tiistai 15. huhtikuuta 2014

7. Askel Selvitä KAIKKI kiinteät kustannuksesi ja vertaa niitä tuloihisi

 Moi taas.

Ennen kuin alat keskittymään tähän seitsemänteen askeleen on syytä pitää huoli siitä, että on ottanut edellisetkin. Ne löytyvät seuraavista linkeistä:

1.Askel
5.Askel
7. Askel

Kiinteät kustannuksesi ovat niitä jotka eivät vaihtele jatkuvasti. Ne ovat niitä kustannuksia joita maksetaan tietyn ajanjakson välein sama summa. Nämä kiinteät summat saattavat kuitenkin vaihdella esimerkiksi vuoden välein mikäli kiinteisiin kustannuksiin liittyvä sopimus raukeaa. Esimerkkinä voidaan käyttää ihan mitä tahansa määräaikaissopimusta. Yksi hyvä esimerkki on asuntolaina jonka lyhennys taitaa muuttua keskimäärin puolen vuoden välein. Tämä tietysti riippuu siitä millainen asuntolaina on kyseessä, mutta voimme yleistää asian menevän kutakuinkin näin. Lisäksi asuntojen yhtiövastikkeet ovat kiinteitä kuluja ja ne vaihtelevat vuosittain.

Kiinteät kustannukset ovat niitä joiden määrää on huomattavan paljon vaikeampaa säädellä siinä tapauksessa, että hommat menevät toisin kuin on itse odottanut. Ne ovat niitä kustannuksia jotka saavat sinut paljon pahempiin ongelmiin kuin sinun vaihtuvat kustannuksesi joita voit tarpeen vaatiessa vähentää paljon helpommin. Kiinteiden kulujesi ei missään nimessä pitäisi ylittää puolia tuloistasi ellei sinulla ole huomattavaa määrää joko rahaa tai helposti rahaksi muutettavaa pääomaa kuten osakkeita tai rahastoja.

Vaihtuvat kustannukset ovat toki tärkeä osa kulurakennettasi, mutta vielä tässä vaiheessa emme käy niiden roolia tarkemmin läpi. On tärkeämpää ensin muodostaa ajattelumalli kiinteiden kustannusten suhteen, koska ei pidä haukata liian suurta palaa kerralla. Mikäli sinulle on epäselvää mikä lasketaan kiinteäksi kustannukseksi niin voit kommentoida tätä kirjoitusta.

Onnistumisen iloa!

-TT

PS. Yritän saada Englannin kielisen blogini tutustumiskuntoon tämän illan aikana. Linkki siihen ilmestyy linkkilistaani

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti