perjantai 20. tammikuuta 2012

Kirjoittajasta

Suureksi ilokseni olen huomannut tämän nopeamman kirjoitustahdin lisänneen lukijoiden määrää, joten on sitten ehkä aika taas esitellä itsensä niille jotka eivät allekirjoittanutta tunne eikä välttämättä kirjoituksetkaan tuo selvästi ilmi kirjoittajan taustaa ja arvomaailmaa, vaikka tietysti jonkinlaisen mielikuvan voi kirjoituksista saadakin.

Kirjoittaja on neljännellä vuosikymmenellään ja sen paremmalla puolella. Joillekin tämä tarkoittaa yhtä asiaa ja toisille toista. Mielestäni tarkemman iän määrittäminen ei ole mitenkään oleellista, joten jätetään se mainitsematta. Asun pääkaupunkiseudulla ja olen myös täältä kotoisin. Syrjähyppyjä olen oikeastaan tehnyt muutaman, mutta pisin niistä on vietetty länsi-Siperiassa mikä tässä tapauksessa tarkoittaa kaakkois-Suomea. Tämän lisäksi olen asunut muutaman kerran lyhyitä aikoja parissa maassa Euroopassa, joten olen myös nähnyt miltä Suomi näyttää muualta katsottuna. Mielestäni lämpimän veden riittävyys suihkussa ollessa on parasta mitä rakkaassa kotimaassamme on tällä hetkellä tarjolla. Monille tämä tietysti tuntuu itsestään selvältä, mutta se ei sitä kuitenkaan ole kaikkialla. Myös muita hyvinvointiyhteiskunnan hyviä puolia osaavat ulkomailla asuneet kaivata kuten perusturvallista eloa jota täällä kuitenkin vielä saa viettää.

Olen ollut käytännössä koko ikäni yksinhuoltajan lapsi traagisen onnettomuuden myötä, joten pelkkää ruusuilla tanssimista elämäni ei ole ollut. Tämän onnettomuuden myötä on itselleni myös kertynyt puolikas omistusasuntoa mikä käytännössä auttaa pärjäämään kohtalaisen pienillä tuloilla ja tekemään sitä ”työkseen” mitä haluaa tällä hetkellä. Suureena toiveena olisi saada myös osa elantoa bloggaamisesta, mutta tällä hetkellä se ei ole realistinen vaihtoehto ja tuskin tulevaisuudessakaan. Tämä kirjoittaminen on kuitenkin hyvä tapa toteuttaa itseään, joten pakko tästä ei ole rahaa tienatakaan. Uskon myös olevan hyvin tärkeää tehdä tienatakseen rahaa juuri sitä mitä haluaa vaikka sitten pienemmällä palkalla.

Olen käytännössä opiskellut koko aikuisikäni ja varmaan jatkan sitä koko loppuelämäni jossakin muodossa. Tämäkin on myös tapa toteuttaa itseään. Olen virallisisssa opinnoissani keskittynyt lähinnä insinööritieteisiin, mutta talousasioissa olen lähinnä itseoppinut, vaikka olen jonkin verran opiskellutkin niitä myös opinnoissani. Vaikka olenkin opiskellut hyvin pitkään ensin ammattikorkeakoulussa ja sen jälkeen yliopistossa niin uskon silti itsenäiseen ajatteluun enkä apinoi kaikkea suoraan omaan elämääni mitä ”asiantuntijat” luennoivat. Insinööritieteet ovat myös opettaneet hyvin pitkälti sen etteivät numerot valehtele samalla tavalla kuin ihmiset. Ihmiset eivät nähdäkseni valehtele kuitenkaan sen enempää muille kuin itsellekään. Olen myös viime vuosina alkanut olemaan huomattavan kiinnostunut myös ”humanistipaskasta” mitä suurin osa insinööreistä pitää aivan turhana. Kuitenkin on huomioitava, että mielenkiintoni kohde on lähinnä psykologia enkä pidä esimerkiksi valtiotieteiden maistereita muuna kuin haittana nyky-yhteiskunnalle. Humanistisena tieteenlajina pidän myös taloustiedettä, vaikka kaikille siitä ei se tulekaan mieleen.

Poliittinen ajatusmaailmani on varmasti aika lähellä ahdasmielistä liberaalia. En usko kovin monen pystyvän käyttämään itsestään samaa määritelmää, mutta kuvailisin sitä ehkä seuraavalla tavalla: Ihmiset ovat vapaita tekemään itselleen mitä haluavat kunhan eivät aiheuta muille harmia. He voivat myös olla seksuaaliselta suuntaukseltaan mitä tahansa ja saavat syödä mitä tahansa, mutta en kuitenkaan olisi valmis äänestämään ei-heteroseksuaalista miestä tai naista tai viherstalinisteja vaan äänestän ainoastaan heteroseksuaalista, lihaasyövää, miestä tai naista joka kannattaa mahdollisimman laajoja yksilönvapauksia. Valitettavasti varsinkin Suomessa näitä mahdollisia vaihtoehtoja on valitettavan vähän, joten jostain on pakko tingittävä mikäli haluan äänestää yhtään ketään. Olen myös niin sanottu liikkuva äänestäjä enkä varsinaisesti äänestä yhtään puoluetta vaan lähinnä henkilöä jonka uskon tuovan itselleni ja kotimaalleni mahdollisimman paljon hyötyä.

Suhteeni rahaan on loppujen lopuksi aika yksinkertainen eli uskon rahan tuovan huomattavan määrän vapautta elää ja toteuttaa itseään niin kuin itse haluaa, sillä jokaisella on meistä vain yksi elämä ja se pitää viettää niin kuin haluaa. Sijoittamisen tuoma passiivinen tulo ja säästäväisesti eläminen on mielestäni paras tapa toteuttaa tämä vapauden saavuttaminen. Kuitenkin on myös pakko välillä vähän tuhlata ja palkita itseään jotta tämä riippumattomuus saavutetaan. Olen tällä taipaleella vasta alussa ja ainakin parin vuosikymmenen päässä siitä hetkestä jolloin on vapaa tekemään ihan mitä haluaa eli olen taloudellisesti riippumaton. Olen myös niitä ihmisiä jotka ovat aiemmin pistäneet kaikki rahat haisemaan ja hukannut muutaman kymppitonnin perintörahat ennen tätä ”heräämistä” joten sijoittaminen ja säästäminen ei ole mikään helppo prosessi allekirjoittaneelle.

Blogissa siis seurataan allekirjoittaneen matkaa taloudelliseen riippumattomuuteen. En tosin ole varma tulenko siinä ikinä onnistumaan. Toivotan uusille lukijoille tervetuloa tälle matkalle. Mikäli tulee lisää kysyttävää itse kirjoittajasta niin voitte kommentoida tätä postia tai lähettää mailia osoitteeseen lessismorefinland@gmail.com

- TT

1 kommentti: