keskiviikko 1. elokuuta 2012

Heinäkuu 2012 Cash +25 Salkku -2.6% Yhteensä 6665€


Heinäkuu meni aika pitkälti suunnitelmien mukaan, jos ei lasketa lounais-Suomen reissun peruuntumista. Kyseessä oli lomakuukausi, josta kaksi kolmasosaa meni laiskotellessa ja yksi kolmasosa töissä. Mitään suurempia kohokohtia ei ollut eikä suurempia pettymyksiäkään. Perussettiä kaiken kaikkiaan siis.

Menopuoli oli noin satasen pienempi kuin olin kesäkuun lopussa ajatellut ja lähinnä se johtui tuosta lounais-Suomen keikan peruuntumisesta. Toinen syy siihen oli se ettei puhelinlaskuni ilmeisesti ollut riittävän suuri, jotta se olisi minulle lähetetty. No elokuussa se sitten varmaan normalisoituu. Lenkkareita en myöskään ostanut, sillä ei vaan tullut sellaista fiilistä. Niiden hankkiminen on sitten ehkä edessä elokuussa tai myöhemmin syksystä. Toi lenkkeily nyt vaan on sellainen asia ettei se oikein yksin huvita ja sen takia ei sitten tullut riittävää motivaatiota ostaa uusia tossuja vaan vanhat saivat riittää. Länsi-Siperiassa tosin kävin niin kuin olin aikonutkin, mutta se ei tuonut mitään yllätyksiä rahanmenon suhteen. Elokuun menot näyttävät olevan aika pitkälti heinäkuun tasolla, vaikka tietyt rahanmenokohteet vaihtuvatkin. Elokuussa ei ole mitään reissuja tiedossa, joten mikäli lenkkareiden osto jää vieläkin ajatuksen asteelle niin menopuoli näyttää aika pitkälti samalta kuin heinäkuussakin, vaikka menojen kohteet vaihtelevatkin aika selkeästi. Elokuussa ei ole kuin yksi hääjuhla joka syö osan huvibudjetista ja mahdollisesti vikana päivänä odottava saarireissu joka on tietysti yksi kesän kohokohdista, vaikka ei se ehkä siihen aikaan kesältä tunnu. En tosin ole varma lähdenkö saareen vasta syyskuun ensimmäisenä, mutta siitä en vielä tässä vaiheessa tiedä. Heinäkuun lukukausimaksun korvaakin sitten urheiluun liittyvät kulut, jotka eivät liity lenkkareihin. Perussettiä siis menojen suhteen.

Heinäkuun tulopuoli oli loppujen lopuksi aika odotettu. Käytännössä neljän päivän hommat toivat kuitenkin kuusikymmentä prosenttia tuloista mikä on tietysti iso määrä, mutta kuitenkin hyvin odotettu. Heinäkuu on yleensä allekirjoittaneelle ollut lähinnä lomaa noiden neljän päivän lisäksi, mutta tällä kertaa oli hieman muitakin tuloja. Ensi vuonna asiat tulevatkin olemaan todennäköisesti toisin, mutta ei siitä sen enempää. Elokuusta lähtien tulot ovatkin sitten selkeästi suuremmat kuin heinäkuussa ja se tietää enemmän kiireitä. Tarkoitus olisi kuitenkin nauttia ulkohommista mikä takaa hieman suuremmat tulot työaikoihin nähden. Ehkä parisenkymmentä prosenttia, mutta ei sen enempää. Ensi kuussa tuloni tulevat olemaan normaalit verrattuna muihin normikuukausiin, joten arvioisin tässä tapauksessa tulojeni olevan noin 300-500 Euroa suuremmat kuin menoni. Tämä taas tulee mahdollistamaan käteisen keräämisen tulevia aikoja varten. Skaala on suhteellisen suuri johtuen lähinnä siitä ettei minulla ole kuin kolmen seuraavan viikon tulot suunnilleen tiedossa. Todennäköisesti ylijäämä tulee olemaan lähempänä tuota 500 Euroa, sillä jos viime vuosiin vertaa niin asia on suurin piirtein näin ollut.

Osakekurssien uskon elokuussa laskevan voimakkaasti mikäli rahanpainamisuutista ei tule ensimmäisten viikkojen aikana. Tällä hetkellä allekirjoittaneella olisi varaa yhteen isompaan sijoitukseen, mutta tarkoitus olisi odottaa ainakin pari ekaa viikkoa jo ihan senkin takia ettei hyviä sijoituskohteita ole näkyvissä kohtuuhinnalla. Elokuun yhdeksännen päivän PKC Groupin osavuosikatsausta odotan mielenkiinnolla, sillä se kertoo aika paljon siitä mihin suuntaan yleinen talostilannekin on menossa. Olen myös valmis tekemään johtopäätöksiä mikäli tämän osakkeen suhteen alkaa näyttää siltä ettei se pysy voitollisena enää loppuvuotta. Muuten en tosiaan ole suunnittelemassa myymistä, mutta kaikkeen pitää aina varautua. Fortumin osavuosikatsaus oli hieman huonompi, mutta toisaalta pörssikurssit ovat ennakoineet pidemmän aikaa sitä. Fortumia pidän kuitenkin lähinnä turvana totaalikatastrofia vastaan, sillä sen tullessa energiayhtiöt tulevat vielä kuitenkin pysymään voitollisina.

Kaiken kaikkiaan heinäkuu oli loppujen lopuksi aika tylsä kiireviikkoa lukuunottamatta eikä mitään spesiaalia tapahtunut. Sen verran siitä nyt voi mainita, että länsi-Siperiassa ollessani tajusin miksi en sinne enää halua muuttaa. Silloin oli tosin perinteinen suomalainen kesäsää sateineen, joten tekemistä oli käytännössä tasan nolla. Kaikki vanhat tutut näyttävät pikkuhiljaa sieltä lähtevän enkä voi sanoa sen olevan mikään yllätys. Aikansa kutakin! Uskon kuitenkin kyseisen paikan olevan hieno, kun on hyvä kesä. Sitä seuraavaa saakin sitten odottaa hyvin pitkään..

Kuntoiluprojekti oli ”lomalla” jonkin aikaa jäässä. Urheiltua tuli normaalia vähemmän, mutta muuten länsi-Siperian reissua lukuunottamatta tuli muuten syötyä hyvinkin terveellisesti enkä alkoholiakaan nauttinut kuin muutaman oluen verran. Elokuussa onkin sitten syysurheilukauden aika, joten saa nähdä miten se lähtee käyntiin. Ensi viikonloppuna onkin sitten kaverini hääjuhla ja sen jälkeen onkin tarkoitus pistää korkki kiinni loppuvuodeksi tai mahdollisesti pidemmäksikin aikaa. Se miksi olen päätynyt tälläiseen ratkaisuun johtuu siitä, että aina kun mietinkin ryyppäämistä niin alkaa ahdistamaan ja tämä ahdistus iskee vielä useita päiviä jälkeenkin. En tiedä enää muuta vaihtoehtoa kuin kyseisen ”nautintoaineen” juomisen lopettamisen ainakin joksikin aikaa.

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti