perjantai 1. maaliskuuta 2013

Helmikuu 2013 Cash +115€ Salkku +3.5% Yhteensä 9260€

Kohtalaisen onnistunut helmikuu joka oikeastaan oli hieman normikuukaudesta poikkeava johtuen suuresta vapaa-ajan määrästä. Tähän syynä koulujen hiihtolomat ja niiden tuomat tauot ansaintamahdollisuuksissa. Nämä siis epäsuorasti liittyvät toisiinsa. Ei siitä sen enempää vaan suoraan asiaan. Tulos oli hieman ennustettua parempi johtuen lähinnä tiettyjen kulujen siirtymisestä tulevaisuuteen.

Omat tuloni tulivat aika lailla normaalilähteistä yhtä poikkeusta lukuunottamatta, sillä olin päivän luokanopettajan sijaisena eräällä pääkaupunkiseudulla toimivalla ala-asteella. Oli ihan mielenkiintoinen kokemus, mutta yhdessä päivässä ei vielä paljon ehtinyt tehdä valitettavasti. Muuten voidaan jakaa kuukausi kahtia. Parilla ensimmäisellä viikolla oli hieman kiireitä, mutta ei kuitenkaan mahdottomasti. Tämä johtui lähinnä siitä, että pidemmän sairastelun jälkeen en ole ollut sellaisessa fyysisessä kunnossa joka sallisi ihan samanlaiset määrät ”töitä” kuin ennen. Positiivisena puolena on ollut se ettei jalkani ole hirveästi vaivannut mikä on minulle hyvin iso asia. Maaliskuu on keskimäärin ollut yksi parhaimmista tienauskuukausista ja näyttää myös siltä ettei tämäkään vuosi ole poikkeus. Täytyy tosin aina pitää se pieni jossittelu mukana eli mikäli kaikki menee hyvin niin maaliskuusta on tulossa hyvä kuukausi tienestien suhteen. Tämä oletus koskee siis työtuloja eikä sisällä osinkoa tai muita ylimääräisiä mahdollisia tienestejä.

Menopuolella onkin sitten maaliskuussa taas jonkin verran enemmän maksettavaa johtuen vakuutuksista ja siitä ettei puhelintakaan makseta kuin kahden kuukauden välein. Lisäksi on maksettavana lekuria ja fysioterapiaa. Lekurille menen tällä kertaa nenäni vuoksi joka mitataan sitä varten, että selviää miten klyyvarissani ilma kiertää tai jotain vastaavaa? Äidiltäni nenä on leikattu kyseisen syyn vuoksi, joten saa nähdä mikä tuomio itselleni siitä seuraa. Tämä selviää sitten puolessavälissä kuuta. Harkinnassa on myös matkalippujen osto heinäkuun Puolan reissua varten, mutta se riippuu siitä miten ensimmäiset viikot menevät, joten varmaa se ei ole. Tästä seurauksena onkin sitten noin vajaan parinsadan menoerä ainakin viimeisten hintavertailujen jälkeen. Riippuen siitä tuleeko noita lentolippuja hankittua arvioni tulojen ja menojen suhteessa noin 300-500€ plussalla mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Sijoitukseni olivat jonkin verran plussalla kuten otsikostakin näkee. Fortumista ei oikeastaan ole sen enempää sanottavaa kuin se, että kurssi nousi joitakin prosentteja. Mitään suurempia uutisia siitä ei ollutkaan. PKC:n tilinpäätös tuli ja varsinkin neljäs neljännes oli selkeä pettymys ainakin allekirjoittaneelle. Minä kuten kaikki muutkin odotimme parempaa, mutta sitä ei tullut ja sen seurauksena julkaisupäivänä kurssi lähtikin hetkellisesti jyrkkään alamäkeen kuten odottaa saattaa. Osingot otan kuitenkin tyytyväisenä vastaan ja toivon maksukyvyn nousevan tänäkin vuonna. Kuitenkin loppujen lopuksi kävi niin, että lasku jäikin hetkelliseksi. Oma mielipiteeni ja analyysini on se, että hieman jopa järjenvastaisesti. Ehkä suuremmat toimijat tietävät kuitenkin paremmin kuin minä ja jätin tämän tankkauspaikan käyttämättä. Euroopassa kuorma-autojen markkinat sulavat jatkuvasti alta, mutta purkkalassa missä PKC:n liiketoiminta on suurempaa ei ole samanlaista romahdusta nähty. Saa tosin nähdä miten myös uuden mantereen talous kehittyy, sillä Euroopassa ei juuri pilkahduksia paremmasta näy. Kaiken kaikkiaan PKC on kuitenkin laadukas yritys ja pidemmällä tähtäimellä sen liiketoiminta tulee varmasti hyvin kehittymään. Kuitenkin se on vielä sen verran pieni ettei parin suuren omistajan tankatessa voi välttyä suurelta kurssinousulta. Helmikuussa neljä viidestä suuremmasta omistajasta oli ostolaidalla, joten se varmaan selittääkin kurssinousua. Kaiken kaikkiaan odotan maaliskuulta pörssilaskua jälleen kerran. Taas voi ihan yhtä hyvin käydä niin, että olen väärässä eikä se sinänsä ole mikään yllätys. Itselleni fundamentit kurssinousulle ovat olemattomia, joten jossain vaiheessa joko pörssi tulee alas tai tilanne muuttuu parempaan. Ostopaikkoja odottelen edelleen kohtalaisen kassani kanssa joka kasvaa suunnilleen samaa vauhtia kuin osakesalkkuni eli jako käteisen ja osakkeiden suhteen on fifty-sixty. Tilanne voi tietysti muuttua maaliskuussa, mutta katsellaan sitä sitten viimeistään kuun lopussa uudelleen.
Oma henkilökohtainen kuukauteni oli kohtalainen, sillä terveystilanteeni on paranemaan päin ja helmikuu ei tuonut poikkeusta. Ensi viikolla menenkin sitten klyyvarin mittaukseen ja sitä seuraavalla viikolla saan varmaan siitä tuomioni. Fysiikkani alkaa pikkuhiljaa olla samalla tasolla kuin syksyllä, joten siihenkin on parempi olla tyytyväinen. Asiat voisivat olla pahemminkin. Jalan kuntoutusta on tosin pakko jatkaa, koska muuten seuraa noutaja ja se ei ole hyvä asia. Maaliskuulle ei ole mitään suurempaa suunnitteilla, joten aikalailla perussettiä on luvassa. Olen tosin valmis taas uusiin haasteisiin mikäli niitä tulee eteen. Opettajan sijaisuus helmikuun alussa oli ihan mukava kokeilu, joten saas nähdä mitä seuraavaksi keksitään. Reissuja ei näillä näkymin ole tulossa, mutta mikäli jollakin tutulla on jotain ehdotuksia pääsiäiseksi niin otan mielelläni niitä vastaan. Rahaa tosin ei ole paljon käytössä, mutta sopivissa reissuissa sitä ei paljoa kulukaan. Näillä näkymin kaikki muut viikonloput sitten ovatkin ”kiinni” ja siten ei voi oikein muina aikoina reissuihin lähteäkään. Maaliskuu menee varmaan keskittyessä tienaamiseen, jotta voi sitten kesällä taas ottaa rennommin. Lopussa onkin sopivasti pääsiäinen ja silloin on ainakin mielessäni miniloma joka tarkoittaa pitkään nukkumista ja rentoutumista mikäli en lähde täältä kotopuolesta minnekään.

Eipä tässä muuta. Sunnuntaina saan varmaan valmiiksi uuden TT:n listan, joten se onkin sitten seuraava kirjoitus. 

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti