keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

5.Askel Maksa vahingollisinta velkaasi pois

Nyt olette toivottavasti siinä tilanteessa, että olette listanneet KAIKKI velkanne ja niiden vuosikorot ylös itsellenne kuten neljännes askeleessa piti tehdä. Tämä viides askel nimittäin vaatii sitä tietoa. Edelliset askeleet löytyvät seuraavista linkeistä:


Koska nyt on hyvin monella ollut tilipäivä on hyvä maksaa velkojaan pois. Tälläkin kertaa summalla ei ole niin suurta väliä kuin sillä, että saa tehtyä jotain oman tilanteensa korjaamiseksi. Maksa velkaasi pois heti tänään. Tämän jälkeen on sitten helpompaa toimia lisää. Suosittelen kaikille myös tässä vaiheessa ottamaan ensimmäisen askeleen uudestaan ja laittamaan rahaa säästöön mikäli suinkin vain pystyy. Tätä tärkeämpää on kuitenkin ottaa viides askel mikäli on saanut tehtyä neljä ensimmäistä.

Vahingollisimman velan löytäminen ei ole itsestäänselvyys, koska monilla velkoja riittää ja niiden keskinäiset erot eivät välttämättä ole kovin suuret. Kaikista yksinkertaisimmillaan vahingollisin velka on se, jolla on suurin vuosikorko. Toisaalta on muistettava, että mikäli velanmaksun eräpäivä on hyvin lähellä ja sitä ei voi neuvotella uudestaan on syytä maksaa se ensimmäisenä erääntyvä laina. Tämä varsinkin siinä tapauksessa, että sillä on sinuun suuria vaikutuksia. Suurista vaikutuksista puheenollen: Mikäli satut jostain syystä olemaan siinä tilaneessa, että olet velkaa jollekin sellaiselle taholle joka käyttää ”Polvi-Petejä” velkojen perinnässä niin maksa ihmeessä heti velat sinne. Terveytesi on tärkeämpi, joten älä uhraa sitä. Myös sille paremmalle tai pahemmallesi puolisollesi velkaannuttua on paras maksaa tämä velka heti pois. Parisuhteen onnellisuus nimittäin vaikuttaa paljon myös rahalliseen tilanteeseen.

Tässä viides askel. Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa sen mikäli on päässyt tänne asti.

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti