keskiviikko 14. toukokuuta 2014

11. Askel ala käyttämään käteistä.

Muistakaa taas pitää huoli siitä, että olette tehneet edelliset askeleet ennen siirtymistä tähän. Ne löytyvät alla olevista linkeistä.

1.Askel
5.Askel
6. Askel
7. Askel
8. Askel
9. Askel

Miksi käteistä, kun kortilla maksaminen on niin helppoa ja yksinkertaista? Koska kuluttamisen helppous on yksi suuri syy siihen miksi teillä on rahavaikeuksia. Tämä ei ole kuitenkaan ainut syy. Koska ihminen kärsii edellisessä kirjoituksessani mainitsemastani luolamies-syndroomasta on kortilla maksaminen paljon helpompaa johtuen siitä ettei se tuota yhtä suurta psykologista tappiota kuin käteisen käyttö. Käteisen käytön psykologinen tappio yhdistyy siihen tosiasiaan, että luolamiesaikaan tappio tarkoitti käytännössä kuolemaa tai ainakin vakavaa loukkaantumista. Käteisen käyttö myös tarkoittaa monesti isompia hankintoja tehdessä sitä, että hakiessa rahaa pankkiautomaatilta joutuu ja ehtii harkitsemaan kulutuspäätöstään ja pahin ostohuuma ehtii pienentyä ja järki voittaa. Käteistä käyttämällä on myös se seuraus, että on paljon paremmin tietoinen omasta rahatilanteestaan saldon näkyessä jokaisella nostokerralla.

Koska tämän askeleen ottaminen ei ole enää mikään kaikista yksinkertaisin asia niin on syytä siirtyä käteiseen pienin askelin. Aloita nostamalla pienin mahdollinen summa joka on Suomessa tietääkseni 20 Euroa. Jos satut asumaan muualla niin katso automaatistasi se pienin mahdollinen rahamäärä. Tämän jälkeen ala sitten pikkuhiljaa lisäämään käteisen käyttämistä ostoksissasi. Pyri siihen ettet maksa kortilla paitsi siinä tapauksessa, että ostat jotain niin suurta ettet katso turvalliseksi pitää rahoja mukanasi. Muutos ei tapahdu hetkessä ja käteisen käyttö voi tuntua hankalalta, mutta mikäli sinulla on rahojesi riittävyydessä ongelmia on tämä yksi erittäin suuri askel niiden ratkaisemisessa. Tämän tavan muuttaminen kestää pitkään, mutta se on sen arvoista.

Onnistumisen iloa!

Päivitetään sitten hieman henkilökohtaista tilannetta. Olen siis Internetin kantaman ulkopuolella lähes kokonaan, joten kirjoituksia tulee julkaistuksi sitä mukaa kun pääsen lainaamaan puolalaisen ystäväni Wifiä. Tämä tarkoittaa paria kertaa viikossa kesäkuukausien ajan. Suurimman osan ajasta keskityn kirjani tekemiseen ja se näyttää sujuvan erinomaisen hyvin. Kärsin siis jonkin verran myös informaatiovajeesta, joten yritysten ja Suomen asioiden seuraaminen on vähäisempää kesän ajan. Tämän vuoksi en juurikaan keskity maailman tapahtumiin mikä on todennäköisesti onni onnettomuudessa.

Lyhyt kokemukseni reaaliaikaisen informaatiotykityksen ulkopuolella näyttää myös vaikuttavan omaan suhtautumiseeni lauseeseen: ”tieto on valtaa”. Informaationtarpeemme on enemmänkin lähempänä sairautta kuin välttämättömyys. Itsekin kärsin vieroitusoireista tasaisin väliajoin. Tosiassa meidän ei tarvitse maailmanmenosta tietää kovinkaan paljoa saadaksemme aikaan jotain arvokasta. Puhumattakaan siitä tosiasiasta, että se itseasiassa vaikeuttaa huomattavasti keskittymistämme meille tärkeisiin asioihin. Sitten vielä tärkeää asiaa erityisesti ihmisille jotka käyttävät tietokonetta jatkuvasti työssään ja vielä tarkemmin niille jotka eivät tarvitse jatkuvasti nettiä työssään. Teidän tuottavuutenne nousee puolella, kun jätätte kaiken turhan työpisteenne ulkopuolella ja keskitytte työhönne sulkemalla samalla nettinne. Vaikka se ei ensisijaisesti vielä blogissani näykään niin kirjani kirjoitusnopeus on noussut huomattavasti keskittyessäni oleelliseen. Yrittäkää myös tehdä töitä paikassa, jossa ei ole muiden ihmisten keskeytyksiä ja sulkekaa puhelimenne. Palkinto tästä muutoksesta on suurempi kuin kuvittelettekaan.

Tsemppiä ja rauhaa viikkoonne!

-TT


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti