perjantai 31. toukokuuta 2013

Toukokuu 2013 Cash -60€, salkku +2.6% Yhteensä 10315€

Kuten näkyy niin toukokuun osalta ollaan vielä hieman pimennossa, koska joudun vielä lähtemään ”töihin” ennen pörssin sulkeutumista. Käteisenkin osalta ollaan vielä hieman pimennossa, mutta miinukset tulevat olemaan kaksinumeroiset mikäli ei illan ”urheilusuorituksessa” tapahdu mitään normaalista poikkeavaa. En kuitenkaan pääse enää plussalle, joten hieman joutuu mitä ilmeisimmin tinkimään käteisvaroista toukokuun osalta. Nämä miinukset sitten mitä todennäköisimmin kuittaantuvat pörssikurssien toukokuun nousujen myötä. Laitan tarkemmat numerot myöhään tänään tai sitten huomisaamuna.

Menopuolella kaksi pientä yllätystä: Verojen liikamaksut mitkä johtuivat ensisijaisesti tulojen suuruudesta ja hampaan vihlonnan aiheuttama hammaslääkärireissu yksityiselle toimijalle. Vaikka tarkistuksessa ei mitään löytynytkään niin silti olen ihan tyytyväinen, koska epävarmuus kalvaa enemmän henkisestikin. En pidää viittäkymmentä Euroa kalliina, koska sain valita itse ajan jolloin menin ja kunnallisellakin puolella tuntuu olevan maksavan ainakin puolet tästä ja hoitoonpääsystä ei ole mitään takeita. Veroja tosiaan tuli maksettua ennakoitua enemmän, koska tienasinkin enemmän, joten ei siitä sen enempää. Kirjanostolakko tosin paloi loppukuusta, koska en juuri rahaa laittanut elämän huvituksiin muuten, joten oli sitten ”pakko” palkita itseään jotenkin. Kesäkuussa tuleekin sitten parikin reissua jotka tosin ovat hyvinkin kohtuuhintaisia. Laivamatka Ruotsiin ja juhannuksenvietto tutuissa maisemissa lounais-Suomessa. Muuten kesäkuussa ei sitten juuri menekään rahaa, jos ei mitään yllättävää tapahdu.

Tulopuoleen olen ihan tyytyväinen, vaikka käteisen suhteen tulikin hieman miinusta, koska odotin sitä enemmän. Tämä oikeastaan johtui siitä, että huomasin ettei niitä tuloja ole juurikaan saatavilla kesä- ja heinäkuussa, joten oli pakko olla hieman enemmän ”sorvin” ääressä kuin ensimmäiseksi ajattelin. Yleensä kesäkuussa on ollut hyvät tulot, mutta tällä kertaa ne jää saamatta johtuen parin viikon hyväpalkkaisen työn siirtymistä joidenkin halvempien kavereiden hoidettavaksi. Ei siinä mitään kummempaa voi sanoa kuin ettei sille nyt sitten enää mitään voinut. Elämä jatkuu ja Ruotsin matkalle pääsen lähtemään tämän toisen tilaisuuden peruunnuttua. Takaiskuista ei pidä hirveästi masentua vaan ajatella, että kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen avautuu samalla. Jos ei toukokuun miinukset toteutuneet täysimittaisina niin ainakin kesäkuussa näin pitäisi käydä. Nämä pari reissua, kun syövät hieman tuloja. Kesäkuulle arvioisin miinuksiksi 200-300€, mutta voin olla väärässäkin.

Sijoituksista sen verran, että ihan loppukuusta iski PKC Group tulosvaroituksen joka johtui brasilialaisesta ay-liikkeestä joka mitä ilmeisimmin on kiristänyt PKC:ta jo vuoden verran. Lisää tästä asiasta voi lukea blogikirjoituksesta viime vuoden toukokuulta ja se löytyy: täältä Tämän seurauksena yritys maksaa viimeisellä vuosipuoliskolla mainitsemattoman summan ay-liikkeelle. Se hieman tässä häiritsee ettei se kerro minkä suuruisesta summasta on kyse. Tämän maksun seurauksena tämän vuoden tulos tippuu viime vuoden vastaavasta. Liikevaihtoennuste kuitenkin pysyy ennallaan ainakin viimeisimmän tiedon mukaan. En olisi yhtään yllättynyt PKC:n tehtaan siirrosta jonnekin muualle ja se tuo mitä ilmeisimmin taas lisää kuluja mikä heikentää tulosta entisestään. Fortumista ei oikein sitten ole muuta sanottavaa kuin se, että vesimäärät ovat nousseet korkeammiksi mikä tarkoittaa sähkön hinnanlaskua. Toisaalta Fortum on jo suojannut suurimman osan tämänkin vuoden sähkönmyynnistään ettei sillä ole hyvin suurta merkitystä. Tätä menoa yritys tulee maksamaan vielä tämänkin vuoden tuloksesta ne totutut Euron osingot ja sitä rahavirtaa varten osakkeita olen ostanutkin. Tarkoitus oli myös suojata rahoja inflaatiolta jota ei tosin ole näköpiirissä. Pörssin arvaan kesäkuussa laskevan hieman ja odottelen ostopaikkoja joita ei kuitenkaan välttämättä tule. Salkun koostumus on seuraava:Henkilökohtaisella tasolla toukokuu oli onnistunut, vaikka blogin kirjoittamisen suhteen on selkeää väsymystä havaittavana. Toisaalta kevätkelit ovat sen verran mainiot ettei niistä kannata nauttia läppärin ääressä kotona ja senkin takia kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Terveystilanne on koko ajan parantunut, vaikka tulikin jo sitä edellämainittua hampaidenvihlontaa. Oma fysiikkani ei ole kyllä vieläkään kohdallaan, mutta eteenpäin on menty sanoisi varmaan joku. Aloitin toukokuun viimeisellä viikolla oman itseni ihmiskoe-eläimenä eli toisin sanoen on tarkoitus tehdä pieniä muutoksia ruokavalioon ja treenaamiseen. Tarkoitus on testata onko niillä vaikutusta mihinkään vai ei. Niistä sitten enemmän, kun on ollut aikaa kokeilla niiden toimivuutta eli varmaan kuukauden päästä kesäkuun katsauksessa niistä lisää. Kaiken kaikkiaan on ihan hyvät fiilikset sekä menneestä että tulevasta kuukaudesta. Kesäkuussa tulee varmaan vielä vähemmän kirjoituksia, mutta se riippuu osittain säistäkin.

Hyvää viikonloppua!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti