tiistai 18. maaliskuuta 2014

3.Askel Käy keskustelu rahasta

Taidan huudella taas tuuleen kun kysyn kuinka moni on ottanut ensimmäiset askeleet? Mikäli et ole niitä käynyt läpi niin ne löytyvät seuraavista linkeistä:


Rahasta keskusteleminen tuntuu olevan lähinnä tabu suomalaisille. Tämä on kuitenkin tärkeä asia ja uusien näkökulmien saaminen tähän asiaan on pelkästään hyväksi. Kaikkea ei kuitenkaan kannata suoralta kädeltä uskoa. Tämän takia on syytä kuunnella toisen ihmisen perusteluja mikäli niitä on.

Tällä viikolla on siis tarkoitus käydä keskustelu rahasta. Tämän keskustelun ei tarvitse olla pitkä. Tärkeämpää sitä käydessä on se, että molemmat puhuvat. Ei pidä pelätä päästävänsä suustaan jotain typerää vaan antaa oma panoksensa asiaan. Keskustelukumppani voi olla melkein kuka vaan kunhan molemmat puhuvat. Myös lapsensa kanssa voi puhua mikäli tämä sattuu olemaan parhaiten seurana. Heidän kanssaan keskustellessaan tosin saattaa olla vaarana, että kysymykset osuvat liian hyvin maaliin. Todistin nimittäin tässä yhtenä päivänä keskustelua, jossa eräs nainen puhui lapsellensa shoppailemisesta ja tämä kysyi ”Miksi sinä äiti shoppailet kun sinulla ei ole rahaa shoppailla?” Totuuksia tulee lasten suusta hyvin usein. On tärkeätä kuitenkin keskustelun jälkeen vielä ajatella itse mitä tuli puhuttua, koska silloin keskustelu on ollut hyödyllisempi.

Pikkuhiljaa näiden askeleiden ottaminen tulee jo työläämmäksi ja sitä myötä vaikeammaksi. Kaikki kolme ensimmäistä ovat muuten sellaisia joita voi tehdä useamminkin, mutta pakko ei tietystikään ole. Ensi viikolla jatketaan taas uudella aiheella.

Onnistumisen iloa!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti