lauantai 24. marraskuuta 2012

Saksassa 24.11-23.12 Blogi ”tauolla”

Elikkäs kuten olen jo viime kirjoituksessa ilmoittanut niin lähden Saksan maalle tänään lauantaina ja siellä tulee olemaan sen verran kiire etten usko voivani kirjoittaa samassa laajuudessa postauksia kuin normaalisti. (Tiedän sen olevan huono tekosyy, mutta näillä kuitenkin mennään?).

Lähden Saksan maalle pikkujoulusesongiksi töihin eräälle joulutorille mikä tarkoittaa sitä, että työpäiväni tulevat venymään suhteellisen pitkiksi varsinkin parilla viimeisellä viikolla etten välttämättä jaksa työpäivien jälkeen enää juurikaan blogiini kirjoittaa. Yleensä yhden kirjoituksen tekemiseen menee helposti parikin tuntia mikä on pitkä aika raapustaa yli kymmentuntisen työpäivän jälkeen. Tämän vuoksi olen päättänyt kirjoittaa tuon kuukauden ajan aika lailla lyhyempiä pätkiä mikä tarkoittaa sitä ettei niissä oikein pysty kunnolla asioita perustelemaan. Tämän vuoksi pahoittelen mikäli teistä tuntuu siltä ettei blogista meinaa saada mitään irti. Tämä ajankohta on siinäkin mielessä huono, että viime viikkoina olen taas mitä ilmeisemmin saanut parisenkymmentä päivittäistä lukijaa lisää. Jotkut pitempään blogiani lukeneet tuskin välittävät niin paljoa tästä tauosta, sillä yleensä pieni tauko saattaa parantaa kirjoitusten laatua selvästi.

Itseäni tällä reissulla kiinnostaa aika pitkälti se löytyykö Saksasta niin sanottua hyvinvointivaltiota, sillä sitä ei ainakaan Suomesta löydy. Tietysti näin lyhyenä aika ei välttämättä hirveästi tätä ehdi seuraamaan, mutta aion kuitenkin yrittää seurata vajaalla Saksan kielen taidollani mm. uutisotsikoita sanomalehdistä, sillä niihin törmää pakosti jokaisessa maassa ollessaan ainakin täällä Euroopassa, vaikka kaikista kielistä ei tietysti mitään tajuakaan. Hintataso maassa on myös itseäni hyvinkin kiinnostava asia. Tarkoitus on ainakin yrittää piipahtaa paikallisisssa kaupoissa vertailemassa hintoja Suomeen. Tämä ei tietystikään tarkoita sitä, että näistä vertailuista tulisi kovin tarkkoja, sillä monet tuotteethan eivät tietystikään ole samoja joita täällä Suomessa myydään. Myös Saksassa on tietysti hintatasossa eroja ja itse olen vauraammassa etelä-Saksassa koko reissun ajan, joten se ei kerro mitään esimerkiksi itä-Saksasta. En tosin usko kovin montaa ihmistä kiinnostavan itä-Saksan hintataso Berliiniä lukuunottamatta.

Tässä tätä seuraamista nyt sitten on jonkin verran. Voi olla, että seuraavan kuukauden ajan tulee enemmän päiväkirjamaista kerrontaa tapahtumista kuin perusteltua analyysia. Kuitenkin on selvää ettei se arki saksalaisella joulutorilla välttämättä ole kovin mielenkiintoista, joten en siitä kovin paljoa kirjoita. Mikäli joku lukijoista on sitä mieltä, että se voisi olla mielenkiintoista niin kommentoikaa ihmeessä. Alan nyt valmistautumaan illan matkaan, joten eipä tässä muuta.

Auf Fiedersehen Finnland!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti