tiistai 8. huhtikuuta 2014

6. Askel mieti tavaroiden todellisia kustannuksia

Moro vaan kaikille!

Olemme nyt päässeet jo kuudenteen osaan ja toivottavasti olette saaneet otettua kaikki viisi ensimmäistä askeltanne. Jokaisen on syytä muistaa omavastuu. Te olette yksin vastuussa siitä miten rahojanne käytätte ja mitä niiden eteen teette. Voin antaa vain parhaani mukaan neuvoja joita te joko hyödynnätte tai ette. Mikäli joku edellisistä on jäänyt välistä niin seuraavilla linkeillä pääset niitä katsomaan:


Tämä kuudes askel on suhteellisen yksinkertainen toimenpide, mutta se ei vähennä sen tärkeyttä. Koska tavaroiden kustannukset eivät rajoitu pelkästään ostohetkellä maksettuun hintaan niin on syytä miettiä mitä muita kustannuksia niistä syntyy. Otetaan nyt esimerkiksi auto jonka todelliset kustannukset eivät todellakaan lopu maksettuun hintaan. Tämän lisäksi niiden huolto maksaa hunajaa, ne tarvitsevat myös kulkeakseen jotain. En käy kaikkia ylimääräisiä kuluja, mutta totean vain, että auton säilyttäminen vaatii myös monille tilaa joka maksaa hunajaa esimerkiksi Helsingin keskustassa.

Sinun tehtäväsi on miettiä jonkun tavarasi kaikkia kustannuksia ja kirjata ne ylös. Tämän jälkeen kannattaa sitten miettiä onko kyseessä todellisen hintansa väärti ostos vai ei. Mikäli et muista ostohintaa niin se ei ole kaikista oleellisin asia vaan yritä arvioida mielessäsi kuinka suuri osa tavaran kustannuksista tulee muusta kuin ostohetkestä. Valitse ensin yksi tavara oli se sitten mikä tahansa ja mieti sitä. Tämän askeleen voi toistaa niin monta kertaa kuin tuntee tarpeelliseksi. Yksi on kuitenkin vähimmäisvaatimus. Parasta olisi, kun pystyisi luomaan ajattelumallin, jossa miettisi aina tavaran kaikkia kustannuksia ja vertaisi sitä tavaran itselleen tuottamaan arvoon. Oikeiden ajattelumallien luominen on avainasia mitä tulee taloudelliseen hyvinvointiin ja vaurauteen.

Ensi viikollakin mennään kustannuksien perässä, mutta eri perspektiivistä katsottuna.

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti