tiistai 11. maaliskuuta 2014

2. Askel Etsi taloudellista informaatiota ja tee siitä ITSE johtopäätöksesi

Kuinka moni lukijoista otti ensimmäisen askeleen? Mikäli et ole sitä tehnyt niin lue ensiksi siitä täältä ja toimi heti mikäli sinulla on tarvetta saada raha-asiasi kuntoon!

Sitten toiseen askeleeseen. Tiedän, että varsin monet ovat jo hakeneet tietoa, mutta kuinka moni on tietoisesti sen jälkeen itse tehnyt siitä johtopäätöksensä? Kyseessä voi olla ihan mitä tahansa blogikirjoituksista, videoihin tai mahdollisesti kyseessä on jokin uutinen talouteen liittyen. Suosittelen käyttämään suhteellisen lyhyttä tekstiä tai videota, koska hyvin laajojen materiaalien läpikäyminen on sen verran vaivalloista, että tämän askeleen ottaminen epäonnistuu. Älä käytä tähän operaatioon pitkää aikaa.

Tärkeintä tässä askeleessa on ajatella itse. Se mitä luet tai katsot ei ole olennainen asia. Jos nyt sitten tulet siihen johtopäätökseen itse, että tämä blogi on turha eikä sitä kannata lukea niin en voi oikeastaan muuta kuin onnitella sinua oikeasta valinnasta itseäsi kohtaan. Koska me olemme kuitenkin yksilöitä emmekä kaikki saa samanlaista hyötyä samoista asioista en voi olla pettynyt. En tosin yritä saada juuri sinua lopettamaan blogini lukemista vaan toivon antavani kaikille lukijoille konkreettista hyötyä ajan haaskaamisen sijaan. Valitettavasti on mahdotonta hyödyttää kaikkia jo ihan senkin takia, että hyvin monella on asiat paljon paremmin hallussa kuin allekirjoittaneella.

Yritän tästä lähin julkaista uuden askeleen joko tiistaina tai keskiviikkona iltapäivällä. Tämä siksi, että ihmisten virkeystaso on todennäköisesti silloin parhaimmillaan. Mitä pidempään askeleen ottamista odottaa sitä vaikeammaksi se tulee. Torstaina ja viimeistään perjantaina jokainen on jo sen verran uupunut, että tekeminen vaikeutuu.

Koska monet varmasti miettivät sitä, että tämä on tuskallisen hidasta askeltamista eikä edistystä tunnu kovin nopeasti tulevan niin siihen on syynsä. Yksi syy on se, että tarkoitus on saada mahdollisimman moni pääsemään mahdollisimman pitkälle ja monet lopettavat ensimmäiseen epäonnistumiseen ja sitä tulee varsinkin näin alussa välttää. Toinen syy saa olla tällä hetkellä arvoitus, mutta sekin selviää jossain vaiheessa.

Onnistumisen iloa!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti