maanantai 31. elokuuta 2015

Elokuu 2015 Cash -330€ Salkku -14.5%

Elokuu oli kohtuullinen, vaikka miinuksia tulikin. Ne olivat aika lailla odotettuja. Sain siitä huolimatta suhteellisen hyvin asioita aikaan. Kirjani eteni alkukuusta nopeasti eteenpäin ja saan sen julkaistua epäilyistäni huolimatta hyvin todennäköisesti lokakuun lopussa. Miinuksia sen sijaan löytyi muusta yksityiselämästäni, mutta ne eivät tosin olleet itse tilattuja.


Pörsseistä pihisi vähän ylimääräisiä ilmoja pois


Sijoittajan tärkein tehtävä eli sijoitettavien pääomien kasvattaminen on viimeisen puolen vuoden aikana ollut epäonnistunutta. Tärkein tehtäväni tuleville kuukausille on tehdä jatkuvaa ylijäämää. Kaikki muu on pelkkää haihattelua. Oma näkemykseni on se, että pörsseillä on varaa laskea vielä reilusti. Nyt ne ovat ottaneet vasta ensimmäisen askeleen kohti niitä arvostustasoja, joille ne kuuluvat. Tällä hetkellä en näe vielä mitään syytä ostaa osakkeita. En usko näkevänikään ennen kuin on varmaa, että keskuspankit lopettavat likviditeetin puskemisen markkinoille. Tähän voi mennä vielä vuosikin tai vuosia. Ikuisesti operaatiota ei voi jatkaa, koska inflaatio iskee tällä touhuamisella jossain viheessa. 


Salkkuyhtiöistä PKC Group julkaisi osavuosikatsauksen kuun alussa. Se oli kohtuullinen ja jopa markkinoiden odotuksia hieman parempi ainakin mikäli uskomme pörssikurssin liikkeeseen heti julkaisun jälkeen. Pidän yrityksen osakkeita jonkin verran yliarvostettuina tällä hetkellä. En silti ole valmis myymään osakkeitani nykyhinnoilla. 


Uusi blogi on aloittanut toimintansa ja kirja etenee suunnitellusti


Kirjoitusprojektini ovat edenneet. Julkaisin uuden blogini ensimmäisen kirjoituksen  ja sain mielestäni kohtuullisen aloituksen. Uskon ihmisten löytävän sen pikkuhiljaa. Tänään julkaisin toisen kirjoitukseni taloustaidoista ja niiden kehittämisestä. Uusi kirjani ei ole vielä saanut nimeä. Tällä hetkellä johdossa on rahapeli: rengistä isännäksi. Tähän mennessä en mielestäni ole saanut riittävän hyvää nimiehdotusta, jotta osaisin antaa palkinnoksi kenellekään kirjaa. Lähellä olevia arvioita on tosin näköpiirissä. Arvon tosin yhden kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken. Toivottavasti nimiehdotuksia tulee vielä lisää. Itse kirja eteni todella vauhdikkaasti kuun alkupuolella. Viimeisen viikon aikana en ole tehnyt sille oikeastaan mitään. Palaan siihen ensi viikolla heti, kun tiedän mikä sen nimeksi tulee.


Henkilökohtainen elämä on tarjonnut hienoja hetkiä ja pään turpoamista

Elokuun parhaat hetket koin viime viikonloppuna. Olimme Helsingin edustalla sijaitsevassa saaressa mökkeilemässä. Pitäisin viikonlopun rientoja korvaamattomina. Samanlaista laatuaikaa kavereiden kanssa on vaikea saada nykypäivänä. Edellisestä samanlaisesta viikonlopusta oli kolme vuotta. Rahaa meni satasen verran, joten halvalla voi päästä, kun keskittyy nauttimiseen. Olisin voinut tietysti käyttää kyseisen viikonlopun tienaamiseen, mutta vastaavaa aikaa on vaikeaa rahalla saada. Laatuajan sijaan olen myös onnistunut kasvattamaan eräänlaista uloketta otsaani lähimmäiseni kotihoidon sähläämisen vuoksi. Milloin puuttuu lääkkeitä ja milloin jää hoitaja tulematta, vaikka se olisi sovittu etukäteen. Ymmärrän kyllä jossain määrin resurssipulan, mutta ei kyse voi olla vain siitä. Yksityisellä puolella vastaavasta menosta seuraisi satavarmasti potkut, mutta julkisella ei näköjään tapahdu mitään. Kun joutuu tutustumaan tähän toimintaan niin ei voi muuta antaa muille neuvoksi kuin älkää sairastuko vanhana ainakaan Suomessa, jos teillä ei ole läheisiä, jotka voivat auttaa.


Hyvää viikon alkua!


-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti