sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Marraskuu2013 cash +165€ Salkku +2.8% Yhteensä 11525€

Kun katsoo lukemia niin mentiin suunnitelmien mukaan. Pieni miinus iski flunssanpoikasen tarttuessa allekirjoittaneeseen viimeisellä viikolla. Tämän takia ei tullut saatua ihan kaikkea irti. Mitä taas tulee sijoituksiin niin eteenpäin taas mentiin hieman. Ei kuitenkaan kovin radikaalisti, joten mitään suurempia hehkutuksia ei voi heittää.

Menoja marraskuussa oli hieman vähemmän kuin olin ajatellut, mutta ei mitään kovin dramaattista eroa normaaliin kuitenkaan. Sen sijaan joulukuulle tuli pieni negatiivinen ylläri, kun pamahti ylimääräinen yhtiövastike vesivahinkojen vuoksi. Tämä siis menee puoliksi veljen kanssa mikä ei ole kovin suuri potti. Sen sijaan odotettavissa oleva putkiremppa onkin sitten aika helvetin iso kasa sitä itseään ja se tulee varmasti seuraavan kymmenen vuoden sisällä ja voi tulla jo ihan lähivuosinakin. Muuten ei joulukuulle tule muita kovin suuria laskuja paitsi, että perheen joulukinkku menee tänä vuonna allekirjoittaneen piikkiin, koska muilla perheenjäsenillä ei siihen ole varaa. Saas tosin nähdä miten muiden joulutarjoiluiden kanssa käy. Muita ylläreitä ei ole, joten menot eivät ole hirveän suuret.

Mitä taas tulee marraskuun tuloihin niin satasen olisin voinut kyllä enemmän tienata, mutta siihenkin mahdollisuus katosi viimeisen viikon flunssan vuoksi. Mitä tulee joulukuun tuloihin niin tänäkin vuonna aion pitää jo hyväksi tavaksi havaitsemani pitkän joululoman eli vajaa pari viikkoa ilman ”töitä”. Tämä loma alkaa noin 20. päivä ja jatkuu tammikuun ekaan viikonloppuun ainakin näillä näkymin. Oma arvioni joulukuun menojen ja tulojen suhteesta on aika lailla se, että hieman plussalle olisin jäämässä. En tosin ihan tarkkaan ole varma joulutarjoiluiden kustannuksista enkä tietystikään siitä miten terveystilanne kestää. Maksimiplussien olettaisin olevan käteisen suhteen sata Erkkiä mikäli kaikki asiat menevät suunnitelmien mukaan.

Sijoituksistani ei ole tällä kertaa juurikaan sanottavaa, koska salkkuosakkeitteni liiketoiminnoista ei ole mitään juurikaan kuulunut. Minun ei pitäisi olla tippaakaan kiinnostunut osakkeiden hinnoista, koska yritysten liiketoiminnan laatu on se mikä ratkaisee pidemmällä aikavälillä. Nordnetin kuukausisäästäminen jatkuu ihan normaalisti jatkossakin. Ainakin seuraava vuosi eteenpäin on tarkoitus mennä sillä sapluunalla ja keskittyä kuukausisäästämiseen kehittyville markkinoille juuri tätä kautta. Pörssikurssien olettaisin pysyvän aika lailla paikoillaan ja pikkuhiljaa nousu hyytyy. Olen siinä todennäköisesti tälläkin kertaa väärässä, joten minua ei ainakaan kannata uskoa. Lisäostoja ei ole tällä hetkellä näköpiirissä mikäli kurssit eivät kyykkää kunnolla. Laatuyhtiöistä ainoastaan Outotecin hinta heijastelee lähestulkoon arvoa ja mikäli yrityksen kurssi laskee selvästi nykyisestä niin laitan siihen lisää rahaa. Tämä taas kuuluu siihen ”Jos lehmäl olis pyörät se olis maitoauto” tyyppiseen ajatusmalliin, joten toimitaan sen mukaan miten asiat menee.

Omassa henkilökohtaisessa elämässäni on tällä hetkellä kaikki erinomaisen hyvin ja suurimmat ongelmat ovat ”ketsuppi loppu” tyyppisiä vastoinkäymisiä, joten elämä rullaa hyvin eteenpäin. Ehkä tämän blogini suhteen on minulla ollut vaikeuksia eniten ja se johtuu ehkä eniten siitä ettei uusia ideoita ole tällä hetkellä ollut riittävästi pääkopassa. Ilmeisesti elämä kaipaa jonkinlaisia vastoinkäymisiä, jotta kirjoituksia alkaisi pukkaamaan entiseen tahtiin. Vaikeudet kun tuppaavat monesti inspiroimaan luovaan työhön. Joululomalla on taas tarkoitus keskittyä luovaan prosessiin, koska silloin on rauha maassa eikä tarvitse höntyillä mihinkään. Mitä taas tulee uuden vuoden juhlintaan niin todennäköisesti en lähde silloin minnekään vaan latailen akkujani. Mielestäni kyseinen juhla on aivan ylihypetetty, mutta mikäli jollakin on erittäin hyvä idea sen viettoon niin saatan jopa lähteä pois kotoa. Mitä taas tulee muihin menoihin niin ensi viikolla menen lyhyelle Ruottinreissulle ja saas nähdä saisiko sieltä jotain havaintoja naapurimaamme menosta aikaiseksi. Mitä taas tulee joululahjoihin niin muistakaa kaikki, että paras lahja mitä voitte läheisillenne antaa on kuitenkin aika. Yrittäkää siis olla vittuuntumatta jouluruuhkissa ja panostakaa olennaiseen. Turhan roskan ostaminen ja ajanhukkaaminen siihen ei ole viisasta.
Hyvää joulukuun alkua!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti