keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lokakuu2012 cash +425 Salkku -0.30% Yhteensä 8360€

Lokakuu oli pettymys oikeastaan kahdella rintamalla, sillä niin tulot kuin menot pettivät jonkin verran. Kun syyskuun lopussa arvelin ylijäämän olevan 600-700€ niin se jäi kuitenkin selkeästi sen alle. Suurempi syy tulojen vähyyteen oli kyllä itsessäni, sillä en panostanut riittävästi tähän asiaan. Käytännössä loppuvuonna on tulossa selkeitä hetkellisiä muutoksia normirutiineihin mikä taas piristää elämää. Nämä eivät kuitenkaan ole pysyviä vaan ne kestävät noin kuukauden. Tästä lisää myöhemmin.

Tuloja oli noin 150€ vähemmän kuin olin ajatellut ja tästä ei ole kyllä ketään muuta syyttäminen kuin itseään. On tietysti näin jälkikäteen helppo taas torua itseään tekemättä kuitenkaan mitään asialle. Olin kyllä toisaalta aika väsynyt, joten ehkä se oli ihan hyväkin höllätä hieman menoa. Tänä syksynä on myös ollut hieman enemmän kilpailua noista ”töistä”, joten se on myös yksi syy ettei tullut saatua rahantuloa samalla tavalla aikaiseksi. Marraskuun tulot näyttävät tällä hetkellä ihan kohtuullisilta, sillä pari ensimmäistä viikkoa kiirettä riittää.

Menopuoli petti paljon yllättävämmin kuin tulopuoli, mutta sille ei taas voi mitään. Suurin syy siihen on se, että äidilläni loppui rahat jo kuun puolivälissä ja jouduin ”lainaamaan” hänelle rahaa loppukuussa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, etten tule noita rahoja näkemään, sillä hänen rahatilanteensa tuskin paranee kovin nopeasti. Ongelmana hänellä on se ettei hänellä ole mitään puskurirahastoa, kun tulee ylimääräisiä menoja kuten lääkärilaskuja. Nämä lainaamani rahat menevät kyllä suoraan luottotappioihin joita tuli vajaa satanen. En olisi yllättynyt vaikka tämä ilmiö jatkuisi tulevaisuudessakin ja itseasiassa tällä hetkellä näitä kuittaamattomia luottotappioita on vielä lisää, joten nekin joutuu varmaan kirjaamaan tappioiksi vuoden loppuun mennessä. Itselleen tärkeämpien ihmisten auttaminen on kuitenkin mielestäni tärkeämpää kuin raha, joten katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan tällä saralla. Tässä on tietysti allekirjoittaneelle hyvä projekti hoidettavaksi eli äitini rahatilanteen parantaminen tasolle, jolla ei tarvitse käyttää luottokorttia itsensä elättämiseen väliaikaisesti. Marraskuulle odottelen hieman suurempaa ylijäämää kuin lokakuulle ja kaikki alle viidensadan Euron saldot ovat pettymyksiä.

Sijoitusten arvojen heittelyt ovat olleet hyvin pieniä lokakuussa eikä niistä oikeastaan voi vetää kovin suuria johtopäätöksiä. Mitä taas tulee Fortumin osavuosikatsaukseen niin osakekohtainen tuloshan oli markkinoiden odotuksia selkeästi heikompi ja tämän seurauksena Fortum alkaakin tehostamaan toimintojaan. Tarkempia tietoja ei juurikaan annettu, joten enpä osaa asiasta sen enempää kertoa. Ilmeisesti kuitenkin tasetta siivotaan myymällä joitakin suhteellisen merkityksettömiä omistuksia. PKC Groupin osavuosikatsaus tulee huomenna torstaina, joten saa nähdä missä mennään sen suhteen. Odotan huonoja näkymiä seuraaville kvartaaleille, mutta markkinoille se voi tulla yllätyksenä. Sen sijaan osakekohtaisen tuloksen odotan olevan vielä kohtalaisen, mutta ilmeisesti näkymät voivat olla hyvinkin sumeat. Mitä tulee mahdollisiin lisäsijoituksiin niin niiden aika ei ole vielä, jos ei mitään ihmeellistä kurssilaskua yhtäkkiä satu.

Mitä taas tulee henkilökohtaisiin asioihin niin terveellinen elämä jatkuu eikä ole tullut tarvetta vetää perskännejä tai yleensäkään ottaa alkoholia ja olen siitä kehityksestä aika helvetin iloinen. Tästä hyvänä esimerkkinä oli ”ulkomaanreissu” Turkuun joka on mielestäni pk-seudulla hyvin aliarvostettu paikka. Mainittakoon vielä sen verran, että vaikka maksoin noin 15 Euroa pizzasta siellä niin se oli kyllä jokaisen Euron arvoinen ja joskus laadusta vaan kannattaa maksaa, mutta ei kuitenkaan ihan mitä tahansa. Mitä tulee siihen jo heti alussa mainitsemaani muutokseen niin lähden marraskuun lopussa kuukaudeksi Saksaan ja tulen olemaan siellä sen verran kiireinen ettei minulle jää aikaa juurikaan kirjoittaa blogia mikä tarkoittaa hiljaiseloa lähdöstäni jouluun saakka. Ehdin ehkä kerran viikossa hieman kertoilla tapahtumista, mutta tuskin sen enempää. Voi olla, että blogini päivittäminen harvenee jo sitäkin ennen, joten pyydän kärsivällisyyttä mikäli ei heti uutta kirjoitusta ala näkymään edellisen ilmestyttyä. Menen myös käymään risteilemässä Itämerellä mikä myös aiheuttaa tauon bloggaamisessani ensi viikolla. Nämä tauot tulevat kyllä ihan hyvään saumaan, sillä välillä on hieman vaikeampaa keksiä hyviä aiheita kirjoittamiseen ja valitettavasti taas on menossa sellainen vaihe. En pane yhtään pahakseni, jos joku niitä ehdottaa, mutta jonkin verran kiireitä nyt tuppaa olemaan loppuvuonna, joten en tiedä tarkkaan miten ehdin tätä blogia päivittämään. Tulen kyllä kirjoittamaan ainakin Saksan reissusta jossain välissä ennen lähtöä enemmän, sillä kyseessä on allekirjoittaneelle uusi mielenkiintoinen kokemus jota odotan jo suhteellisen innokkaasti.

Hyvää marraskuuta vaan kaikille. Toivotaan, että lunta sataisi, jotta tämä niin masentava pimeys hieman hellittäisi.

- TT

1 kommentti:

  1. Huomenna maanantaina mediaton päivä. Yritän saada seuraavan kirjoituksen valmiiksi ennen Ruotsin matkaa, jolle lähden keskiviikkona.

    VastaaPoista