sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Lokakuu2014 Cash +330€ Salkku -4.8%

Vihdoinkin plussalla. Pitkä putki miinuksella on vihdoin ohi ja ihan odotetusti. Enemmänkin olisi voinut itsestään puristaa irti, mutta pakko tähänkin on olla tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja pyrin myös jatkossakin pysymään nollan oikealla puolella. Tällä hetkellä näyttää siltä, että näin tulee käymään seuraavat noin puoli vuotta, mutta aina voi tulla joitakin yllätyksiä.

Minulla ei ole liikaan tyytyväisyyteen varaa, koska menoni olivat hieman odotettua suuremmat. Tämä johtui lähinnä siitä, että onnistuin hukkaamaan hieman ylimääräistä rahaa mm. päivittäistavaroiden ostoon. Marraskuussa on odotettavissa hieman pienemmät kulut, mutta suurta eroa lokakuuhun ei ole tulossa muuten kuin sen takia, että marraskuun alussa ostan matkakortin jouluun saakka. Päivittäisostosten ja matkakortin lisäksi minulla ei ole tiedossa suurempia menoja marraskuussa. Ensi viikolla käyn tosin pitämässä itseni kanssa palaveria, jossa päätän tulevan kirjani sisällöstä tarkemmin. Tähän menee suurin osa marraskuun huvibudjetistani.

Tulojen suhteen lokakuuni oli odotettu eli tienasin kutakuinkin juuri sen verran kuin olin ajatellutkin. Olisin mahdollisesti voinut tienata hieman enemmän, mutta en merkittävästi. Tienausintoani rajoitti ensimmäinen flunssani joka veti olon aika lailla veteläksi. Marraskuun tuloni oletan noin sata Euroa pienemmiksi kuin lokakuussa, koska aion saada kirjani julkaisuvalmiiksi sen aikana. Kirjasta lisää myöhemmin. Omien laskujeni mukaan olisin marraskuussa plussalla noin 100€:a.

Osakemarkkinoilla tuli lunta tupaan erityisesti Outotecin takia, mutta en voi pitää sitä mitenkään suurena yllätyksenä. Yhtiö joutuu saneeraamaan lisää mikä ei ole minulle suuri yllätys. Kiinteät kulut ovat yrityksellä liian suuret ja niitä on tarkoitus vähentää 45 miljoonalla eurolla. En tiedä onko tämä riittävästi. Yrityksellä on vieläkin liikaa työntekijöitä ja ne ovat keskimäärin kalliimpia kuin kilpailijoista esimerkiksi Metsolla. Suoraan näitä lukuja ei voi verrata, mutta jonkinlaisia asioita ne kertovat. Tällä hetkellä pidän omia sijoituksiani kyseiseen yritykseen kysymysmerkkinä, koska yritys ei ole mielestäni reagoinut riittävän nopeasti muutoksiin tilausvirroissa. En aio hätiköidä, joten tällä hetkellä en tee vielä mitään. PKC Groupin osavuosikatsaus ei sisältänyt minulle suuria yllätyksiä, vaikka markkinat reagoivatkin yllättävän positiivisesti. Osasyy tähän oli varmasti rankka pudotus osakekurssissa ennen osaria.

Henkilökohtaisessa elämässä ei tapahtunut mitään mullistavaa, joten siitä on aika vähän kerrottavaa. Suurin osa ”ylimääräisestä” vapaa-ajastani meni kirjaprojektiini joka eteni erittäin hyvin eteenpäin. Koelukijoiltani sain hyvää palautetta, jota olen hyödyntänyt saadakseni tehtyä paremman kirjan. Koelukijani ovat paljastaneet joitakin puutteita joita olen yrittänyt korjata. Suurimpana näistä on abstraktien asioiden konkretisointi. Tämä on yllättävän haastavaa, mutta uskon pystyväni siihen. Toinen asia mihin pitää keskittyä on se, että tekee kielestä sujuvampaa. Tällä hetkellä olen tyytyväinen siihen mitä olen tähän asti saanut tehtyä. Aina on toki varaa parantaa, mutta joka päivä kun oppii uutta niin kaikkea ei voi yhteen kirjaan laittaa. Tämän vuoksi en enää aio lisätä kirjaan sisältöä enää ollenkaan vaan yritän saada vanhaa muokattua paremmin ymmärrettäväksi. Kirja on tarkoitus julkaista viimeistään joulukuun puolessa välissä. Tarkemmat tiedot laitan heti jakoon, kun tiedän ne itsekin.

Mites teidän lokakuu meni?

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti