maanantai 2. syyskuuta 2013

Elokuu2013 Cash –260€ Salkku +2.9% Yhteensä 10175€

Kuten luvuista näkee niin taas olen ottanut käteisen keräämisessä turpiini. Näin olin tosin ajatellut etukäteenkin käyvän. Pörssikurssit ovat sitten pitäneet kokonaistilanteen yli kymppitonnissa. En tiedä mistä johtuu, mutta jotenkin tuntuu nyt siltä, että olen jotenkin mukavoitunut pitämään tilannettani tuon viisinumeroisen luvun paikkeilla. Kun alkaa olemaan tyytyväinen vallitsevaan olotilaan seuraa yleensä ongelmia ja sen vuoksi onkin nyt sitten pakko alkaa tosissaan taas tekemään töitä paremman tilanteen eteen.

Menojen suhteen ei hirveän suuria yllätyksiä tullut ja ne kulut joita en heinäkuussa maksanut puski elokuulla päälle. Tämän lisäksi hieman kaverin häiden osuminen elokuulle tuppasi hieman ylittämään budjetin huvien suhteen ja niiden suhteen pitää hieman kiristää loppuvuonna. Ei kuitenkaan mitenkään radikaaleja vähennyksiä vaan jonkinlaisia viilauksia. Muilla osa-alueilla on vielä riittävästi puskuria, joten niiden suhteen ei ole ongelmia.

Tulojen suhteen olen hyvin tyytyväinen kolmeen ensimmäiseen viikkoon, mutta viimeiseltä viikolta ei tullut tuloja ollenkaan. Olin silloin hyvin väsynyt fyysisesti, joten sen takia jouduin ensimmäisinä päivinä pitämään taukoa. Loppuviikosta ei sitten ollut hommia tarjolla ja kaverin häät lauantaina olivat sitten viimeinen naula tulottoman viikon arkkuun. Onneksi siihen asti tuli ahkeroitua, joten siitä ei tullut mitenkään erityisen paha mieli. Syyskuussa on kuitenkin pakko skarpata tämän asian suhteen, koska viimeinen viikko menee toipuessa nenäleikkauksesta ja on vain kolme viikkoa käytössä. Yleensä syyskuu on ollut tulojen suhteen yksi parhaimmista ja toivon jaksavani painaa nuo viikot. Tällöin oletan pääseväni 200-300€ plussalle käteisen suhteen.

Sijoitusten suhteen ei ole mitään kovin pahaa sanottavaa, vaikka PKC:n osavuosikatsaus jonkinlainen pettymys olikin. Pidän nykyistä osakekurssia jonkin verran yliarvostettuna, mutta hinnathan tunnetusti menevät ylös ja alas enemmän tai vähemmän liioitellen. Yksittäiset yritykset eivät ole tässä suhteessa mikään poikkeus. Olen valmis harkitsemaan alle tuhannen Euron menevän osan myyntiä PKC:n osakkeista mikäli ne vielä lähtevät nykyhinnasta paljon nousemaan. Kyse on veroituksellisista syistä, koska alle tuhannen Euron kaupat saa suorittaa ilman myyntivoittoverojen maksua. Ja sen verran voi yliarvostettua osaketta hyvällä omallatunnolla myydä. Fortumin liiketoiminta jatkaa aika lailla entisellään, joten suurempia muutoksia ei ole elokuussa näkynyt. Mitä tulee yleiseen hintatasoon niin osakkeet vain tuppaavat olemaan minulle liian kalliita tällä hetkellä. Vaikka minulla onkin paljon käteistä niin sitä ei kannata käyttää mikäli odotettavat tuotot eivät ole riittäviä. Tästä voidaan siis suoraan vetää se johtopäätös, että joko minä tai pörssi on väärässä. Yleensä pörssikurssit voivat olla väärässä hyvinkin pitkään, kun niitä vertaa taloudellisiin realiteetteihin ja siten monet tuntevat houkutusta seurata laumaa ja ostella ylihintaisia osakkeita. Itsekin olen välillä tällaista houkutusta tuntenut eikä tulevaisuus varmastikaan ole poikkeus. Vielä olen kuitenkin onnistunut tätä välttämään. Tulevaisuudesta ei tosin tiedä mitään.

Mitä tulee terveydellisiin seikkoihin niin menen kuun lopussa nenäleikkaukseen ja sen jälkeen on vuorossa noin viikon lepotauko ja silloin en välttämättä kirjoita blogiakaan. En tosin tiedä kuinka kovat kivut siitä operaatiosta seuraa, joten en osaa sen tarkemmin ennustaa miten siinä käy. Se onkin ensimmäinen elämäni leikkausoperaatio. Olen siis aika hyvin selvinnyt ilman pahempaa vahinkoa omalle ruumiilleni tähän asti. Menneisyys ei tosin ole tae tulevasta ja sen takia pitää vain koputtaa puuta. Mitä tulee bloggaamiseen niin aika hyvin on taas tullut kirjoitettua viimeisen kuukauden ajan ja toivottavasti meno jatkuu samanlaisena jatkossakin. En tosin aio tehdä mitään suurempia lupauksia asian suhteen. Tällä hetkellä homma maistuu hyvälle ja todennäköisesti tulevaisuudessakin. Taukoja on näköjään hyvä kuitenkin pitää säännöllisin väliajoin, jotta motivaatio säilyy korkealla. Tämä pätee varmasti muihinkin asioihin kuin bloggaamiseen. 

Hyvää viikonjatkoa!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti