Vähemmän on enemmän ajattelu on
syvällistä ja siihen kuluu paljon aikaamme. Sen vuoksi meidän on
muistettava, että tekemiseen käytetty aika vähenee ajatteluun
käytetyn ajan kasvua enemmän. Meidän on kaivettava syvältä syitä
asioille. Siihen kuluu enemmän aikaamme, koska usein keskitymme
seurauksiin syiden sijaan. Riittävän syvältä kaivaminen on ainoa
tapa päästä kokonaisuuden kannalta tärkeimpiin vähiin asioihin.
Meidän on keskityttävä ajattelemaan riittävän hyvin, jotta
huomamme asioiden tärkeyden. Meidän tulee varata tarpeeksi aikaa ja
etsiä oma paikkamme, jossa pystymme kaivamaan pintaa syvemmältä.
Vähemmän on enemmän ajattelu vaatii
reflektiivisyyttä ja kykyä nähdä sisimpäämme. Meidän tulee
kerätä riittävästi tietoa siitä kuinka olemme asioihin
reagoineet, jotta pystymme tähän. Tiedonkeräämisen hyty tulee
siitä, että valehtelemme itsellemme. Lisätieto parantaa
mahdollisuuksiamme havaita väärät ajattelu- ja käytösmallimme.
Jotta voisimme nähdä sisällemme, tulee meidän kerätä tietoa
tekemisistämme. Esimerkkinä voimme pitää sitä kuinka kuvittelin
olevan tehokas internetin hyödyntäjä, kunnes aloin mittaamaan omaa
ajankäyttöäni RescueTime-ohjelmalla. Nykymaailma on keskittynyt
ensisijaisesti tekemiseen mikä ei jätä tilaa ajattelemiselle.
Toisenlainen ajattelumalli eli keskittyminen muutamaan
kallisarvoiseen näkemykseen toimii paljon tehokkaammin. On
järkevämpää ajatella tarkkaan valittuja mahdollisuuksia ja
panostaa niihin, joista
saamme aikaan huipputuloksia tai hyviä
tuloksia pienellä vaivalla.
Epätavallisuus
Vähemmän on enemmän ajattelu eroaa nykyajan maailmaa hallitsevista ajattelumalleista. Normaaliajattelu kerää ison kasan jätettä, johon on piilotetttu pari kultahippua. Epätavallinen ajattelumalli tarkoittaa sitä, että pidämme jätteen siellä missä se on ja keskitymme näkyvillä oleviin hippuihin. Meidän tehtävämme on selvittää miksi muut tekevät hommat väärin tai reilusti alle oman tasonsa. Tämän jälkeen meidän tulee kehittää vastakohtaisia toimintamalleja. Me etsimme poikkeuksia, joilla on suuret vaikutukset. Pieniä kultahippuja, jotka tuottavat suurimmat ja nautinnot löytyy jokaiselta elämänalueelta. Me olemme ainoat ihmiset, jotka voimme niitä löytää elämästämme. Poikkeuksien hyödyntäminen tuottaa suuremmat tulokset kuin voimme kuvitella. Meidän on itse löydettävä suurimmat ylijäämät, joita hyödyntää ja suurimmat alijäämät, joista päästä eroon.
Hedonistisuus
Meillä on vain yksi elämä, josta voimme nauttia. Meidän on tehtävä asioita, joista todella pidämme. Suurimmat saavutukset ovat yleensä korkean motivaation ja ilon sivutuotteita. Emme pääse niihin käsiksi mikäli emme nauti siitä mitä teemme. Emme voi toimia muiden mukaan vaan olemalla rehellisiä itsellemme. Yksi suurimmista murheista mitä ihmiset toteavat kuolinvuoteellaan ainakin Bronnie Waren kirjan ”viisi suurinta katumusta kuollessa” mukaan on ”Olisipa minulla riittänyt rohkeutta elää sen mukaan mikä minulle oli tärkeintä sen sijaan, että elin kuten muut minulta odottivat.” Suurin osa meistä viettää suurimman osan ajastaan heidän kanssa, joista he eivät erityisemmin pidä. He tekevät työtä, josta he eivät ole innoissaan vaan odottavat seuraavaa lomaa tai viikonloppua. Vapaa-aikamme kuluu myös usein tekiessämme asioita, joista emme nauti. Tämä toimii myös päinvastoin. Suurin osa meistä ei vietä aikaansa niiden seurassa, joista eniten pidämme. Me emme myöskään työskentele meitä eniten kiinnostavalla alalla. Seurauksena vietämme elämäämme saaden vähemmän nautintoja kuin mahdollisuutemme.
Hedonistisuus käsitetään lähinnä oman edun ja itsekkyyden ajamisena. Perimmäinen tarkoitus onkin sitä, mutta suurempaa kuvaa tarkastellessamme huomaamme tämän palvelevan ihmiskuntaa paremmin. Onnellisten ihmisten seuraa parantaa elämänlaatuamme. Hedonistisuus on enemmänkin välttämättömyys suuriin saavutuksiin ja muiden auttamiseen. Ne meistä, jotka tekevat asioita muiden tahdosta ovat keskimäärin onnettomampia kuin muut. Onnettomat ihmiset tekevät myös läheisensä onnettomiksi purkaessaan pahaa oloaan. Mikäli joku haluaa meidän elävän toisin kuin haluamme niin on kyse heidän itsekkyydestään. Mikäli elämäntyylimme ja valintamme eivät vahingoita muita niin heidän on itsekästä vaatia meitä muuttumaan vain siksi, että sopisimme paremmin heidän maailmankuvaan. Itsensä rakastaminen on itsestään välittämistä. Eikä vielä suoranaista itsekkyyttä. Pitäessämme huolta itsestämme, pystymme myös auttamaan muita, sen sijaan että energiamme kuluisivat ongelmiemme kanssa taistellessamme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti