sunnuntai 2. elokuuta 2015

Heinäkuu 2015 Cash -275€ Salkku -0.7%

Lunta tupaan ja pahasti. Tällä kertaa turpiin tuli henkisesti ja arvioni mukaan kyse on elämäni toiseksi pahimmasta takaiskusta faijani kuoleman jälkeen. Takaiskun seurauksena olen joutunut ajattelemaan entistä tarkemmin sitä mikä on oikeasti tärkeää. Talousasiat menivät sen sijaan lähes odotetusti. Bloggaamiseen on tulossa muutoksia, mutta siitä lisää katsauksen lopussa.

Tulot ja menot yhtä poikkeutta lukuunottamatta odotetut

Kuun alkupuolella tulleen takaiskun johdosta jouduin ostamaan kuukausilipun julkisiin kulkuvälineisiin, minkä seurauksena minulta meni ylimääräinen satanen. Odotin kahtasataa miinusta, mutta sitä tulikin enemmän. Miinuksen suuruus on osin riippuvainen siitä, että maksoin paljon enemmän veroja. Tämä siitä syystä, että jouduin ottamaan heinäkuun tuloni sivutyöverokortilla. Saan suurimman osan veroista takaisin ensi vuoden joulukuussa. Annan siis turhaan halpaa lainaa valtiolle. Onneksi tämä ei ole suuri osa vuosituloistani. Elokuussa tulee vielä osa tuloista suuremmalla veroprosentilla. Elokuu on yleensä yksi kalleimmista kuukausistani eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Odotan miinusten olevan 200-300 euroa. Riippuen vähän siitä miten tuloni jakautuvat verojenmaksun suhteen.

Heinäkuussa Kiinan pörssikuplan alkoi puhkeamaan

Kehittyvien markkinoiden ETF:ni ottivat turpiinsa heinäkuussa. Tähän yksi syy on Kiinan pörssikuplan puhkeaminen. Suorista osakesijoituksista sen verran, että Outotec julkisti osavuosikatsauksessaan tuloksen joka oli suunnilleen odotettu. Lukuunottamatta tilauskannan hieman odotettua suurempaa kasvua ei yllätyksiä tullut. Yrityksen pitkän ajan tuottopotentiaali on paljon suurempi kuin mitä se tällä hetkellä saa aikaiseksi. Tällä hetkellä asiakkaiden investoinnit ovat lähes nollissa. Yrityksen pitäisi jostain saada lisää potkua palveluliiketoimintaansa, jotta se voisi tehdä parempaa tulosta suurempien investointien ollessa pohjilla. Tähän osakkeeseen sijoittaessa odottavan aika on pitkä, joten saa nähdä mihin suuntaan yritys menee. Tällä hetkellä pidän osakkeita vieläkin kalliina ostettavina enkä harkitse lisäsijoituksina muuten kuin säästämällä kuukausittain ETF:iin.

Heinäkuussa aloitin uuden tavan muodostamisen

Henkilökohtaisessa elämässä kokemani henkisen takaiskun lisäksi aloitin heinäkuussa uuden tavan eli aamulenkin. Tarkoitus on joka aamu tehdä pieni lenkki. Toistaiseksi olen tehnyt sen kävellen, mutta jossain välissä saatan aloittaa myös juoksemisen. Lenkin tärkein tarkoitus on saada itsensä kunnolla hereille heti aamusta. Aloitin tavan luomalla itselleni vinkin laittamalla ennen nukkumaanmenoa itselleni ulkoiluvaatteet hyvin esille. Tämän seurauksena minun oli helppo muistaa mitä herätyksen jälkeen piti tehdä. Aloitin ensin ihan vain pyörähtämällä vartin verran ulkona. Tämän jälkeen aloin pikkuhiljaa lisätä kestoa. Nykyään lenkki kestää noin kolme varttia. Tähän mennessä lenkki on jäänyt kerran väliin, mutta muuten lähteminen tuntuu koko ajan helpommalta. Todelliset kompastuskivet tavan säilymisessä tulevat pimeällä ja kylmällä ajanjaksolla.

Blogi loppuu seuraavan vuoden aikana, uusi projekti alkaa piakkoin

On tullut aika lopettaa tämä blogi. Päätös on loppujen lopuksi ollut helppo. Minulla ei ole enää mitään uutta sanottavaa niistä blogin osa-alueista, jotka liittyvät suoraan otsikkoon. Itsensä toistamisessa vuodesta toiseen ei ole mitään järkeä. On aika tullut siirtyä muihin asioihin. Jokaisen täytyy tietää itse, koska on aika lopettaa. Viime vuosina olen nähnyt muutamia henkilöitä, jotka ovat roikkuneet hommissaan liian pitkään. He eivät ole osanneet lopettaa, vaikka heillä ei ole ollut enää mitään annettavaa. Itse en halua tätä, joten lopetan roikkumatta turhaan pidempään. Yhdessä asiassa olen ainakin selkeästi epäonnistunut ja kyse on siitä etten ole onnistunut luomaan keskustelukulttuuria blogiini. Vuorovaikutukseni lukijoideni kanssa on epäonnistunut. Tämä on ollut suurin pettymykseni.

Tulen seuraavan vuoden aikana julkaisemaan suurimman osan Vähemmän on Enemmän kirjasta blogikirjoituksina. Niiden lisäksi tulen jatkamaan kuukausikatsauksieni tekoa blogiin. Muuten tähän blogiin ei ole tulossa enää lisäyksiä lukuunottamatta sitä kirjoitusta, jossa kerron uudesta blogistani. Alunperin minun piti aloittaa se elokuun puolessavälissä, mutta tällä hetkellä en tiedä tarkkaa päivää aloitukselle. Suurin syy tähän on kokemani takaisku heinäkuussa. Sen seuraukseni kaikki aikataulut menivät hieman myöhemmäksi. Uuden blogini aihealueet tulevat jossain määrin muistuttamaan uutta kirjaani Rahapeli, mutta se tulee kaivautumaan vielä sitä syvemmälle. Tarkemmat tiedot tulevat, kun saan homman pyörimään. Pyrin siinä pääsemään myös syvempään vuorovaikutukseen lukijoiden kanssa kuin aiemmin. Toivottavasti onnistun siinä, mutta tulevaisuus näyttäköön miten siinä tulee käymään.

Uuden kirjani julkaisu myöhästyy hieman

Aikaisemmin minulla oli tähtäimessä uuden kirjani Rahapelin julkaisu viimeistään lokakuun lopussa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että julkaisen ehkä vasta marraskuussa. Tällä hetkellä julkaisu ei ole tärkeysjärjestyksessäni ensimmäinen asia. Itse kirjan sisältö alkaa sen sijaan olla hyvällä mallilla. Sen editoiminen sen sijaan tulee kestämään, koska ylimääräinen aikani on vähentynyt huomattavasti. Seuraavien parin viikon aikana minun on tarkoitus saada tehtyä kappalejaot. Joudun ehkä järjestelemään kaiken tekstini uudelleen näillä näkymin. Editointiprosessi on ensimmäisen kirjan tekemisen perusteella paljon hitaampi kuin mitä kuvittelin sitä ennen. Oman näkemykseni mukaan toinen kirja tulee olemaan selvemmin kirjoitettu kuin ennen ja olen onnistunut vähentämään turhaa tekstiä.

Tässä tämänhetkiset tunnelmani. Julkaisen parin viikon sisällä suunnitelmat uudesta blogistani.

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti