tiistai 31. maaliskuuta 2015

Maaliskuu 2015 Cash +45€ salkku +7.2%

Maaliskuu oli varmasti tylsä teidän lukijoiden osalta, koska minulle ei tapahtunut mitään yllätyksiä. Toisin sanoen, jos ei pieniä asioita lasketa mukaan niin kaikki meni suunnitelmien mukaan mikä tarkoittaa sitä ettei minulla tässä kuukausiraportissa ole kovin paljoa sanottavaa. Itseasiassa tämä on jopa poikkeustilanne sen suhteen miten hyvin suunnitelmat pitivät. Mainittakoon vielä sen verran ettei oma arkeni ole tylsää puurtamista, vaikka siitä ei paljoa sanottavaa tällä kertaa olekaan.

Koska maaliskuussa ei tapahtunut mitään yllättävää menojenkaan suhteen niin mennään saman tien huhtikuuhun. Tällä hetkellä näyttää siltä, että huhtikuussa tulee olemaan hieman vähemmän menoja kuin maaliskuussa. Olen päättänyt palata taas kilpaurheilun pariin, joten huhtikuussa joutuu maksamaan hieman koko kesän menoja. Osan maksaminen saattaa tosin venyä toukokuulle, koska en tarkkaan tiedä vielä milloin maksut tulevat. Tällä ei tosin ole suurempaa merkitystä, koska jossain vaiheessa maksamaan kuitenkin joutuu. Huhtikuun tuloista ei voi hirveän paljon sanoa vielä, koska oma aktiivisuus tulee ratkaisemaan aika paljon. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ainakin ensimmäinen puolisko alkaa olla tiedossa, mutta toinen puolisko on vielä lähes kokonaan hämärän peitossa. Tulojen epävarmuuden vuoksi jouduin hankkimaan itselleni pääsiäiseksi pariksi päiväksi hommia. Tällä hetkellä näyttää siltä, että huhtikuussa tulisi noin satanen miinusta, mutta se jääköön nähtäväksi.

Sijoitusteni suhteen ei maaliskuussa tapahtunut juuri mitään ihmeellistä. Normaalia heiluntaa eikä mitään muuta. Mitään suurempia uutisia ei tullut. Ehkä hieman olen huolestunut siitä kuinka vähän esimerkiksi Outotec on saanut uusia tilauksia. Tätä tärkeämpää on mielestäni se kuinka johto reagoi asiaan. Tällä hetkellä kulujen leikkaaminen on menossa, joten toivottavasti niitä saadaan nyt riittävästi leikattua, koska niissä on vielä löysää. Johdon reagointi on mielestäni ollut liian hidasta. Saa nähdä miten tulevaisuudessa. Oma näkemykseni osakkeiden hinnoittelun suhteen on se, että suurin osa on ylihinnoiteltuja. En usko osakkeiden olevan kuplassa, lukuunottamatta joitakin tekno-osakkeita Yhdysvaltojen pörsseissä. Tulen lähitulevaisuudessa jatkamaan kuukausisäästämistä kehittyvien markkinoiden ETF:iin. Se tulevatko rahasummat ehkä hieman pienentymään riippuu siitä minne kurssit menevät. Uskon tulevaisuudessa laittavain osan kuukausittain säästetyistä rahoista myös Yhdysvaltojen S&P:n ETF:iin, mutta tällä hetkellä en näe sitä järkeväksi.

Henkilökohtaisessa elämässäni ei hirveästi tapahtunut muutoksia, mutta kokeilin pari kertaa täysin päihteetöntä elämää eli minun tapauksessani se tarkoitti kahvinjuonnin jättämistä väliin. Seurauksena oli yöunten pidentyminen selkeästi. En ole ihan varma oliko tämä ainut syy vai oliko minulla vain noina hetkinä tarvetta pidemmille yöunille. Tulen kokeilemaan tätä uudestaan varsinkin viikonloppuisin, jolloin fyysinen kuormani kasvaa. Huomasin myös etten ole täysin addiktoitunut kahvin suhteen, vaikka aika lähellä sitä tilannetta olenkin. En kuitenkaan ole valmis jättämään kahvinjuontia kokonaan, koska pidän sen mausta.

Bloggaamisen suhteen tulen jatkamaan samalla tiellä kuin muutamat edelliset kuukaudet lukuunottamatta Lontoon murteella pitämäni blogin lopettamista. Lopetin sen ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että sillä ei ollut riittävästi lukijoita. En tule hylkäämään ideaa vieraalla kielellä kirjoittamisesta kokonaan, mutta todennäköisesti silloin aihe tulee olemaan uusi. Tällä hetkellä en usko aloittavani uutta projektia ennen syksyä. Kirjaprojektini etenee kohtuullisen hyvin ja tulen todennäköisesti pysymään suunnitelmassani julkaista kirja ennen vuodenloppua. Tästä asiasta en tosin ole täysin varma, koska ensimmäiset koelukijoideni palautteet tähän asti tehdystä osasta on vielä saamatta. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska olen vasta viime viikolla saanut lähetettyä materiaalia heille. Asialla ei myöskään ole kiire, koska ensin minun pitää saada koko materiaali tehtyä. Todennäköisesti tästä toisesta kirjastani tulee parempi kuin ensimmäisestä mikä on ihan luonnollinen kehityspolku. Olen vielä aikalailla poikanen vielä tässä prosessissa, joten parantamisen varaa on paljon. Se kuinka kauan tulen jatkamaan kirjojen tekemistä on vielä mysteeri itsellenikin, mutta en usko lopettavani vielä näiden kahden ensimmäisen jälkeen.

Toivotan kaikille hyvää pääsiäistä, koska en varmaan päivitä blogia enää ennen ensi viikkoa.

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti