tiistai 3. tammikuuta 2012

Joulukuu 2011 +640€ Yhteensä +4990€ Salkku -1.55%

Joulukuu olikin sitten tällä kertaa aikamoista pimeyden aikaa, mutta hyvin siitä selvisin. Toisaalta joulukuussa on yleensä se toinen ajanjakso vuodessa jolloin ehtii lomailla hieman pidempään. Se tietysti näkyy tuloissa, sillä kun lomailee melkein pari viikkoa niin ei sitä paljoa ehdi ylimääräistä tienaamaan. Tämän joulukuun saldo on plussalla huomattavissa määrin, mutta se on kuitenkin vain harhaa suurien veronpalautuksieni vuoksi jotka tippuivat tililleni juuri sopivasti kuun alussa. En pidä sitä kuitenkaan hyvänä asiana, että veronpalautukseni olivat suuret verrattuna edellisiin vuosiin. Tyhmä se on lainata ilmatteeksi rahaa valtiolle. Kuitenkin myös kulut olivat joulukuulle hieman pienemmät ottaen huomioon sen, että sai taas hankittua lisää miehen mittoja äitini ostamalla joulukinkulla, kun meidän perheessämme ei ole kuin kaksi jolle se maistuu veljeni kun syö sitä vain jouluaattona perheen yhteisellä aterialla. Viikon jälkeen onkin sitten valmis odottamaan seuraavaa joulua ennen saman herkun nauttimista. Joulukuussa sainkin tehtyä ensimmäiset osakekauppani kuten olin vähän suunnitellutkin.

Keskimäärin menot pysyivät aika tarkasti budjetoidussa summassa ja siihen olen ihan tyytyväinen. Huvit liittyivät kyllä tällä kertaa yhteen suurimpaan heikkouteeni eli kirjoihin. Näitä tuli tilattua kahteen otteeseen ulkomailta jo ihan sen takia, että se vaan tulee paljon halvemmaksi kuin niiden hankkiminen kotimaasta. Yksi odottamaton kulujen siirtyminen tuli joulukuussa mikä vähensi kuluja noin 60 Euroa sählyn maksujen siirtyessä vuodelle 2012. Mahtui joulukuuhun yksi kutsumaton vieraskin hampaan vihloessa välillä pahemminkin. Hammaslääkäri sitten kutsuukin heti vuoden alussa. Vittumainen vieras, mutta pakko se on hoitaa, kun ei mikään hirveä masokistikaan ole. En tosin tähän painajaiseen olekaan tutustunut ainakaan viiteentoista vuoteen eikä toivottavasti tarvitse kyseisessä laitoksessa kovin usein käydä tämän jälkeen. Tällä kertaa joulu ei syönytkään miestä niin paljon kuin yleensä. Tekemisen puutetta ei ollut keskittyessäni kirjojen lukemiseen. Yleensä allekirjoittaneella on vain yksi luettavana, mutta nyt oli monia. Muuten joukukuu ei sitten herättänytkään mitään suurempia tunteita vaan aika perussettiä kaikin puolin.

Mitä taas tulee tammikuun menoihin niin tarkoitus on taas maksaa seutulippu pidemmäksi aikaa mikä tietysti tulee näkymään ylijäämässä. Myös hammaslääkärilasku on vielä hieman arvailujen varassa, sillä jos kyseessä ei olekaan pelkkä paikkausoperaatio niin sitten se tulee kalliimmaksi. Mitä taas tulee muihin menoihin niin saatan investoida rahojani jo tammikuussa kuoritakkiin ja siihenkin voi mennä hieman enemmän rahaa. Vuosibudjettiin nämä investoinnit eivät juurikaan vaikuta, muuta yksittäisinä kuukausina saattaa tapahtua heittelyä menoissa kuten nyt tammikuussa. Tammikuun lopussa olisi tarkoitus lähteä käymään Tukholman risteilyllä ja siihen kuukauden huvibudjetti taitaakin mennä. Tulopuolesta sen verran, että ainakin ensimmäiset pari viikkoa tuppaavat kulumaan varmasti aika pitkälti ”sorvin ääressä”, mutta sitä pidemmälle ei vielä tällä viikolla näe tulevaisuuteen tulopuolen suhteen. Ylijäämän laskeskelisin olevan parista sadasta Eurosta neljään sataan Euroon, jos ei tule hirveitä yllätyksiä tulo- tai menopuolella. Mitä tulee osakekauppoihin niin uskoisin ainakin tammikuun olevan hiljainen sillä rintamalla, mutta toisaalta hyvän ostopaikan tullen saatan omistuksiani kasvattaa, sillä ylimääräistä käteistä on kuitenkin jäljellä kyseistä tarkoitusta varten.

Vielä lyhyesti vuodesta 2011 ja sen tapahtumista:

Kaiken kaikkiaan vuosi meni ihan hyvin ilman mitään suurempia kommelluksia. Kohokohdat liittyivät vahvasti pariin viikonloppureissuun kavereiden seurassa. Ensimmäinen oli juhannuksena varsinais-Suomessa. Se oli laatuaikaa kavereiden seurassa. Toinen kohokohta oli Savonlinnassa vietetty risteilyviikonloppu, jossa viritettiin tunnelmaa ”Kirkan” johdolla. Mitä taas tulee budjettiin niin mitään suurempia ihmeellisyyksiä ei ollut. Käytännössä kaikissa eri osa-alueissa pysyttiin joko muutaman kymmenen Euron miinuksella tai hieman plussalla. Parhaiten selvisin ruokabudjetin suhteen selvitessä siinä noin 150 Euroa vähemmällä kuin suunnittelin. Tämä ei kyllä tosin johdu siitä, että olisin syönyt vähemmän, sillä jostain syystä kiloja tuli melkein kymmenen lisää viime vuonna. Selkein muutos painossa alkoi heti juostuani puolimaratonin. Tulopuolella ei ollut mitään yllätyksiä vaan onnistuin tienaamaan aika pitkälti sen verran mitä ajattelinkin. Mitä nyt missasin pienet pörssipaniikit käteisvarojen ollessa hieman vähissä. Nyt ei kuitenkaan ole enää sitä ongelmaa vaan ajattelin hyvän tilaisuuden tullessa taas sijoittaa rahojani. Vuoden 2012 suunnitelmia käsittelen ehkä hieman myöhemmin erillisessä kirjoituksessa.

- TT

2 kommenttia:

  1. Suosittelen Haglöfsin kuoritakkia, se on ainakin laadukas. Haltia sen sijaan en voi suositella.
    Pitäis mennä myös hammaslääkäriin, osaatkos sanoa mistä saa hyvät hammaslääkäripalvelut luonnollisesti mahdollisimman halvalla?

    -LF-

    VastaaPoista
  2. En tiedä mistä saa ne hammaslääkäripalvelut halvalla, mutta kannattaa mennä heti, kun vihloo niin säästää satoja euroja, jos on pakko mennä yksityiselle. Hyvä tietää ettei Haltin takkia kannata ostaa. Haglöfsin pistän korvan taa.

    - TT

    VastaaPoista