torstai 31. maaliskuuta 2016

Vähemmän on Enemmän kirja 31/xx

4.7 Vähemmän on enemmän tekeminen, esimerkki: matkusteluMatkustaminen on kallista eikä ole varaa kuin yhteen reissuun vuodessa. Matkustaessa on tärkeintä kokea mahdollisimman paljon, kiertäen nähtävyyksiä minuuttiaikataululla suurien matkalaukkujen kera, jotta pystyisi varautumaan kaikkeen tekemiseen.” Monilla on vastaava mielikuva, mutta on olemassa toisenlainen tapa joka on rentouttavampi ja halvempi. Makuasioista ei pidä kiistellä, mutta erilaisiin näkökulmiin on hyvä tutustua. Allekirjoittaneella on filosofia, jonka käyn lyhyesti läpi. Vähemmän matkatavaroita, seuraa, tekemistä, kiirettä, rahanmenoa, stressaamista, alkoholia ja enemmän nautintoa, mieleenjääviä kokemuksia sekä rentoutunut mieli loman jälkeen.


Reissuistani oppineen voin todeta, että mihille riittää pieni määrä matkatavaroita pidemmällekin reissulle. Koulurepulla pärjää muutaman viikon reissut helposti. Tämä on vaatinut vaatteiden pesemistä ylimääräisenä puuhana. Tällöin ei ole tarvinnut ostaa uusia vaatteita. Minullakin on ollut vielä liikaa tavaroita, koska ystäväni pärjäävät parin kuukaudenkin reissut jopa kahdella, kolmella kilolla matkatavaroita. Itse ostan vain hygieniavälineitä, koska turvallisuusmääräykset eivät salli niiden kuljettamista koneeseen. Paras asia vähissä tavaroissa on matkustusmukavuus.


Itse suosin matkailua yksin, mutta jos haluat lähteä pidemmälle matkalle niin pidä määrä vähäisenä. Mitä useampi henkilö on mukana sitä vaikeampaa on tehdä kompromisseja. Itselleni on tärkeää rentoutua ilman riitelyä mikä isommassa porukassa on todennäköisempää. Varaan itselleni myös aikaa muiden seurassa matkaillessa, mutta ne ovat aika lyhyitä hetkiä. Poissa kotoa on helpompi tarkastella elämäänsä välimatkan päästä. Se kannattaa tehdä yksin. Yksin matkustaessa seuran löytyminen onnistuu pienellä vaivalla.


Älä pakkaa lomaasi täyteen tekemistä, koska et silloin ehkä ehdi kokea lomailun viehätystä. Rentoutuminen auringossa, katsoen kaunista maisemaa on parasta ravintoa sielulle ja niihin hetkiin kannattaa panostaa. Kova kiire paikasta toiseen tekee matkailusta suorittamista. Varaa vähintään yksi päivä viikossa pelkkään rentoutumiseen pidemmillä reissuilla. Mieleenjääviä kokemuksia tulee lisää, kun pysähdyt nauttimaan ja havainnoimaan ympäristöäsi. Eri paikkojen, kokemusten ja tekemisen määrä ei suoraan lisää nautintoa. Tosiasia on se, että pienin osa lomaan käytetystä ajasta tuottaa suurimmat nautinnot ja parhaat muistot.

 

4.8 YhteenvetoToiminta voittaa aina tekemättömyyden. Edellinen lause sisältää toteuden siemeniä, mutta se on myös väärässä. Tekemättömyyteso voi olla tuhoisaa, mutta väärien asioiden tekeminen tuhoisampaa. Siitä huolimatta teet enemmän vääriä kuin oikeita asioita. Tämä on vaikeasti vältettävä tosiasia. Tämä johtuu siitä ettet huomaa tekeväsi vääriä asioita. Niiden tekeminen alkoi viimeistään, kun menit kouluun, jossa jouduit sopeutumaan muiden luomiin tehtäviin. Koulut käydään nuorempina, joten ne tuottavat pienempiä vahinkoja kuin vanhempana tehdyt väärät asiat. Ikääntyessäsi oikeiden asioiden tekemisestä tulee tärkeämpää. Sinua on myös aloitettu palkitsemaan vanhetessasi rahalla.Liian moni tekee asioita, joista saa rahaa ilman samanlaista tyydytystä kuin vapaa-ajalla tehdyistä asioista. Liian moni on tästä johtuvan motivaation puutteen vuoksi myös surkea työssään. Tämä johtuu monesti motivaation puutteesta. Koska työstä ei pidetä, ei siihen myöskään jakseta panostaa. Valitettevan harvat pystyvät vaikuttamaan työhönsä riittävästi. Aina löytyy joku joka tietää sinua paremmin kuinka tehdä asiat. Käskynjako on usein sellainen ettei ruohonjuuritason osaajalla ole mahdollisuutta tehdä asioitaan hänelle tehokkaimmalla tavalla. Viettämällä vähemmän aikaa käskynjaon alaisena pysyt tekemään työsi tehokkaammin. Tämä tapahtuu helpoiten etätyössä. Tämä vaatii harjoittelua ja häiriötöntä työpistettä.Sinulla on ainutlaatuiset tapasi ja lahjakkuutesi. Molemmat riippuvat aivojesi kytkennöistä. Kehittämällä tapojasi kehität itseäsi. Niitä oikein hyödyntämällä voit saada suorituskyvystäsi enemmän irti. Suurin osa huonoista tavoistasi on niin pinttyneitä, että niiden muuttamiseen kuluu sinulta kauan. Uusien tapojen kehittäminen onnistuu helpommin. Aivojesi kytkennät muodostavat lahjakkuutesi. Lahjakkuuttasi hyödyntämällä opit tiettyjä asioita nopeammin.Sinun tehtäväsi on hyväksikäyttää luvussa mainittuja neuvoja parantaaksesi sekä kilpailukykyäsi että kykyäsi keskittyä oleellisuuksiin. Vain sinä voit parantaa päivittäistä tekemistäsi. Asioiden parantaminen vaatii tuskaa ja mukavuusalueidensa rikkomista. Se ei ole helppoa, mutta vaivan varoista. Voit vain itse tietää mikä on sinulle paras tapa tehdä jotain tai mitä asioita sinun kannattaa tehdä. Paras mahdollisuus on tehdä sitä mitä rakastaa ja missä on lahjakas. Nämä asiat sopivat usein hyvin yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti