sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Vähemmän on Enemmän kirja 17/xx

4.1.1 Yksinkertaisuus on kaunista


Yksinkertaisuus on kaunista ja se näkyy monissa asioissa. Nykymaailma on menossa kohti monimutkaisua rakennelmia. Tämä suuntaus on väärä. Pitämällä tuotteen yksinkertaisena sen siirtyessä markkinoille oon helpompi tehdä enemmän rahaa. Yksinkertaiset tuotteet ovat alkaneet houkuttelemaan yhä enemmän viime aikoina. Helppo käytettävyys on noussut isoon rooliin ostopäätöksissä. Yksinkertaisuuden roolin huomaamattomuus johtuu monesti siitä ettei se ole älyllisesti niin mielenkiintoista kuin monimutkaisuus. Suomalaisinsinöörinen ongelma on se ettei teknisesti ylivertainen ratkaisu ole aina paras mikäli se on monimutkainen. Tämä oli yksi syys miksi Nokia ei pärjännyt Applelle.



Yksinkertainen on aina kaunista. Poikkeuksena ehkä joku sielultaan ruma ja yksinkertainen ihminen. Ei hirttäydytä poikkeuksiin. Keskitytään yksinkertaisuuden kauneuteen. Yksinkertaisuuden kauneus on yksi syy vähemmän on enemmän periaatteen toimimiseen. Ihmiselämän osa-alueiden yksinkertaistaminen voi olla hyödyllistä. Automaattinen kuukausisäästäminen indeksirahastoihin voi säästää sinulta suuret määrät työtenteja ja pankkien välityspalkkioita. Yksinkertaista, yksinkertaista ja yksinkertaista. Tehtäväsi on tehdeä monimutkaisista asioista yksinkertaisia. Tämä on jatkuva prosessi. Se ei koskaan lopu ensimmäiseen kertaan. Älä tee siinä kompromisseja. Pidä aina huli siitä, että yksinkertainen tuote, asia, viesti tai palvelu on laadukas. Jos et pysty yksinkertaistamaan niin pyri eliminointiin. Mikäli se ei onnistu niin muista pienin mahdollinen minimiannos ja pidä huoli ettet kuluta monimutkaiseen asiaan resurssejasi yhtään enempää kuin on tarpeellista.



Elämä monimutkaistuu jatkuvasti. Näin ei tarvitse olla. Keskity vain asioihin, jotka tuottavat sinulle ja ympäristöllesi eniten hyötyä ja nautintoa. Eliminoi jokainen asia joka ei liity edellämainittuihin mikäli pystyt. Turhat ja tärkeät asiat tulevat aina tappelemaan elintiloistaan pääkopassasi. Tätä sotaa on vaikea havaita, koska turhat sekä tärkeät asiat sotivat pääsi sisälä. Luopumalla asioista, jotka tuottavat sinulle vähäistä hyötyä tai suurta haittaa, voit yksinkertaistaa elämääsi tuottaen mielihyvää ja suuria tuloksia. Mahtavat ja erinomaiset asiat tarkoittavat usein yksinkertiasia lopputuloksia. Monimitkaisuuden väheneminen johtaa kauniimpaan lopputulokseen. Jos haluat saada aikaan jotain suurta vieden kehitystä eteenpäin, tarvitset rohkeutta yksinkertaistamiseen. Harvoilla oon siihen resursseja. Siksi yksinkertaisuus on niin harvinaista ja kaunista.



Yksinkertaistaminen edellyttää sekä turhien asioiden eliminointia että priorisointia. Näiden hahmottaminen ei koskaan onnistu täysin. Tätä prosessia kannattaa silti jatkaa tasaisin väliajoin. Aikaväli riippuu sinusta. Tarkkaa nyrkkisääntöä ei ole. Pyri siihen vähintään pari kertaa vuodessa. Yksinkertaisuuden kauneutta ei huomaa helposti ilman kokeilemista. Toimi heti ja näe kuinka elämänlaatusi paranee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti