sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Marraskuu cash +50€ salkku -4.5%

Toinen kuukausi plussalla peräkkäin, mutta vain niukasti. Viimeisellä viikolla polvi alkoi vihoittelemaan, joten oli pakko vähentää tienaamista. Kaverin muutto oli ilmeisesti liikaa muiden rasitusten ohella. Tämä oli oma mokani, kun en sanonut ei ylimääräiselle rasitukselle. Tämä tulee varmaan vähän heijastumaan myös joulukuussa.

Menopuolella tuli yksi yllätys joka realisoituu vasta joulukuussa. Pesukone nimittäin sanoutui irti yhteistyöstä hetkeksi. Onneksi uutta ei tarvinnut ostaa vaan lyhyet huoltotoimenpiteet riittivät , joten siihen menee hieman yli satanen heti joulukuun alussa. Ruokakuluni marraskuussa olivat jopa viitisenkymppiä pienemmät kuin normaalisti, mutta joulukuussa ne kasvavat kun perheen joulukinkkuun tulee laitettua enemmän rahaa. Hankin kinkun Wotkinsilta ja paremmasta laadusta saa maksaa enemmän. Joulukuussa ei pitäisi tulla yllätyksiä menojen suhteen, mutta yksi tuntematon tekijä minulla on ja se on kirjan julkaiseminen.

Tulopuolella tuli viimeisellä viikolla marraskuussa hieman takkiin, mutta ei pahasti. Joulukuun alussa napsahtavat veronpalautukset tilille, joten ne auttavat aika lailla tulonmuodostuksessa. Valitettavasti polveni on vieläkin hieman kipeä, joten minun on pakko ottaa rauhassa ainakin ensimmäiset viikot. Toinen syy tähän on kirjanjulkaisukiireet. Kirjaan liittyvät tulot ovat vielä pahemmin hämärän peitossa kuin menot. Oma arvioni tulojen ja menojen suhteen joulukuulle on se, että tulot ja menot ilman kirjaprojektia tulevat olemaan suunnilleen yhtä suuret. Kirjaan liittyvät kulut tulevat olemaan jotain 150-200€:n väliltä ja tuloista ei ole tietoa, mutta se jääköön nähtäväksi.

Sijoitusteni suhteen ei tullut oikeastaan minkäänlaisia uutisia, joten niistä on vähän kerrottavaa tällä kertaa. Osakemarkkinat tuntuvat liikkuvan lähinnä keskuspankkien äänenpainojen ja vimmojen mukaan, joten niistä ei ole tullut hullua hurskaammaksi. Keskuspankkien toimet eivät tunnu juuri reaalitalouteen vaikuttavan, joten pörssikurssit jossain vaiheessa alkavat noudattaa reaalitalouden näkymiä. Niin kauan kuin keskuspankit vääristävät markkinoita tullaan näkemään pörssikurssien nousua. Pientä panikointia näkyy varsinkin EKP:n lupauksissa. Mielestäni meillä on bondikupla käsissämme ja keskuspankkien markkinoille työntämä likviditeetti painuu suoraan valtionlainojen hintoihin ja korot pysyvät luonnottoman alhaisina. Euroalueella suurin ongelma on se ettei yrityksillä ole näkyvissä järkeviä sijoituskohteita jooiden avulla talouskasvua saataisiin oikeaksi. Euroalueella on myös paljon ns. zombi-pankkeja, joilla on taseissa niin paljon roskaa ettei niillä ole rahkeita lainata rahaa eteenpäin. Tämä on minun näkemykseni asiaan ja saattaa mennä pitkään ennen kuin euroalueella nähdään todellista kasvua.

Polveni ja pesukoneen hajoamisen lisäksi ei tapahtunut mitään suurempaa yksityiselämässä. Jouduinpa muutaman kerran nyrkkipyykillekin. On pakko todeta, että pesukone on yksi hienoimmista keksinnöistä joita on koskaan tehty. Sen arvon tajuaa vasta, kun joutuu pärjäämään jonkin aikaa ilman sitä. Kuten olette varmasti huomanneet niin blogini päivitys on ollut aika lailla olematonta ja suurin syy tähän on kirjaprojektini, jonka viimeisteleminen on yllättävän hidasta. Blogini hiljaiselo varmaan jatkuu ainakin joulukuun alussa Kirjan julkaisun jälkeen pidän varmaan vähän taukoa kirjoittamisesta, mutta sen jälkeen bloggaus jatkuu entistä vauhtia.

Tulen julkaisemaan kirjani ensin Amazonin CreateSpacen kautta mikä tarkoittaa sitä, että kirja on ensin myytävänä Amazonilla. Tähän palveluun sisältyy mahdollisuus tilata painettuja kirjoja myös itselleen, joten tulen varmaan myymään niitä aluksi blogini kautta. Tämä tapahtuu siinä vaiheessa, kun saan ensimmäiset kirjat kotiini postissa. Tavoite on saada 10.12 mennessä kirjani julkaistuksi ja myytäväksi Amazonille. Jos en onnistu tuossa aikataulussa niin viimeistään 16.12 uskon kirjan olevan julkaistu. En tiedä tarkkaan kuinka kauan niiden postittamiseen menee, mutta yritän saada myytäväksi kirjojani mahdollisimman nopeasti. Kirjat ovat pehmeäkantisia ja mikäli ihmisillä riittää innostusta niin alan myymään sitä myös Kindle-versiona. Kindlen saa sovelluksena lähes mihin tahansa tietokoneeseen tai mobiili-laitteeseen, joten siihen ei tarvita itse Kindleä vaan läppäri, tabletti tai puhelin riittää. Hinnaksi tulee noin 20€:a ja siihen postituskulut päälle. Tarkemman hinnan ilmoitan heti, kun saan kirjan julkaistua. Hintaan vaikuttaa myös todennäköisesti se mitä Amazonin kauppaa käyttää, koska eri kaupalla on eri valuutat käytettävissä. Lisätietoja saa kysymällä sähköpostilla: lessismorefinland@gmail.com

Eipä mulla muuta,

hyvää alkavaa viikkoa!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti