torstai 6. maaliskuuta 2014

1. Askel: Laita rahaa säästöön HETI

Voin ”kuulla” tänne asti hyvin kuinka monen lukijan sisäiset äänet ihmettelevät otsikkoa lukiessaan: ”Onko tämä kaveri nyt ihan tosissaan?” Tämähän on itsestään selvä asia!”, ”Ei näistä askelista ole mitään hyötyä!”. Tämä on aivan normaali reaktio ja pyydänkin nyt kaikista epäilyistänne huolimatta jatkamaan lukemista.

Koska ensimmäisen askeleen on oltava mahdollisimman helppo ei se voikaan olla mitään rakettitiedettä. Tarkoitus ei ole saada heti teidän henkilökohtaista talouttanne kuntoon vaan ottaa ensimmäinen askel oikeaan suuntaan! Askeleiden ollessa mahdollisimman helppoja ja yksinkertaisia on helppo päästä tekemisen makuun sen sijaan, että kokisi asiat liian vaikeiksi ja luovuttaisi heti ensimmäisen vastoinkäynnin kohdatessa.

Elämme kuukauden ensimmäistä viikkoa ja se tarkoittaa sitä, että suurimmalla osalla on vielä rahaa palkansaannin jälkeen, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Rahasumma voi olla ihan mitä tahansa muutamasta Eurosta ylöspäin. Summaa tärkeämpää on toimia heti. Päätä siis rahasumma ja laita se säästöön. Säästettävät summa alkavat sitten pikkuhiljaa kasvamaan, kun pääset hommassa hyvään alkuun.

Mikäli sinulla on säästötili niin mene pankkisi nettisivuille, ota koodit esille ja siirrä käyttötililtäsi raha sinne. Mikäli sinulla ei ole säästötiliä tai muutakaan vastaavaa niin mene automaatille, nosta raha, mutta älä laita sitä lompakkoosi vaan toiseen taskuun missä se on tai ota raha lompakostasi ja laita se toiseen taskuusi. Kun pääset kotia niin laita raha hyvään säilöön. Tämä säilö voi olla kirjoituspöydän laatikko tai esimerkiksi tyhjä pakastepurkki. Mikäli sinulla on säästöpossu tai joku rasia johon keräät pieniä kolikoita niin laita se raha siihen. Tämän säilön paikka on hyvä olla jossain ulottumattomissa sekä itseltä että muilta taloudessasi asuvilta. Itse suosittelen kaikille säästötiliä, mutta tee se mikä sinusta itsestäsi tuntuu parhaalta.

Nämä ensimmäiset askeleet saattavat tuntua tosi yksinkertaisilta, mutta niiden tarkoitus onkin saada sinut toimimaan ainaisen jahkailun ja tiedon valtatiellä surffaamisen sijaan. Ne eivät myöskään vie sinun aikaasi kohtuuttoman paljon vaan ovat helppoja ja lyhyitä toimenpiteitä.

Jos et vielä ottanut ensimmäistä askelta tätä kirjoitusta lukiessasi tähän asti niin tee se heti päästessäsi tähän loppuun saakka. Seuraava askel otetaan ensi viikolla.

Onnistumisen iloa!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti