tiistai 2. huhtikuuta 2013

Maaliskuu 2013 Cash + 615€ Salkku +8.2% Yhteensä 10245€

Huhhuh. Kun katsoo kokonaissaldoa niin ei voi kuin ihmetellä kuinka paljon yli kymppitonnin yli sitä ”vahingossa” mentiinkään. Tämähän oli itselleni ensimmäinen virstanpylväs joka piti saavuttaa. Kirjoitan siitä oman postin, joten ei siitä sen enempää.

Menopuolella ei hirveän suuria yllätyksiä ollut, mutta ainut ylläri sen suhteen oli se ettei huvibudjetille löytynyt yhtään käyttöä, vaikka pääsiäislomakin on käytännössä ollut jo maaliskuussa. En myöskään tilannut vielä lentolippuja Puolan reissulle, joten tällä kertaa säästyi nekin rahat. Kävin kyllä katselemassa lentolippujen hintoja, mutta en vielä niitä kuitenkaan ostanut. Huhtikuussa onkin sitten odotettavissa niiden hankkiminen ja kesäurheilun maksut, joten saattaapi olla hyvin mahdollista, että plussalle ei juurikaan jäädä. Tähän kesäurheiluun kuuluu myös uuden nilkkatuen hankinta joka on varmaan alle satasen luokkaa mikäli oikein muistan. Tämä on valitettava välttämättömyys, joten sille ei vaan voi mitään. Terveys on kuitenkin tärkeä asia, joten siihen kannattaa panostaa ja mielestäni omat investoinnit ovat ne tärkeimmät ja pidemmällä aikavälillä ne tulevat entistä tärkeämmiksi. Jos jollakin löytyy vinkkejä jostain hyvästä nilkkatuesta niin otan niitä vastaan. Mieluummin sitten liikkeen olisi hyvä olla pääkaupunkiseudulla, jotta voisin sitä tukea käydä kokeilemassa.

Tulopuoli olikin ihan mukava yllätys ja sen suhteen on pakko olla hyvin tyytyväinen. Tällä kertaa tulot sisälsivät jopa pienen summan blogin tuottoja ensimmäistä kertaa tämän historiassa. Sitten vaan täytyykin miettiä tuleeko vielä toinenkin kerta. Voi tietysti olla, että niitä tulee vielä useampia ja harkinnassa onkin jopa oman yrityksen perustaminen, mutta en ole mitään vielä lyönyt lukkoon. Omat aivonystyrät kuitenkin pohtivat tätä vaihtoehtoa ensi syksyksi, mutta mitään päätöstä en ole vielä tehnyt. On nimittäin aika lailla pakko siinä tapauksessa harkita tarkkaan mikäli lisätuloja alkaa blogista tippua. En ole kuitenkaan poissulkenut mitään vaihtoehtoa ja se saattaisi olla luonnollinen jatkumo asialle. Suurempia hyötyjä ei ole tällä saralla vielä näkyvissä, joten ilman kunnon perusbisnestä sitä ei ole järkevää tehdä. Ehkä tämä on vielä kaukainen haave, mutta katsotaan mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Tulopuolelta on odotettavissa huhtikuussa aika lailla samaa tuloa kuin viime vuonna mikä on ihan hyvä asia. Suurimpana erona on kuitenkin suuremmat osingot mikä saattaa nostaa hieman käteisen määrää, mutta tämä tuleekin sitten todennäköisesti tapahtumaan sijoitusten kustannuksella, joten eiköhän tilanne ole sellainen ettei tästä nollasummapeliä suurempia muutoksia tule.

Mitä taas tulee sijoituksiin niin Fortum on ollut maaliskuussa selkeässä nosteessa, mutta toimitusjohtaja Kuulan sairastuminen syöpään katkaisi sen lennon. Mitä ilmeisimmin markkinat ottivat huonosti vastaan nämä uutiset, mutta toisaalta kyseessä saattaa myös olla pikavoittojen kotiuttaminen. PKC taas roikkuu lähellä kaikkien aikojen huippua, joten mielenkiinnolla odotan jaksaako se kiivetä edellisten huippujen yli. Mikäli näin tapahtuu niin en olisi yhtään yllättynyt, vaikka se sen seurauksena nousisi yli kahdenkymmenen Euron, mutta se toki vaatii markkinoiden pysymistä vähintään näillä nykyisillä tasoilla ja mielestäni nyt aletaan olla viimeistään siinä tilanteessa ettei kurssit enää nouse juurikaan seuraavan puolen vuoden aikana, mutta olen taas jälleen kerran varmasti väärässä, joten olen yksi parhaimmista vastaindikaattoreista pörssilaskulle. Sitten vasta kun alan uskoa markkinoiden jatkuvaan nousuun alkaa lasku. Uusia sijoituksia varten on kyllä käteistä, mutta ostettavaa en meinaa kyllä löytää vieläkään Suomen markkinoilta. Harkinnassa on hyötykäyttää Nordnetin mahdollisuutta kuukausisäästämiseen, mutta pohdin sitäkin vaihtoehtoa lähinnä hallintokulujen suuruuden vuoksi. Ne taas johtuvat lähinnä siitä etten tule tätä vaihtoehtoa käyttämään kuin mahdollisesti Aasiaan sijoittamalla ja sen takia en ole ehtinyt vielä ostaa niitä. Toinen asia mikä hämmästyttää on se ettei allekirjoittaneella tämä palvelu jostain syystä näytä toimivan, vaikka tiettyyn pisteeseen asti pääsenkin. Onko jollakin tietoa voiko se johtua siitä ettei minulla ole rahaa kuin talletustilillä? No näillä mennään ainakin vielä huhtikuu. Alla ”salkun”koostumus


Mitä taas tulee terveystilanteeseeni niin oman klyyvarini takia pääsinkin sitten leikkausjonoon. Huhtikuussa on myös allergiatestit ja tietokonetomografia. Tämä jälkimmäinen kai nenäleikkauksen takia? Palstaa lukee tietääkseni ainakin yksi lääkäri, joten kertokaa ihmeessä onko se päänskannaus normaali toimenpide ennen nenän korjaamista? En oikein saanut selvää nenälääkärillä käydessäni tästä asiasta. Maaliskuu meni kokonaan ilman kipuja nilkassa ja fysioterapeuttikin sanoi ettei tarvitse tulla enää käymään mikäli kipua ei taas ala tulla. Kuitenkin ”jumppaa” on pakko jatkaa, joten mikään ei ole sen suhteen muuttunut. Eiköhän tämä jatku hamaan tulevaisuuteen saakka. Olen kuitenkin hieman unohdellut tätä, joten huhtikuussa pitää skarpata sen suhteen.

Mitä tulee muihin suunnitelmiin huhtikuussa niin olisi kiva keksiä jotain uutta, mutta tällä hetkellä sekin on vain ajatus. Huvibudjetissa alkaa myös olla enemmän tilaa, joten jo oman mielenterveytensä takia pitäisi jotain keksiä tällä saralla. Onko kenelläkään tutulla mitään hyviä ajatuksia tämän suhteen? Olisi tarkoitus kuitenkin viettää viikonloput vielä huhtikuussa ”hommissa” ja sen jälkeisinä kesäkuukausina olisi tarkoitus lomailla enemmän nimenomaan juuri viikonloppuina.

Ei kai tässä kummempia maaliskuun osalta. Seuraava kirjoitus onkin sitten ensimmäisen välitavoitteen saavuttamisen pohtiminen.

-TT

6 kommenttia:

 1. Ihan hyvin salkkusi on noussut! Ansio tästä lohkeaa ilmeisesti riskiselle, mutta tuottoisalle matalle hajautukselle.

  Nettipuoskarointi on vaarallista, kasvokkain olisi parempi. Mutta miksi joudut käyttämään nilkkatukea? Ja millaista siihen on suositeltu, ihan täysin stabiloivaa tukea vaiko vain ideaaliside-tyyppistä apua?

  Pään tietokonekuvaus on kyllä itsessään melko jytky annos röntgensädettä, mutta yksilön kohdalla esim. syöpää aiheuttava vaikutus on hyvin minimaalinen. Säderasitus on noin 2 milliSievertiä eli vastaa noin kahdeksan kuukauden taustasäteilyä avaruudesta ym. Se tehdään leikkausta suunnitellessa aika rutiininomaisesti. Lue tästä luotettavaa tietoa kyseisestä aiheesta:

  http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=/portlet_action/dlehtihakuartikkeli/viewarticle/action&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo96649&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_frompage=uusinnumero

  T: juuri ison korva-, nenä ja kurkkukurssin käynyt kandi :)

  VastaaPoista
 2. Nilkkatukea käytän urheillessani ja lähinnä jalkapallossa. Eli muuten ei ole tarvetta eikä normaalielämässä ole tarpeen. Lekurin mukaan minulla on rustovamma, joten sen takia nopeissa käännöksissä ja pysähtymisissä se nilkkatuki on tarpeen. Kiitokset linkistä.

  En pidä hajautusta itse tarkoituksena vaan ostan osakkeita, kun saan mielestäni niitä sopivaan hintaan. Käytännössä Suomen pörssistä ei saa mitään kovin laadukkaita yrityksiä tällä hetkellä sopivaan hintaan, joten siksi hajautus on kahdessa osakkeessa. Seuraava osto on mitä todennäköisin jokin muu yritys, mutta sen näkee sitten tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut kymmenen kilon puhkaisusta! =)

  Ja nilkkatuesta vielä:
  Itse muutaman kerran nilkan ympäri pyöräyttäneen jouduin pitkän tovin käyttämään tukea. Omalla kohdalla parhaiten toimi tuollainen suht. jäykkä, jossa sisällä reunoilla tukikiskot (eli sellaiset kovat muovit), jotka eivät kuitenkaan tuntuneet, mutta tukivat hyvin. Taisin sen jostain Kesportista (tjmv ostaa, kun valikoima ei kovin suuri siellä ollut. Tyyliin tukisukka tai tuo. Pikagooglaus antoi kuvan:

  http://www.lujakunto.fi/tuote/1601/lp-767-nilkkatuki-nyoreilla

  Hyvin lähelle tuollaista se oma tukeni oli, jota kyllä voin suositella! Sen jälkeen ei nilkat enää pyörineet. Nykyään pelaan (salibandyä) korkeilla kengillä joiden tuki riittää meikäläisen tahtiin ihan riittävästi.

  VastaaPoista
 4. @Junnu. Kiitoksia! Mun entinen oli aika lailla tuollainen. Onhan tässä jo hyvin monta vuotta menty tuen kanssa, joten tuttua kauraa se on, mutta yleensä vammat ovat parantuneet levolla. Nykyinen tilanne on sellainen, että ainakin fysioterapeutti käski pitämään tukea ja uskon häntä kyllä. Ilman hänen harjoituksiaan ei nilkka olisi näin hyvässä kunnossa kuin tällä hetkellä. Postimyyntifirmoista noita näyttää saavan halvemmalla, joten katsotaan mitä kautta uuden hankin.

  VastaaPoista
 5. Onko blogista saatu ansio kymppejä vai satasia?. Pohdin myös itse noiden mainoksien ottamista blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogista saatu tulo on eräästä kirjoituksesta. Itselläni ei noista mainoksista juuri mitään tuloja tule ainakaan vielä.

   Poista