tiistai 7. tammikuuta 2014

Suunnitelmia vuodelle 2014

Tarkoitus parantaa selkeästi viime vuodesta

Edellinen vuosi meni selkeästi alakanttiin eli vielä hieman odotettuakin huonommin. Tämän asian seurauksena yritän korjata suunnan.

Olen vajaat puolitoistatuhatta jäljessä välitavoitteestani ja tämän kiinniottaminen vaatii selkeätä parantamista. Paljon suurempaa väliä ei voi päästää varsinkaan näin alkuvuosina, koska vanhetessa on vaikeampaa sitten ottaa väliä kiinni. Vuonna 2014 on tarkoitus päästä neljän tuhannen Euron vuosivauhtiin mitä tulee ylijäämään. En tiedä onko sijoituksilla mahdollista ylittää kahdeksaa prosenttia vielä tänä vuonna. Tämän varaan ei auta kaikkea laskea, vaikka aiemmin olenkin tässä onnistunut. Tärkeämpää on omata terveet rahankäyttötavat joiden avulla pitää huoli siitä, että muutakin kuin sijoituksista saatavaa ylijäämää kertyy riittävästi. Sairaslomien tehdessä loven ylijäämiin on pidettävä itsensä paremmassa kunnossa. Tämä taas tarkoittaa keskittymistä ennaltaehkäisyyn eli itsensä huoltamiseen.

Enemmän toimintaa, vähemmän suunnittelua

On aina erittäin helppo suunnitella ja opiskella eri asioita, mutta hyvin usein tulee sitten aina selityksiä ”sitku”, ”mutku”, jne. Tällä kertaa julistan vuoden 2014 itselleni toimintavuodeksi, jolloin keskityn enemmän toimintaan opiskelun ja pohtimisen sijaan. Tämä on tietysti helpommin taas sanottu ja suunniteltu kuin tehty, mutta tällä kertaa en aio sitä jättää vain puheiksi. Tämän takia olenkin jo hankkiutunut mm. Pilatesiin. Tarkoitus on parantaa keskikehon hallintaa, jotta myös muu ruumis toimisi paremmin. Tämä ei kuitenkaan pelkästään riitä vaan on pakko ruveta harjoittamaan ruumista myös kotioloissa. Muita suunnitelmia on oppia hyödyntämään suomalaista kalaa ruokapöydässä ja tätä varten alkaa tammikuun lopussa kokkikurssi joka keskittyy nimenomaan tähän hommaan. Terveellisempää ruokaa on tarkoitus myös täten nauttia tänä vuonna.

Kissanristiäisten vähentäminen ja levon lisääminen tähtäimessä

Yksi selkeä parantamiskohde on jättää väliin kaikki mahdolliset kissanristiäiset, koska ne vaan yksinkertaisesti tuppaavat väsyttämään allekirjoittaneen, vaikka olisikin selvinpäin. Tämä johtuu siitä, että monesti niiden seurauksena hyvän unen määrä laskee mikä vaikuttaa heti palautumiseen joka on elintärkeää. Toinen syy tähän on se, että viikonloppuisin minulla on useimmiten kiire ja silloin minulla on parhaimmat mahdollisuudet tienata harrastuksellani. Kissanristiäisten sijaan on tarkoitus rytmittää elämää paremmin ja levätä enemmän. Myös kofeiinin määrää on tarkoitus vähentää pariin kahvikuppiin päivässä.

Sijoitusten suhteen jatketaan valitulla tiellä

Koska sijoitukseni ovat olleet onnistuneita niin niiden suhteen en juurikaan aio muutoksia tehdä. Tärkein asia niidenkin osalta on kerätä sitä ylijäämää joka mahdollistaa järkevät investoinnit järkevään aikaan. Tarkoitus on siis lisätä osakepainoa mikäli siihen tulee järkeviä mahdollisuuksia. Näiden suorien sijoitusten lisäksi aion jatkaa Nordnetin kuukausisäästämistä kehittyville markkinoille pienillä rahasummilla. Sijoittamisessa liika toiminta on pahasta, joten siinä maltti on valttia. Korkoa korolle ilmiö toimii hyvin aikojen saatossa, joten pitää vain odottaa.

Kirjoittamista tarkoitus rytmittää paremmin

Mitä taas tulee kirjoittamiseen niin aion tästä lähin varata joka viikko yhden arkipäivän sille, että lähden tuttuun kahvilaan puristamaan itsestäni irti joko yhden tai kaksi kirjoitusta joka kerta. Tämän lisäksi on tarkoitus puristaa myös kerran viikossa ainakin jotain irti idealingostani kotona varaamalla pari kolme tuntia jonain muuna päivänä kyseiseen asiaan. Tavoitteena on saada noin puolitoista kirjoitusta per viikko julkaisukelpoiseksi. Yleensä alkuvuodesta saa enemmän irti, mutta tänä vuonna on tarkoitus olla paljon tasaisempi julkaisija. Aion tästä huolimatta pitää taas kesälomaa muutaman viikon jo ihan sen takia, että se tekee hyvää aivoille. Parempien rutiinien muodostaminen kirjoittamiseen nousee numero unoksi bloggaamisen suhteen. Tietysti laadukkaammat kirjoituksetkin ovat tähtäimessä.

Ei suuria matkasuunnitelmia vuodelle 2014. Vuodelle 2015 sen sijaan pidempi reissu tiedossa

Mitä taas sitten tulee lomailuun ja matkustamiseen niin ensi vuonna ajattelin jättää ulkomaille matkustamisen väliin ja keskittyä jossain määrin muihin huveihin. Tämä ei suoranaisesti johdu pienemmästä alijäämästä viime vuonna vaan siitä, että ajattelin vuonna 2015 mennä merta edemmäs kalaan eli matkustaa jollekin toiselle mantereelle. Tarkempaa määränpäätä en ole vielä päättänyt, mutta mitä todennäköisimmin joko etelä- tai pohjois-Amerikkaan. Tietysti tämä riippuu siitä miten kuluva vuosi menee, mutta alkuperäinen suunnitelma on tämä. Siitä voi tietysti joustaa mikäli tulee jostain syystä jokin vielä parempi idea.

Näillä mennään eteenpäin, jos ei ihmeitä satu

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti