keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Konkretiaa: askel askeleelta kohti tervettä henkilökohtaista taloutta alkaa torstaina iltapäivällä

Ensiksi haluan kiittää kaikkia lukijakyselyyn vastanneita vaivannäöstä. En lähde analysoimaan vielä sen tarkemmin vastauksia kuin totean, että hyvin harva ilmoitti saaneensa konkreettista hyötyä blogini lukemisesta. Tämä tarkoittaa sitä, että on aika luoda sitä konkretiaa teille lukijoille. Se tarkoittaa sitä, että on aika kertoa kuinka ottaa askeleita asioiden parantamiseksi pelkän tiedon lukemisen sijaan. Kyselyyn voi vielä vastata tämän viikon ajan täällä

Ensiksi haluan kiittää kaikkia lukijakyselyyn vastanneita vaivannäöstä. En lähde analysoimaan vielä sen tarkemmin vastauksia kuin totean, että hyvin harva ilmoitti saaneensa konkreettista hyötyä blogini lukemisesta. Tämä tarkoittaa sitä, että on aika alkaa sitten luoda sitä teille lukijoille. Se tarkoittaa sitä, että on aika kertoa kuinka ottaa askeleita asioiden parantamiseksi pelkän tiedon lukemisen sijaan. Kyselyyn voi vielä vastata tämän viikon ajan:

Koska on paljon helpompaa mennä eteenpäin askel askeleelta niin tämä tarkoittaa sitä, että joka viikko tästä lähtien laitan yhden askeleen teille pureskeltavaksi mitä tulee henkilökohtaisen talouden terveydyttämiseen. Tämän askeleen ottamista varten sitten kerron joka kerta toimenpiteen. Nämä ovat yksinkertaisia asioita, jotka saattavat tuntua teistä itsestäänselvyyksiltä. Kyse onkin enemmän siitä, että tekee jotain konkreettista jahkailun ja informaation keräämisen sijaan. Konkreettiset toimet ovat ainoa tapa parantaa omaa tilannettaan.

Kenelle tämä askel kerrallaan eteenpäin meneminen sitten on tarkoitettu? Niille joilla henkilökohtainen talous on huonossa jamassa. Henkilökohtaisen talouden huono tila tarkoittaa sitä ettei ihminen selviä jokapäiväisistä tarpeistaan ilman lainaa. Sinä tarvitset tätä askel askeleelta ohjelmaa mikäli et selviä kuun loppuun saakka ilman rahan lainaamista jostain lähteestä. Toisin sanoen joudut ostamaan luotolla jokapäiväisen leipäsi tai muuta tarpeellista. Tai mahdollisesti joudut ottamaan lyhennysvapaita selvitäksesi asuntolainastasi ja tämä tilanne toistuu jatkuvasti. Siinä tapauksessa suosittelen sinua ottamaan ensiaskeleesi heti huomenna torstaina. Niillä joilla raha-asiat ovat kunnossa ei ole mielestäni tarvetta välttämättä näitä askelia ottaa. Ne voivat myös olla tosin heillekin hyödyllisiä.

Askeleet eivät ole kovin vaikeita ottaa, mutta ne ovat kuitenkin kaikki tarpeellisia. Älä siis jätä yhtään ainutta välistä. Koska sinä olet itse vastuussa omasta henkilökohtaisesta taloudestasi niin sinä itse päätät mitä teet. Mikäli haluat itse jahkailla asian kanssa niin se on sitten oma asiasi. Tähän menee parisen kuukautta ja askeleet eivät sisällä poppakonsteja vaan tulokset näkyvät hieman pidemmällä aikavälillä.

Näillä mietteillä palataan huomenna asiaan.

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti