sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Luovu yhdestä tavarasta päivässä haaste

Olen jo pitkään tuskaillut sitä kuinka paljon kaikkea turhaa roinaa ja pikkuroskaa sitä on kerääntynyt nurkkiin ja tiedostamattani olen sitä kerännyt. Vaikka omaisuuteni onkin suhteellisen pieni niin arvelisin kuitenkin vuosien varrella kerääntyneen hyvin monia satoja eri tavaroita kirjoista, vaatteista ja muista käyttövälineistä ja kylmä tosiasiahan on se, että yksi ihminen ei kuitenkaan tarvitse läheskään kaikkea omaisuuttaan vaan niistä on hyvä luopua jossain vaiheessa tai sitten joko perilliset tai muut vastaavat joutuvat ne heittämään roskiin. Jo aikoja sitten edesmenneellä mummollani oli hirveä määrä hamstrattua tavaraa kämpässään. Jo pelkästään vaatteita veimme useita kymmeniä parin sadan litran jätesäkkejä hänen kuollessaan roskiin ja jo silloin päätin etten tee samaa karhunpalvelusta muille jättämällä turhat tavarani muille riesaksi. Se mitä tarkoitan tuolla luovuta yksi tavara päivässä on se että sen voi myydä, antaa jollekin toiselle joka sitä tarvitsee tai jopa heittää roskiin mikäli muita vaihtoehtoja ei ole. Tämä koskee myös tietysti tavaroita jotka ovat hajalla hieman tai kokonaan, mutta jotka kuitenkin lojuavat nurkissa. Jostain syystä monesti myös nämä tavarat jäävät lojumaan, kun ne pitäisi heittää kokonaan pois.

Tämän vuoksi olenkin päättänyt haastaa myös muut tähän operaatioon ja jos teistä tuntuu ihan helvetin vaikealta toteuttaa kyseistä haastetta niin luopukaa vaikka yhdestä tavarasta viikossa niin sekin on hyvä alku. Kun rupeaa vähän tarkastelemaan tavaroitaan huomaa sen järkyttävän tosiasian, että niitä on ihan helvetin paljon. Aion tästä päivästä lähtien päivittää listaa luopumistani tavaroista joidenkin kirjoituksien kommentteihin. Ensimmäinen satsi joka tänään lensi pihalle oli hieman hajonneet entiset Gore Tex lenkkarini, jotka eivät enää olleet käyttökunnossa. Mikäli teille muille tulee tavaroita joista haluisitte päästä eroon niin suosittelen ilmoittelemaan näistä kavereillenne tai sitten vain heittämään ne pois. Itse allekirjoittaneelta löytyy aika paljon varsinkin kirjoja mm. Clancy, Child, Baldacci jne, jotka pitäisi viedä divariin myytäviksi. On tietysti selvää etten kuitenkaan kaikkia saa kaupan, joten joudun varmaan pistämään vielä jotain toistakin kautta niitä myyntiin. En viitsi sen enempää kyseisiä palveluja mainostaa, kun käyttökokemuksia ei kovin paljon ole. Allekirjoittaneen tuntevat kaverit voivat myös kysellä kyseisten kirjojen perään niin voin niitä toimittaa eteenpäin. Näillä lupauksilla mennään tällä kertaa. Mikäli joku teistä lukijoista ottaa haasteen vastaan niin kommentoikaa vaikka tätä postia niin tarjotaan toisillemme vertaistukea asian tiimoilta.

- TT

2 kommenttia:

  1. Koppi! Meikäläinen on mukana. Itselläkin TODELLA paljon romua nurkat täynnä, joten ei liene ongelma tuo esine päivässä.

    VastaaPoista
  2. Haastetta voi jokainen jatkaa siihen asti kunnes huomaa tavaroiden määrän selkeästi vähentyneen. Itse pyrin jatkamaan sitä vuoden loppuun saakka.

    VastaaPoista