torstai 3. toukokuuta 2012

Huhtikuu 2012 Cash +90€ Salkku -2.55% Yhteensä 7605€

Huhtikuun 2012 oli rahallisesti aika pitkälti samanlainen kuin odotinkin, mutta sisälsi kuitenkin pari yllätystä tulopuolella joista kerron kohtapuoliin. Kaikenkaikkiaan maaliskuussa kokemani turnausväsymys alkoi jo selvästi vähentyä, mutta toisaalta huhtikuun henkilökohtaisista tapahtumista on vedettävä se johtopäätös ettei tosiasioita pääse pakoon vaan ne on pakko hyväksyä ja suunnitella toimintansa sillä tavalla, että pidemmällä tähtäimellä on pakko muuttaa hieman omia toimintamallejaan mikä tulee johtamaan selkeisiin muutoksiin tietyllä elämän osa-alueella, mutta siitä kohta lisää myöhemmin.

Huhtikuun menoerissä ei ollut suuria yllätyksiä vaan ne olivat aika pitkälti odotettuja. Viitisenkymmentä Euroa jäi vielä urheilubudjetista menoiksi toukokuulle, mutta muuten menojen määrä oli aika pitkälti ennakoitu. Huhtikuun menot olivat selvästi suuremmat kuin normikuukauden kuten jo maaliskuun kuukausikatsauksessa ennustinkin. Peruskauraa kuitenkin loppujen lopuksi tuo menopuoli, joten ei siitä ole oikeastaan hirveästi sanomista. Toukokuussa menopuolella ei myöskään pitäisi olla mitään tiedostamattomia menoeriä vaan silloin pitäisi menojen taas olla samalla tasolla kuin yleensäkin. Isompia ostoksia ei ole, mutta kaverin häät ja näiden sivukulut vievät suurimman osan huvibudjetista.

Mitä taas tulee tulopuoleen niin maaliskuun katsauksessa mainitsemani satasen ero viime vuoteen muuttuikin vajaa sata Euroa plussalle. Tämä johtui oikeastaan kahdesta eri asiasta: Ensimmäinen oli se etten muistanut laskea tulevia osinkoja tuloihin ollenkaan, joten siitä tuli noin 70 Euroa plussaa. Toinen suuri muutos oli se etten osannut ennustaa voittavani urheiluvedonlyönnissä rahaa joka oli satanen vaan olin siihen budjetoinut 20 Erkkiä menoja. Tämä aika pitkälti selittää tuon eron omassa kuukauden takaisessa arviossani. Mitä taas tulee toukokuun tuleviin tuloihin niin ne tulevat arviolta olemaan sen noin sata Euroa vähemmän kuin viime vuonna, vaikka viime vuonnakin toukokuussa oli kaikenlaisia kissanristiäisiä mitkä häiritsivät tienaamista. Tänä vuonna nämä ovat vaan lisääntyneet, mutta se vain kävisi huonona tekosyynä tulojen pienenemiselle. Tosiasia on se, että tänä vuonna olen aika pitkälti fyysisesti rapakunnossa mikä vaikuttaa selkeästi siihen, että on tunnustettava tosiasiat ja keskityttävä oman kuntonsa parantamiseen. Tämän vuoksi ”työnteon” sijaan aion myös keskittyä parantamaan fyysistä kuntoani mikä tarkoittaa suunnitelmallista urheilua sekä ruokavalion parantamista. Tämä ei tietystikään ole mikään yhden kuukauden asia vaan vaatii pidempää elämäntaparemonttia mikä tarkoittaa painon selkeää tiputtamista ja tämä tapahtuu ruokavaliota parantamalla ja lisäämällä liikuntaa. Tämä myös tarkoittaa alkoholinkäytön vähentämistä mikä ei ole allekirjoittaneelle ollut ongelma viime vuosina, mutta siinäkin on kuitenkin varaa parantaa.

Mitä taas sijoituksiin tulee niin huhtikuussa tippuivat ensimmäiset osingot 0.6€ PKC:n osakkeista. Tuottoprosentiksi se tekee ostohinnalla 11.66€ noin 5.2%. Jotkut laskevat osingot siitä hinnasta mikä hinta on juuri nyt osakkeella, mutta viisaampaa on käyttää omaa ostohintaa, sillä sitä seuraamalla on helpompi laskea itselleen sijoituksesta saatu tuotto. Tulen käyttämään tätä laskutapaa myös jatkossakin, joten ei kannata ihmetellä mikäli osinkoprosenttini ei täsmää esimerkiksi kauppalehden nettipalvelussa ilmoitetun prosentin kanssa. Huomenna perjantaina onkin sitten vuorossa kyseisen yrityksen osavuosikatsaus, joten sitä odotan kyllä mielenkiinnolla. Erityisesti kiinnostaa se kuinka hyvin kyseinen yritys pystyy korvaamaan Euroalueen pienentyneen kysynnän juuri hankkimallaan pohjois-Amerikan ostoksellaan. Toinen asia mikä kiinnostaa on se kuinka pahasti kysyntä on hyytynyt Euroalueella viimeisten kuukausien aikana. Tämä kiinnostaa jo ihan talouden isomman kuvan katsastamisen vuoksi.

Eipä muuta tällä kertaa,

- TT

4 kommenttia:

  1. Jos joku näitä kommentteja tulee niin tänään tulee uusi kirjoitus myöhemmin. Olin viikonlopun reissussa, joten en ole ehtinyt kirjoittamaan.

    VastaaPoista
  2. Täältäpäs löytyi mielenkiintoinen blogi. Varsinkin nuo kulupuolen koluamiset kiinnostavat siinämäärin, että taidampa itsekkin alkaa vähän tarkemmin seuraamaan - ja vaikuttamaan - mihin sitä rahaa palaa. Mulla toki tuo Balancion on, mutta sen käyttöä en kyllä tarpeeksi hyödynnä.

    Sen lisäksi ylimääräistä mielenkiintoa antaa suurinpiirtein samankokoinen "kassa". Jatkahan kyviä kirjoituksia. Laitankin tämän blogilistalle saman tein :)

    -Junnu-

    VastaaPoista
  3. Löysin nyt vasta TT:n blogin, vaikka nimimerkkisi on näkynyt useammalla palstalla jo. :) Minäkin alan seurailemaan blogiasi.

    VastaaPoista