tiistai 20. toukokuuta 2014

12. Askel automatisoi säästämisesi ja pidä ensin huolta omista rahoistasi.


Moi taas. Elikkä tänään on vuorossa 12. Askel matkalla parempaan henkilökohtaiseen talouteen. Kuten aina ennenkin niin alta löytyvät linkit edellisiin askeliin.


1.Askel
5.Askel
6. Askel
7. Askel
8. Askel
9. Askel
10 Askel
11 Askel


Tällä kertaa askeleena on säästämisen automatisoiminen. Sinä olet aina itse vastuussa omista rahoistasi. Sinun pitää siis pitää huoli siitä, että ensimmäisenä palkkapäiväsi koittaessa siirrät rahasi omalle säästötilillesi tai mikäli mahdollisesti säästä indeksirahastoon niin sillon palkkapäivänäsi rahasi suuntautuvat sinne. Jos sinulla on kaksi palkkapäivää niin automatisoi molempiin sama summa. Koska olemme nyt loppukuussa ja vaikka palkkapäiväsi on todennäköisesti vasta aikaisintaan toukokuun viimeisenä niin voit silti suorittaa automatisoinnin jo heti tänään. Lähes kaikilla meistä on nykyään verkkopankki käytössään ja siellä sinulla on myös siinä tapauksessa mahdollisuus laskunmaksuun. Menet siis sinne ja laitat maksuusi päivämääräksi palkkapäiväsi tai päivän jolloin rahat ovat tililläsi. Nämä ovat yleensä kaksi samaa asiaa, mutta eivät aina. Teet tämän operaation myös siten, että siitä maksusta tulee jatkuva. Ainakin Danske Bankin verkkopankissa tämä vaatii yhden klikkauksen laskun tietoja merkatessa. Muista verkkopankeista en tiedä.

Koska tämä on mitä ilmeisimmin ensimmäinen kerta, kun suoritat tämän operaation niin rahasumma ei ole tärkeä. Vaikka se olisi vain yksi Euro niin sekin on hyvä askel otettavaksi. Pääasia tässä operaatiossa on se, että sinä näet joka kuukausi kuinka se rahamäärä siirtyy käyttötililtäsi pois sinua itseäsi varten muualle. Jos sinulla on kaksi eri palkkapäivää niin laita puolet summasta molempiin mikäli molempina päivinä tulee sama summa tilille. Voit itse käyttää harkintaa siitä mikä sinulle parhaiten sopii. Ainakin yksi rahasiirto itselle tulee tehdä joka kuussa. Pidä homma mahdollisimman yksinkertaisena niin onnistut siinä paremmin.

Onnistumisen iloa!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti