keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Palautteesta

Nyt alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä ettei lisää palautetta ole tulossa, joten on ehkä parempi sitten alkaa käymään sitä läpi. Kysymyksiä ei ollut kuin viisi, mutta pidän niiden määrää riittävänä. En halunnut mitään hirveän pitkää kyselyä tehdä jo senkään takia ettei kukaan jaksa niihin vastata. Sain vastauksia hieman enemmän kuin mitä odotin, mutta pelkäsin etten saa mitään johtuen aika vähäisestä kommentoinnista joka on varmasti osin allekirjoittaneenkin moka.

Keskimääräinen lukija on 30-50-vuotias mies palautekyselyn perusteella. Tämä ei missään nimessä ole ollut minulle yllätys vaan ymmärrettävä asia johtuen jo ihan omastakin ikäluokasta ja mahdollisista kavereistani jotka tätä lukevat. Tietysti arvioisin vastanneita olevan noin 15% viikoittaisista lukijoista, mutta siitä en mitenkään voi olla varma. Tämä määrä tarkoittaa käytännössä otoksen olevan suppea, mutta epäilisin suuremmassa kuvassa tämän keskiarvoprofiilin kuitenkin pitävän paikkansa. Olen yllättynyt siitä, että joitakin naisia kuitenkin löytyy lukijoistani ja pidän sitä hyvänä asiana. Jotenkin minulla on myös sellainen mielikuva, että naiset yleensä vastaavat tällaisiin kyselyihin keskimäärin useammin, mutta voin olla väärässä. Mikäli teistä vastanneista naisista joku haluaa valaista tätä asiaa niin voitte sen tehdä vaikka kommentoiden tätä kirjoitusta. Yli viisikymppisiä vastaajia ei löytynyt kuin yksi, joten kutakuinkin kaikki lukijat ovat alle tuon iän mikä ei varmastikaan ole huono asia, sillä ehkä kirjoitustapani ja ajatukseni eivät kyllä iske enää tuon ikäluokan toiselle puolen. Alle kolmekymppisiä oli suunnilleen neljäsosa mikä oli ehkä hieman vähemmän kuin odotin. Tosin monet tästä ikäluokasta tuskin osallistuvat aktiivisesti näihin kyselyihin. Jälleen kerran minut saa korjata mikäli olen väärässä. Miesten ja naisten suhde on suunnilleen 80/20 ainakin kyselyn mukaan eikä tästä sen enempää.

Itselleni ehkä tärkein yksittäinen kysymykseni oli tuottaako blogi lukijalle lisäarvoa ja suureksi yllätyksekseni tämä luku eli vajaa 90% oli selkeästi suurempi kuin ajattelin etukäteen. Toinen vaihtoehto voi tietysti olla se etteivät he jotka uskovat tämän väitteen olevan väärä vastaa ollenkaan tällaiseen kyselyyn. Mielestäni on aivan ymmärrettävää ettei kaikkia voi miellyttää eikä kaikkien voi olettaa välittävän kirjoituksistani, joten siten ei-vastaus on normaali toimenpide. Tämän vastauksen sijaan ihmettelen sitä miksi yleensä kukaan sitten hukkaa aikaansa, jos ei koe saavansa minkäänlaista hyötyä? Ainut neuvoni teille on se, että lopettakaa tämän blogin lukeminen siinä tapauksessa ja tehkää jotain sellaista josta voitte saada lisäarvoa. Varmasti löytyy parempaakin tekemistä enkä siitä yhtään loukkaannu vaan ymmärrän täysin. Tämä neuvo saattaa tietysti tuntua tylyltä ja typerältä, koska menetän lukijoitani siinä tapauksessa. Kuitenkin on huomattava ettei pelkkä lukijoiden määrä ole mikään autuaaksi tekevä asia bloggaajalle vaan pikemminkin lukijoiden laatu heille ja itselle tuotettu lisäarvo. Mikäli lisäarvoa ei tule tämän lukemisesta kenellekään niin sitten ei tätä kukaan katsokaan yhä uudelleen ja kirjoittajankin puhti uupuu jossain vaiheessa. Olen tätä blogia ennen kirjoitellut aiemminkin omia ajatuksiani julkiseen jakeluun 3 ja yleensä siinä on käynyt niin ettei motivaationi ole riittänyt lukijoiden ollessa hyvin vähäisiä. No onhan tämän blogin laatukin tosin eri luokkaa kuin niiden aiempien, joten lukijoiden määrän lisääntyminen ei ole yllätys.

Mistä haluaisit lukea enemmän oli sitten seuraava kysymys ja se oli ja on jossain määrin kompa, sillä siinä oli neljä vaihtoehtoa: Raha-asiat, psykologia, itsensä kehittäminen ja muuta osion johon sain itse vapaasti valita mielenkiintonsa aiheita. Tämä kysymys on siinä mielessä kompa, että raha-asiat, psykologia ja itsensä kehittäminen kietoutuvat hyvin vahvasti saman köyden ympärille, sillä itseasiassa arvioni on se, että 80% raha-asioista on nimenomaan psykologiaa ja itsensä kehittäminen kuuluu tähän suurempaa kuvaan. Jos joku on eri mieltä niin saa kommentoida sitä miten asian itse näkee. Otan ilolla vastaan toisen perspektiivin asiaan. Tietysti näitä kaikkia kolmea asiaa voidaan myös käsitellä yksittäisinä asioina, mutta silloin esimerkiksi raha-asioita voidaan käsitellä pelkästään numeroiden kautta. Jos esimerkiksi miettii sijoittamista niin numeroiden lisäksi täytyy vielä varmistaa kauppansa oman pääkoppansa kautta tai minkäänlaista päätöstä ei synny. Itsensä kehittäminen voidaan taas yhdistää asiaan parantamalla omaa reagointikykyä erilaisiin ärsykkeisiin kuten pörssikurssien laskuun tai nousuun. Tämäkin oikeastaan on psykologiaa puhtaimmassa muodossaan, joten ehkä itsensä kehittämisen olisi voinut jättää kokonaan pois vastausvaihtoehdoista. Kaikki liittyy tietysti kaikkeen, joten ehkä näitä on turha jakaa erillisiksi osa-alueiksi. Muuta vaihtoehdosta hauskin ehdotus oli ryyppyreissujen kuvailu selvästä näkökulmasta, mutta se taitaisi olla aika Hard Core aihe tähän blogiin? Pitää katsoa, jos sille löytyisi joku toinen foorumi mikäli jotakuta muutakin kiinnostaa kuin tätä asiaa ehdottanutta? Tällä hetkellä ei näitä reissuja tosin ole tiedossa, mutta sitä voisi harkita ehkä viikonlopun viihdepläjäykseksi joku kerta.

Mitä taas tulee laadulliseen palautteeseen niin visuaalisuus tuli yhtenä tärkeänä asiana ja sitä pitää parantaa. Todennäköisesti hämäläisistä sukujuuristani johtuen siihen voi mennä vähän aikaa, mutta eiköhän sekin asia pikkuhiljaa parane. Saa muistuttaa mikäli tämä unohtuu. Bannereita joku ehdotti rahan keräämiseen, mutta kokemukseni mukaan ei niistä ainakaan kotimaisella kielellä kirjoitettaessa juuri rahaa tule, joten harkitsen myös Googlen AdSensen poistamista. Tätä en kuitenkaan ole vielä tehnyt, joten katsellaan nyt vähän aikaa kun lukijat ovat lisääntyneet niin nähdään kannattaako niitä ollenkaan pitää. Nämä mainokset kuitenkin hieman tappavat kokonaisuutta ainakin omasta näkökulmastani, joten niiden pitäisi jotenkin tuottaa myös lukijoille lisäarvoa, jotta niiden pitäminen olisi järkevää. Tietysti mainostulot vapauttaisivat aikaa tämän blogin kirjoittamiseen, mutta katsotaan nyt miten asiat menee ennen kuin aletaan tehdä suurempia johtopäätöksiä. Joku vastanneista pisti ehdotuksen salkun julkistamisesta, joten pistetään sekin nyt sitten tähän, vaikka kaikki ostoni olen kirjannut ja rahatilanteenkin näkee: 31.12 oli käytännössä tilanne, jossa koko summa käteisineen oli noin 9000€ ja tuo oli jakautunut aika lailla fifty-sixty eli puolet käteistä ja puolet osakkeita. Osakkeiden arvosta noin 70% on Fortumissa ja loput PKC Groupissa. Käteisen suuri määrä johtuu siitä ettei nykyhinnoilla ole helppoa löytää mitään ostettavaa.

Tässä tämä palaute nyt suunnilleen oli läpikäytynä. Palautekyselyyn voi vastata vielä tämänkin jälkeen mikäli siltä tuntuu. Linkki löytyy edelleen tekstin oikealta puolelta.

- TT

2 kommenttia:

 1. No moro! Nyt tulee suoraa palautetta ilman noita ärsyttäviä palkkikyselyitä. :D

  Blogisi on hyvä ja selkeä. Joskus olen pihalla käsittelemistäsi asioista, mutta se on vain oma moka, koska en ole asioihin samalla tavalla perehtynyt. :D Mitään paniikkia ei tarvitse kuitenkaan tästä kommentista ottaa, vaan jatka ihmeessä samalla tavalla. Tiedä vaikka jotain oppisin samalla..

  Ei kannata ottaa hirmuisia paineita muutenkaan blogin sisällöstä. Mielestäni kun kyseessä on kuitenkin bloggaajan henkilökohtaisia ajatuksia asioista ja kokemuksia niin miksipä pitäisi ruveta räätälöimään asioita muiden mukaan. Teet juttuja niistä asioista, joista olet itse kiinnostunut.. Ja jos tuntuu että aihe ei oikein natsaa tämän blogin sisällön kanssa niin perusta toinen blogi sille toiselle aiheelle tai tee vain rohkeasti sillisalaatti. :D

  Viikonlopun viihdepläjäys saa ainakin täältä kannatusta kuka sitä on ikinä ehdottanutkaan!!! :D

  Vastaajana oli sitten 30 rajalla oleva nainen, jos haluat tilastoida tämän palautteen. :D

  VastaaPoista
 2. @Bompula Kiitoksia palautteesta. Toi materiaaliasia on välillä sellanen, että palautteesta tulee taas jonkin juttu mieleen mikä sitten saa kirjoitusvimman aikaan. Viikonlopun viihdepläjäys vois olla hyvä homma, mutta tällä hetkellä materiaali on vähäistä. Aikaisemmista reissuista oliskin sitten paljon kerrottavaa, mutta ne on parempi sensuroida jo ihan allekirjoittaneenkin vuoksi :D En hirveästi usko tilastoihin, mutta onhan niissäkin oma viihdearvonsa.

  VastaaPoista