perjantai 2. maaliskuuta 2012

Helmikuu 2012 Cash +685€ salkku +9.8% Yhteensä 6670€

Helmikuu tuo pakkaskuukausi joka saa ihmiset odottamaan entistä enemmän kevään ensimmäisiä auringonpaisteita meni allekirjoittaneelta harvinaisen mukavasti. Aika tasaista menoa kaiken kaikkiaan eikä siitä jää paljoa jälkipolville kerrottavaa. Helmikuu tuppaa olemaan allekirjoittaneelle hektisen tammikuun jälkeen hyvää vaihtelua arkeen ja hiihtolomaviikolla joutuu itsekin käytännössä pakkolomalle ”töiden” ollessa telakalla. Ottaen huomioon maaliskuun olevan hyvinkin hektinen allekirjoittaneelle on pikku lepoviikko ihan positiivinen asia.

Tällä kertaa helmikuun reissaaminen tapahtui tuohon etelä-Helsinkiin Suomenlahden toiselle puolen. Tätä nyt ei oikeastaan voi varsinaisesti vielä matkaksi kutsua vaan kyseessä oli pikemminkin lyhyt piipahdus kiertämään kotimaamme järjettömät alkoholiverot taas muutamaksi kuukaudeksi. Kävin myös avustamassa bestmanin hommien vuoksi kaveriani häälastin haussa samalla reissulla. Loppujen lopuksi kyseinen operaatio käy enemmän tai vähemmän työstä eikä pelkkä päiväreissu oikein huvina ole kovin kummoinen ellei sitten aio tinata oikein kunnolla ja tässä tapauksessa sitä ei tapahtunut johtuen kaverini paremman puoliskon läsnäolosta. Yhdessä vaiheessa alkoi jo sen verran polttaa suonissa lähtö jonnekin lämpimään, että harkitsin ihan vakavasti suuntaavani ”hiihtolomalla” lämpöön, mutta totesin sen olevan ehkä kuitenkin liian hankala vaihtoehto kohtuuhinnoin ihan yhtäkkiseltään, joten kärvistelin edelleen täällä kotimaassa.

Mitä taas tulee menoihin niin yllätyksekseni huomasin kuluttavani ennätyksellisen vähän rahaa juuri helmikuussa ja sen vuoksi käteisen määräkin kasvoi huomattavasti huolimatta siitä ettei tuloni olleet kovin suuret vaikkakin aika täsmälleen samat kuin viime vuonna. Urheiluun ei mennyt ollenkaan rahaa tässä kuussa vaikka olin siihen sitä budjetoinutkin. Käytännössä kuitenkin nämä menot siirtyivät ainoastaan maaliskuulle, joten pysyvää säästöä ei kertynyt. Muita yllätyksiä tai budjetin ylityksiä ei oikeastaan sitten ollutkaan helmikuussa, joten menopuoli oli harvinaisen tylsä mikä on tietysti monesti pelkästään hyvä asia. Mitä maaliskuun menoihin tulee niin olettaisin niiden olevan muutamia satoja euroja suurempia kuin helmikuussa jolloin ei ollut tarvetta ostaa matkalippua. Urheiluun meneviä rahoja on vaikeampi budjetoida maaliskuulle, mutta maalis-huhtikuun yhteinen summa on kyllä tiedossani ja se vastaa noin kolmasosaa koko vuoden menoista mikä on tänäkin vuonna aika normaali summa.

Tulopuolella helmikuu jäi noin satasen verran arvioidusta ja se johtui aika pitkälti sekä hiihtoloman aikaisten hommien vähyydestä että tallinnan reissusta jonka seurauksena oli pari ylimääräistä vapaapäivää. Toinen näistä oli lähinnä varmuustoimenpide mikäli reissu olisi lähtenyt käsistä. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin ihan hyvä saada hieman hengähtää, sillä tulossa on aika hektinen kevät eikä lepohetkiä ole paljoa ylimääräisiä tiedossa. Tuloissa olen viime vuotta vielä noin 150 Euroa jäljessä ja menoissa johtuen ainakin opintolainan lyhentämisen puutteesta selkeästi viime vuotta edellä. Oletettavasti tulot tulevat maaliskuussakin olemaan viime vuotista pienemmät ja varmaan vielä selkeämmin. Tarkoitus olisi sitten ottaa kiinni viime vuotta huhtikuussa ja toukokuussa, mutta saa nähdä miten siinä käy.

Mitä taas tulee osakekauppoihin niin ne on vielä tällä hetkellä vain pilkkeenä silmäkulmassa, sillä en juuri nyt löydä kotipörssistämme ostettavaa riittävän edulliseen hintaan. Käteistä on kyllä kertynyt jo aivan riittävästi, jotta kulut tulevat riittävän pieniksi. Saas nähdä miten käy sitten seuraavina kuukausina, mutta se onkin sitten toinen asia. Kuitenkin hättäilemällä tulee vain kuspäisiä mukuloita ja sijoittamisessa siitä seuraa tappioita. Itse en osaa ajoittaa osakeostoja mitenkään erityisen hyvin enkä usko kovin monien muidenkaan sitä osaavan. Kuitenkin riittävän iso turvamarginaali pitää olla, jotta sijoitus kannattaa ja tällä hetkellä noita turvamarginaaleja ei juuri ole ainakaan omien laskujeni mukaan. Käteisenä rahan säilyttäminen on kyllä tietysti tappiollista ajan myötä, mutta pakko sitä on pitää varalla, jotta pääsee taas ostelemaan. Mitä taas tulee ainoaan sijoitukseeni PKC-Groupiin niin olen sen menestykseen suhteellisen tyytyväinen. Vuoden 2011 tilinpäätös tuli helmikuun puolivälissä ja se kertoo yhtiön suuren yrityskaupan olevan ainakin tällä hetkellä hyvinkin onnistunut AEES-Groupin tuodessa uusia markkinoita Atlantin toiselta puolen. Tämän kaupan suuremman kuvan tulee kertomaan vuoden 2012 kehitys pohjois-Amerikassa. Euroopan tuloskehitys taas on ennalta-arvattavan huonoa ja elektroniikkapuolen myynnin heikkoa. Elektroniikkapuolesta olisi hyvä päästä kokonaan eroon ja toivottavasti siinä onnistutaan tämän vuoden aikana. Osinkoja yritys on jakamassa 5 senttiä lisää (0.60€)viime vuoteen verrattuna. Ostohinnallani 11.66 Euroa tämä tekee noin viisi ja puoli prosenttia.

Kaiken kaikkiaan meno on kohtalaisen tasaista ilman suurempia kohokohtia, mutta osaan kyllä nauttia myös pienistä jutuista joita kohdalleni tulee. Maaliskuun lopussa koittaa mitä ilmeisemmin viimeinen virallinen sählypelini hyvin pitkään aikaan. Tähän syynä on palautumisen hidastuminen joka saattaa johtaa ja on johtanutkin ikäviin vammoihin ja sitä kautta tuloihini. Toinen syy on se etten halua olla pyörimässä siellä muiden jaloissa, joten aikansa kutakin. Voi tietysti olla, että veri vetää taas sorvin ääreen pikkasen tauon jälkeen, mutta toivottavasti järki kuitenkin voittaa siinä vaiheessa. Urheilu on hienoa, mutta näin vanhemmiten siitä tulee myös raskaampaa ja lepohetket ovat entistä tärkeämpiä. Fudiksen pelaamisesta kesäisin en tosin aio vielä luopua vaan ilmoitin itseni taas mukaan täksi kesäksi.

Tässä helmikuun katsaus. Ei muuta kuin kohti uusia pettymyksiä ja menestyksiä!!

- TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti