keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Rakasta naapuriasi, vaikka ajaisit ikivanhalla rotiskolla ja hän uudenkarhealla bemarilla

Moi.

Miksi siis rakastaa naapuria jolla menee paremmin kuin itsellä? Kyseessähän voi siis kuitenkin olla kaveri joka vain laittaa rahansa haisemaan ja saa ulkoiset puitteensa näyttämään hyviltä, vaikka tosiassa alkaa ollakin persaukinen. Naapurillasi saattaa myös olla nuori hyvännäköinen nainen tai vaikka toyboy riippuen tietysti naapurisi sukupuolessa. Mistäs tiedät vaikka se 30 vuotta mukanasi roikkunut puolisosi on kuitenkin loppujen lopuksi huomattavasti parempi vaihtoehto vaikka välillä hieman murisee ja panee vastaan perheen asioista päätettäessä. Loppujen lopuksi tässä tekstissä ei ole kyse siitä kasvaako naapurisi puolella aitaa ruoho vihreämpänä vai näyttääkö se vaan siltä vaan meidän suomalaisten ikiomasta perisynnistä kateudesta. Mikäli tämä maamme loppumaton energiavara saataisiin jotenkin valjastettua ei meidän tarvitsisi rakentaa ainuttakaan ydinvoimalaa vaan voisimme jopa myydä tätä muillekin.

Itselleni tämän kansantaudin alkuperä on hyvin vieras ja saatan kyllä silloin tällöin tunnistaa itsenikin tästä kärsiväksi, mutta en kuitenkaan siitä mitään suuria tunteita saa aikaan. Tämä kansansairaus on selkeästi aikamoinen vitsaus kuitenkin täällä rakkaassa kotimaassa ja jonkinlainen rahantekotapakin ainakin iltapäivälehdille joiden oksettavat paljon kukin on tienannut lehdet myyvät varmasti irtokappaleinakin selkeästi enemmän kuin normipäivinä. Tämä roska vaan nyt sattuu tuhlaamaan ihan helvetisti voimavarojamme ja monesti jopa vaikuttaa siltä, että ihanaiset poliitikkommekin ratsastavat tällä kaunakortilla tehdessään päätöksiään jotka vaikuttavat kansantalouteemme sitä selkeästi heikentäen.

Jos nyt esimerkiksi mietitään erästä tavallisten duunareiden kateuden lempilasta eli yrittäjien verottomia osinkoja esimerkiksi puhtaan matematiikan avulla niin mikäli haluat nostaa verotonta osinkoa niin lakipykälien mukaan voit maksimissaan ottaa ulos verottomina osinkoina 9 prosenttia voitonjakokelpoisista varoista. Eli toisin sanoen mikäli haluat saada nostettua, vaikka 10 000 Euroa niin käytännössä voitonjakokelpoisia varoja täytyy siis olla noin 110 000 Euroa. Kyse on siis liikevoitosta!! Jos sitten miettii kuinka paljon esimerkiksi liikevaihtoa tarvitsee olla 110 000 Euron voiton tekemiseksi niin puhutaan useista sadoista tuhansista Euroista ja tämä taas merkitsee hyvinkin suurta riskiä yrittäjälle sillä mikäli yritys ei ole kannattava niin puhutaan 15 vuoden velkavankeudesta, kun taas mikäli tavallinen työntekijä menettää työpaikkansa niin häneltä ei ulosmitata omaisuutta ollenkaan. Useiden satojen tuhansien liikevaihto tarkoittaa myös käytännössä ainakin muutamien ihmisten työllistämisen mikä taas parantaa kansantaloutemme edellytyksiä hoitaa välttämättömät julkiset palvelumme kuten sairaanhoidon, koulutuksen, jne.

Se mikä itseäni oikeastaan eniten ihmetyttää on se, että myös naapurikateus on niin vahvaa Suomessa ja varsinkin jos näyttää siltä, että toisella on enemmän rahaa niin siitähän nousee heti viha päälle. Ihan kuin sun rahasi olisi mennyt naapurilles?? Tai ehkä siinä tapauksessa, että käyt tiputtamassa palkkapäivänä liksasi naapurin postiluukusta. Itse olen tältä vitsaukselta toisaalta säästynyt kokonaan, mutta kuten tästä blogistani näkee niin toisaalta ei varmastikaan ole ihme ettei kateutta ole, sillä tulonikin on sen verran pienet. Toisaalta joku voi tietysti olla kateellinen siitä etten voi sanoa pyörittäväni oravanpyörääkään kovinkaan ahkerasti ja teen ”työkseni” siitä mistä pidän.

Valitettavasti on myönnettävä, että monissa muissa maissa naapurin menestys saa vaan ihmiset motivoitumaan entistä enemmän, kun taas Suomessa se alkaa vaikuttamaan negatiivisesti omiin mahdollisuuksiinsa. Tämän hukkaan heitetyn energian kun voisi hyvin suunnata siihen, että hoitaa omat asiansa vaan entistä paremmin. Hyvin menestynyt naapuri myös saattaa ihan mielellään auttaa sitä toista kaveria vaurastumisessa mikäli toinen on vain valmis kuuntelemaan neuvoja. Myös pelkkä mielipiteidenvaihto saattaa olla hyödyksi molemmille, joten sekin on ihan hyvä idea vaikka ei mitään suurempaa yhteistyötä naapurin kanssa harjoittaisikaan. Hyvinä aikoina kannattaa laittaa naapurille hyvä kiertämään, sillä vaikeiden aikojen tullessa saa varmasti helpommin apua sitä tarvitessa. Pelkkä tervehtiminenkin on monissa tapauksissa riittävästi ja sekin saa toisen ihmisen suhtautumaan sinuun paljon positiivisemmin kuin pelkkä murina ja valitus siitä naapurin mersusta tai jostain pienemmästä asiasta.

Kaiken kaikkiaan jokaisen tulisi muistaa rakastaa niitä vaurastuneita, jotka hyödyttävät tätä yhteiskuntaa monilla eri tavoin eikä turhaan katkeroitua heidän takiaan vaan keskittyä omaan hyvinvointiinsa ja vaurastumiseensa. Se on tässä maassa vielä tällä hetkellä kaikille mahdollista, mutta vaatii tietysti uhrauksia ja riskien ottamista. Tietysti tämä tulee vain koko ajan vaikeammaksi, sillä ylipöhöttynyt koneistomme tarvitsee koko ajan lisää verovaroja ja tämä verorasitus iskee aina eniten keskiluokkaan. Lähimmäisenrakkaus on muutenkin hyvästä, joten suhtautukaa lämpimästi muihin ihmisiin niin se hyvä tulee joskus takaisin sitten vastapalveluksina.

Tässä kaikki mitä tästä aiheesta on tällä kertaa sanottavaa? Onko joillakin teistä kokemuksia tästä kateudesta tai muuten vaan kommenttia aiheesta? Itse näin köyhänä pienituloisena en voi sanoa siitä ikinä kärsineeni.

- TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti