tiistai 29. huhtikuuta 2014

9. Askel tutustu indeksirahastoihin ja ETF:iin

Ennen tähän yhdeksänteen askeleeseen menoa on taas syytä muistuttaa, että alapuolella olevista linkeistä pääsette tutustumaan kahdeksaan ensimmäiseen askeleeseen. Muistakaa kuitenkin ettei kannata hypätä suoraan tähän yhdeksänteen mikäli kuuluu siihen ihmisryhmään jonka taloudellisessa tilanteessa on hirveästi parannettavaa. Käykää siis ensin ekat askeleet läpi ennen tähän siirtymistä.

1.Askel
5.Askel
6. Askel
7. Askel
8. Askel


Yhdeksäs askel on tutustua indeksirahastoihin. Me tarvitsemme jonkun keinon hyötyä korkoa korolle ilmiöstä jota kävin läpi kahdekksannessa askeleessa. Indeksirahastot sopivat tämän ilmiön hyödyntämiseen hyvin, koska Tutustu siihen ensiksi mikäli et sitä ole vielä tehnyt. Miksi indeksirahastoihin eikä suoriin sijoituksiin tai pankkien tarjoamiin helposti saataviin aktiivisiin osakerahastoihin? Tähän on yksinkertainen syy ja se on kustannustehokkuus. Indeksirahastoja on tietysti monia ja niidenkin kulut vaihtelevat huomattavasti.

Indeksirahastot ovat kuitenkin yhdeksälle kymmenestä ihmisestä se paras vaihtoehto mitä tulee tuotto-odotuksiin ja siksi suosittelen niitä myös muille ihmisille, vaikka itse harrastan osakesijoittamista ja suosin sitä. Se ei kuitenkaan ole edes minulle itselleni välttämättä paras vaihtoehto, joten älkää tehkö niin jos ette ole varmoja sen sopivuudesta teille itsellenne. Omistan itse yhtä etf:ää joka sijoittaa kehittyville markkinoille. Tämä on pienine kuluineen aika lailla indeksirahastoa vastaava ja seuraa myös hinnaltaan indeksejä. Loput sijoitukseni aion pitää osakkeissani kunhan löydän lisää sopivia sijoituskohteita.

Tämäntyyppisiä rahastoja on niin monia, että jokaisen kannattaa tutustua niihin ihan itse. Googlaamalla sana indeksirahastot saa jo paljon informaatiota. Muistakaa tutustuessanne tarkkailla erityisesti kaikkia kustannuksia joita näillä rahastoilla on. Kannattaa samalla miettiä sopisiko teille sijoittaminen indeksirahastoihin vai ei. Faktat ovat kuitenkin sellaiset, että nämä ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä teille viisain ratkaisu.

Muutamia sivustoja:


Onnistumisen iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti