus on lyhyempi, koska on vähän sanottavaa.


Hyvää viikonjatkoa!


-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti