torstai 17. tammikuuta 2013

Osto Fortum 113kpl a 14.06

Moi.

Olen sen verran hidas hämäläinen, että aikaa kuluu turhan paljon ostopäätöksiin ja tämäkään kerta ei ollut poikkeus. Mitä tulee syihin niin Fortum-analyysini voi lukea osoitteesta: http://lessismorefinland.blogspot.fi/2012/03/fortum-analyysi.html

Kovin moni asia ei ole siitä muuttunut, vaikka kohta alkaa olla vuosi analyysin teosta takana. Suurin ero edelliseen ei ole se, että Fortumin tulos on huonontunut jonkin verran viime vuosista, sillä se oli jossain määrin kyllä myös odotettavissa. Suurin muutos on allekirjoittaneen näkemys siitä ettei Ruotsin runkoverkon liittäminen Saksaan ole sen hintaista kuin mitä olisin luullut vaan kalliimpaa. Koska en osaa ennustaa pörssikurssien liikettä tulin siihen tulokseen, että voin ostaa riittävällä turvamarginaalilla osaketta 14 Euron paikkeilla nykyisillä tiedoilla. Mitä taas tulee osinkoon niin toivon sen olevan mieluummin 0.80€ kuin se koko Euro, koska mielestäni on järkevämpää investoida tulevaisuuteen kuin jakaa kassasta melkein koko tuloksen verran osinkoa ulos. Tämä pienemmän osingon jakaminen varmasti laskisi pörssikurssia lyhyellä tähtäimellä, mutta pidemmällä se olisi viisas päätös. Valitettavasti "koneistollamme" on liikaa valtaa päätöksissä, joten pidän sitä Euron osinkoa todennäköisimpänä.

Kokonaiskustannus/osake on seitsemän Euron kaupankäyntikuluilla yhteensä 14.12/osake. ja tällä hetkellä Fortum-osakkeiden keskihintani on 14.97 kaupankäyntikulut mukaan lukien.

Seuraava varsinainen asiakirjoitukseni tulee joko tänä iltana tai huomenna viimeistään iltapäivällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti