lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kesäkuu 2012 Cash +420€ salkku -6.7% Yhteensä 6725€


Kesäkuussa palasin takaisin ”normaaliin” päiväjärjestykseen. Pistin tuon normaalin lainausmerkkeihin sen takia, että kesäkuu on kuitenkin loppujen lopuksi allekirjoittaneelle ollut aika poikkeuksellinen kuukausi mitä tulee normaaliin elämään ja sitä se oli tänäkin vuonna johtuen lähinnä kiinteästä työsuhteesta jota oli pari ekaa viikkoa ja lomareissusta barcelonaan. Tuosta lomareissusta kirjoitan ainakin yhden blogiosion, joten en tässä kesäkuun kuukausikatsauksessa siitä juuri mitään kirjoita paitsi ehkä hyvin lyhyesti käyn läpi rahankäyttöäni siellä kuten yleensäkin tässä kuukausikatsauksessa. Kuten otsikosta näkyy niin huolimatta lomareissusta pääsin selkeästi plussan puolelle mikä oli selkeästi parannus toukokuun romahdukseen verrattuna.

Kesäkuun menopuolesta on pakko sanoa sen verran, että se on aika lailla satasen pienempi kuin olin odottanut ja tämä johtui lähinnä siitä, että tuolla lomamatkallani meni vähemmän rahaa kuin olin budjetoinut. Mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että vielä tänä kesänä on kotimaan matkailuun jonkin verran rahaa ja aion sitä heinäkuussa myös käyttää. Kesäkuun aikana tein myös yhden suuremman ostoksen, kun laitoin kahdeksankymmentä ekiä haisemaan pelkkiin shortseihin. Tarkoitus olisi ettei uusia sitten ostetakaan ainakaan viiteen vuoteen ja toivottavasti ei kymmeneenkään. Toivottavasti nämä pöksyt myös sitten kestävät lupaustensa mukaan tuon verran, mutta se jää nähtäväksi. En pidä noita pöksyjä kyllä kalliina hankintana mikäli ne todellakin kestävät edes viisi vuotta. Itseäni ei nimittäin juuri kiinnosta mikä on muodissa, joten kestävyys on minulle hyvin tärkeää ja olen ihan rehellisesti juntti ja myös ylpeä siitä. Sen takia ei vaivaa jos ne eivät enää muutaman vuoden päästä olekaan kuuminta hottia. Heinäkuun menoista ei ole vielä täyttä varmuutta, mutta johtuen parin kuukauden matkalipun hankinnasta, lukuvuosimaksusta ja mahdollisesta uusien juoksulenkkarien ostosta epäilisin näiden olevan parisataa Euroa normaalia suuremmat.

Kesäkuun tuloni ovat normaalisti kahdelta viikolta ja niin kävi tänäkin vuonna. Se mikä tässä asiassa on huomioitava on se, että käytännössä noiden kahden viikon aikana omat tuloni vastaavat keskimääräisiä kuukausituloja mikä taas luo mahdollisuuden ottaa kesäkuussa muuten rauhassa. Tänä vuonna olin tosiaan tuolla Barcelonassa reissussa ja kuten mainitsinkin niin siellä meni budjetoitua vähemmän rahaa, vaikka jouduinkin asustelemaan melkein koko matkan ajan hostellissa johtuen ex-kämppikseni lähdöstä Ranskaan. Tämä olikin toisaalta onni onnettomuudessa, sillä sain nauttia taas hostellien hyvisä puolista enimmäkseen. Tästä matkasta kirjoittelen tosin lisää ihan kokonaan eri kirjoituksessa, mutta mainitaan nyt kuitenkin kahdenkymmenen Euron riittävän päivässä hyvin elämiseen ilman majoituskustannuksia Espanjassa eikä tarvitse kituuttaa tai yrittää säästää rahaa. Tietystikään tämä ei riitä mikäli haluaa yökerhoihin mennä, mutta itseäni ne paikat lähinnä nykyään vain ahdistavat, joten ei tee mielikään. Mitä taas tulee tulopuoleen niin normaalisti heinäkuussa tuloni saan käytännössä viidessä päivässä ja vastaavat noin kolmasosaa normaaleista kuukausituloista. Tänä vuonna kuitenkin näyttää siltä, että tuloni ovat hieman pidemmältä ajalta, mutta tämä ratkeaa käytännössä vasta ensi viikon alussa, kun saan varmistuksen tuosta viiden päivän rupeamasta jota pidän kyllä toisaalta myös yhtenä kesän kohokohdista.

Mitä taas tulee osakemarkkinoihin niin niiden osalta tuli taas kerättyä pari sataa Euroa miinusta lisää mikä tekee prosentteina vajaa seitsemän. En tosin odottanutkaan omistamien osakkeiden kallistuvan vaan pikemmin laskevan. Kuten taas jälleen kerran saimme todeta poliitikkojen sotkeneen kotimaamme veronmaksajien tulevaisuutta hieman lisää mikä tietysti tuo monille pidemmällä aikavälillä selkeitä vaikeuksia ja taas iskee veronkorotuspajatso suomalaisille. Itse en tosin ole kovin huolissani tästä kehityksestä niin kauan, kun en koe oman turvallisuuteni olevan uhattuna. Tällä hetkellä koen olevani hyvin sopeutuvainen nykymenoon johtuen siitä etten ole tällä hetkellä kenellekään tai millekään kovin montaa Euroa velkaa ja käteistäkin riittää muutamaksi kuukaudeksi. Heinäkuussa onkin sitten taas uusien osavuosikatsauksien aika ja tämä saakin sitten allekirjoittaneen taas tarkkailemaan tilannetta enemmän johtuen juuri TT:n listan päivittämisestä. Lomallanikin tosin jostain syystä tarkkailin päivittäin pörssiä, sillä puhelimessani on WLAN-siru.

Mitä taas tulee elämäntapamuutokseeni niin pari ensimmäistä viikkoa olivat fyysisesti ehkä hieman liiankin raskaita johtuen noista säännöllisistä töistä ja kärsinkin hieman polvivaivoista, mutta selkäni oli yllättävänkin hyvässä kunnossa siihen asti kunnes hostellin sänky veti sen jumiin. Heinäkuussa piti jatkaa hyvin alkanutta kuntokuuria, mutta nyt on pakko ottaa hieman varovaisemmin mikä tarkoittaa käytännössä pitkiä kävelylenkkejä. Mitä taas tulee alkoholinkäyttööni niin en ollut kertaakaan kännissä koko lomani aikana, vaikka melkein joka päivä jotain joinkin. Yleensä kyse oli parista oluesta illalla ja joinakin päivinä join Sangriaa. Jostain syystä ulkomaalaisten kanssa ei tule niin hirveästi oltua kännissä vaan viihdyn ilman umpitunneliakin. Mitä tulee alkoholinkäyttööni niin olen tehnyt periaatepäätöksen olla Rontin hääjuhlan jälkeen koko loppuvuoden selvin päin. Nämä juhlat ovat elokuun alussa, joten kauan siihen ei ole enää aikaa. Valitettavasti tämän tapahtuman jälkeen olisi vielä paljon ”kännejä” vedettävänä, mutta joudun niistä kieltäytymään. Tämä ei varmastikaan ole helppoa, joten kaikille tätä lukeville kavereilleni tiedoksi ettei kannata tuputtaa sitä viinaa enää sen jälkeen.

Mitä tulee blogin kirjoittamiseen niin tarkkailen ensi viikon kävijämääriä ja teen sitten johtopäätökseni siitä kannattaako heinäkuussa julkaista blogia ja millä päivitystahdilla, sillä käsittääkseni suurin osa lukijoista on ainakin jonkin aikaa lomalla ja suosittelisin teille kaikille parempaa tekemistä kuin nettisurffailu, joten en ole varma onko kirjoitusten julkaisemisessa järkeä. Mitä luultavammin jatkan kuitenkin kirjoittelua ja julkaisen sitten näitä kirjoituksia ”tarpeen mukaan”. Tässä kaikki tällä kertaa. Jos suinkin viitsitte niin kirjoitelkaa kommentteja mikäli jaksatte kirjoituksiani heinäkuussa lukea.

- TT

1 kommentti:

  1. Huomenna tulee jossain vaiheessa uusi kirjoitus, sillä aion nyt siirtyä yöpuulle. Kirjoitus on aika lähellä viimeistelyä vaille valmis, joten riippuen huomisen ohjelmasta se valmistuu joko aamupäivällä tai iltapäivällä.

    VastaaPoista