torstai 1. tammikuuta 2015

Joulukuu 2014 cash -170€ salkku -0,4%

Ei mennyt joulukuukaan ihan putkeen. Onneksi mittavat veronpalautukset pelastivat aika paljon, kuten olin jo aikaisemminkin uumoillut. Yksi suuri syy tähän oli jouluun menneet odotettua suuremmat rahasummat. Tulojen hienoiseen vähyyteen vaikutti eniten erittäin raskas flunssa, josta kärsin itsenäisyyspäivän paikkeilla. Viimeiset kaksi viikkoa olin lomalla, kuten aina edellisinäkin vuosina. Pidän tätä pitkää joululomaa tärkeänä hengähdystaukona vuosirytmissäni. Suurin syy miinuksille oli rajoitetun painoksen tilaaminen suoraan kotiin.

Menoja oli enemmän kuin kuvittelin lähinnä joulunvieton vuoksi. Ei mitenkään radikaalisti, mutta ehkä 50€:n verran. Tämän lisäksi kirjaprojektistani tuli hieman enemmän kuluja, koska en tajunnut ottaa postituskuluja riittävän hyvin mukaan enkä muistanut uuden monitoimitulostimen ostoa suunnitellessa joulukuun menoja. Se missä kuluja tuli vähemmän oli mm. tapaturma- ja matkavakuutukseni suoraveloitus joka ei tapahtunutkaan joulukuussa. Sinänsä en jaksa asiasta huolehtia enempää, koska en ole lähdössä matkoille vähään aikaan ja tapaturmavakuutus on vähän niin ja näin muutenkin. Todennäköisesti olenkin lähinnä peruuttamassa koko matkavakuutuksen lähiaikoina.

Tulojen odotan kasvavan jonkin verran tammikuussa. Se kuinka paljon, on vielä hämärän peitossa. Oma arvaukseni on noin 150 Euroa lisää ilman kirjasta saatavia tuloja. Tämä riippuu tietysti aika paljon tulevasta terveystilanteestani. Toisaalta olen potenut jo kaksi flunssaa syksyllä, joten tuskin niitä montaa enää talvella tulee enkä odota yhtä tammikuulle. Tulojen ja menojen suhde on varmaan lisääntyneistä tuloista huolimatta ainoastaan hieman plussalla. Tämä johtuu osittain bussilipun hankkimisesta pidemmällä ajalle sekä mahdollisista vakuutusmaksuista. Muuten ei pitäisi tulla mitään yllätyksiä, mutta olkoon nämä viimeiset kuuluisat sanat..

Sijoituksista ei ole paljoa sanottavaa. Alas ylös, alas ylös, jne. Oma näkemykseni on edelleen se ettei hyviä kohteita ole juuri tarjolla. Tämä pätee erityisesti niihin osakkeisiin joita itse seuraan. Ehkä jotkin Venäjällä toimivat yritykset voisivat olla hyviä kohteita mikäli vain tietäisi tarkemmin kuinka kriisi niihin vaikuttaa. Ehkä olemme jo tammikuussa hieman viisaampia asioiden suhteen. Tai sitten läpinäkyvyys on entistä kauempana. Tulevaisuus näyttäköön missä mennään. En osaa sitä ennustaa, vaikka kuinka haluaisin. Kärsivällisyys on yksi sijoittajan suurimmista hyveistä, joten pitää vain odotella rauhassa.

Sain vihdoinkin joulukuun puolivälissä kirjaprojektini valmiiksi. Siihen on pakko olla tyytyväinen, vaikka sen viimeistely olikin yllättävän paljon aikaa vievää hommaa. Pakko olla tyytyväinen siihen, että sain sen vihdoinkin valmiiksi. Seuraavia kirjaprojekteja ja niiden viimeistelyä varten tuli selkeästi lisää oppia. Esimerkiksi se ettei viimeistelyyn voi suhtautua puolivaloilla vaan se on pakko tehdä ilman suurempia häiriötekijöitä, koska muuten asiat käyvät liian raskaiksi. Tällä kertaa tuli itsekin unohdettua Vähemmän on Enemmän periaate. ”Tee miten saarnaat” pääsi tällä kertaa unohtumaan, mutta sekin taitaa olla ihan inhimillistä. Tammikuussa tulen myös mitä todennäköisemmin etsimään koelukijoita seuraavaan kirjaprojektiini Vähemmän on Enemmän Rahassa. En tosin ole siitä vielä ihan sataprosenttisen varma, koska asia voi jäädä roikkumaan myös helmikuulle. Tämä johtuu lähinnä siitä, että osa kirjasta on vielä lähinnä ”pilkkeenä” silmäkulmassani”.

Mikäli kirjaprojektini jatkuu tämän asian osalta niin todennäköisesti se tarkoittaa blogini julkaisemisen harventumista. Aion myös elvyttää englanninkielisen blogini julkaisemisen alkuvuonna ja olen sitä jo taas jatkanut parin kirjoituksen verran. Tämän lisäksi yritän saada piksu.netiin tehtyä sijoitusaiheisia kirjoituksia kerran, pari, kuukaudessa. Suurempia muutoksia en aio elämääni tehdä tammikuussa enkä koko vuonnakaan. Koko vuoden näkymäni ja menneen vuoden tärkeimmät asiat käyn läpi seuraavassa kirjoituksessa. Yksi asia mihin tulen pyrkimään, on läppärin sulkeminen joka päivä viimeistään 22.00. En harrasta lupausten tekemistä, mutta jos joku niitä haluaa tehdä niin siitä vaan. Toinen asia johon haluan lähiaikoina panostaa on ulkoilun lisääminen. Kyse ei varsinaisesti ole liikunnan lisäämisestä vaan enemmän raittiin ulkoilman haukkaamisesta entistä useammin.

Näillä mennään tammikuu,

Mitäs suunnitelmia teillä on vuodenalkuun?

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti