tiistai 1. tammikuuta 2013

Joulukuu 2012 cash +635 € salkku 2.4% yhteensä 9725€

Joulukuun saldon laskeminen ei ollut ihan niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella, sillä täytyy ottaa huomioon myös osakesalkun myynnit viimeisenä pörssipäivänä. En ollut ihan varma kumpaan kategoriaan myyntivoitto menee: käteiseen vai salkun prosentteihin. Kuitenkin rahamäärä on vakio eikä sillä ole kokonaissaldoon vaikutusta. Sen sijaan joudun vuodelta 2012 kirjaamaan 150€:n luottotappiot jotka ovat lähinnä tulleet lainaamalla äidilleni rahoja joita en odota saavani enää takaisin. Voisin tietysti merkata ne vain ylimääräisenä kuluna tämän vuoden saldoon, mutta ehkä laitan ne joulukuulle.

Menopuoli ylittyi loppujen lopuksi aika selkeästi eli noin 70€ ja se johtui aika lailla Saksan reissusta, jossa ruokiin meni loppujen lopuksi aika paljon enemmän rahaa kuin mitä piti. Tämä taas johtui lähinnä siitä ettei ”ilmaiset” ruoat enää maistuneet parin viikon jälkeen riittävästi. Alkoholin käyttö oli myös suurempaa kuin mitä ajattelin lähtiessä, joten pelkästään ruokiin ei mennyt kaikkea ylimääräistä. Muuten ei ollut mitään suurempia yllätyksiä menopuolella. Mitä taas tulee tammikuun menoihin niin ne ovat allekirjoittaneella juuri tällä hetkellä hyvin pahasti hämärän peitossa, sillä 2. päivä menen lekuriin näyttämään nivelsiteitäni ja pahimmassa tapauksessa tammikuussa on kallis leikkaus edessä mikä sitten tarkoittaakin hyvin suuria menoja. Muuten menoni tulevatkin sitten olemaan aika lailla normaalit mitä nyt saatan lähteä suomenlahden toiselle puolen käymään, mutta tuskinpa siihen menee hirveästi rahaa, kun ei ole aikaisemminkaan mennyt.

Tulopuoli tulee mitä ilmeisimmin olemaan aika lailla nollissa, sillä jalkani ei tällä hetkellä ole siinä kunnossa, että viitsisi sitä lähteä rasittamaan. Voi tietysti olla, että sivuprojekteistani alkaa tulla jonkin verran rahaa, mutta en lähtisi sitä ennakoimaan. Muuta en osaa tässä vaiheessa sanoa, mutta todennäköisesti keskiviikkona on aika lailla faktaa enemmän tiedossa.

Osakemarkkinat olivat joulukuussa ainakin omasta mielestäni yllättävän vahvat mikä tosin johtuu purkkalan talouden toimivuudesta ainakin ennen fiscal cliffiä. Omat osakkeeni kehittyivät keskinkertaisesti, mutta onneksi kuitenkin nousevalla käyrällä. Viimeisenä pörssipäivänä tosin myin osan PKC Groupin osakkeistani veroteknisistä syistä ja mitä todennäköisimmin ostan ne takaisin heti ensimmäisellä viikolla ellei sitten jostain syystä heti ensimmäisinä päivinä ole jyrkkää laskua. Saatanpa jopa ostaa muutaman ”ylimääräisen” osakkeen samalla, mutta se jääköön nähtäväksi. En osaa kuitenkaan tätä ennustaa, joten katsotaan kumpaan suuntaan kurssit liikkuvat. PKC:n suhteen en odota ainakaan negatiivista tulosvaroitusta tammikuussa, joten eiköhän sen kurssi liiku aika lailla samaan suuntaan kuin muukin pörssi. Fortum julkaiseen vuoden 2012 tuloksensa tammikuun viimeisenä päivänä enkä odota siitä tulevan suurta juhlaa enkä tosin myös kovaa kurssilaskuakaan ellei osinkoehdotus hallitukselta ole reilusti 1.00€:a pienempi. Itse tosin pitäisin järkevänä ehdotuksena 0.80€:a, mutta persaukinen valtiomme tuskin sitä purematta nielee.

Omakohtaisessa elämässä tammikuussa odotan lähinnä lekurin tuomiota jalastani, mutta tämän lisäksi tarkoitus on jatkaa itsensä kehittämistä ja ruveta kirjoittamaan blogia ahkerammin, sillä johtuen jalkavammastani minulla ei tällä hetkellä ole juuri muuta kuin aikaa. Minulla on ensi vuodelle myös pari muuta henkilökohtaista projektia menossa, mutta niistä sitten vasta kun aika on suotuisa. Tammikuussa olisi myös tarkoitus erityisesti luopua omista ylimääräisistä tavaroistani mikä tarkoittaa ainakin niiden myymistä/lahjoittamista. Jälkimmäisestä vaihtoehdosta tulee varmasti kerrottua lisää parin ensimmäisen viikon aikana. Muuten mennään normielämällä.

Seuraava kirjoitukseni käsitteleekin sitten vuotta 2012 kokonaisuudessaan lähinnä omalta kantilta. Hyvää alkavaa vuotta 2013!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti