perjantai 7. lokakuuta 2011

Syyskuu 2011 +700 Yhteensä +3325

Hyvä kuukausi kaiken kaikkiaan. Niin taloudellisesti kuin muutenkin. Syyskuussa tulikin sitten loppujen lopuksi tienattua selkeästi enemmän kuin mitä vielä kuukauden alkaessa ounastelin. Kuitenkin olisi vielä ehkä ollut varaa hieman lisätä ”töitä”, mutta hyvä näinkin. Ehkä satanen enemmän olisi ollut mahdollista, mutta toisaalta varsinkin ulkohommissa pahimmissa monsuunisateissa välillä hieman söi miestä. Ei kuitenkaan pahemmin, sillä ”asiakkaat” eivät jaksaneet kovin paljon valittaa allekirjoittaneelle vaan keskittyivät kiukuttelemaan sateille :) Ottaen huomioon pakollisen kastumisen niin olen suhteellisen yllättynyt ettei jokavuotinen syysflunssani jostain syystä iskenytkään tänä vuonna. Pari viime vuottahan olen ollut flunssassa ainakin viikon verran syyskuun loppupuolella.

Mitä tulee sitten syyskuun menoihin niin nämä pysyivät aika täsmällisesti budjetissa, sillä budjetoidun ja toteutuneen välinen ero taisi olla pari kymppiä. Kaikki osa-alueet olivat aika tarkasti budjetoidussa ja maksimissaan heittoa oli parikymppiä ruokamenoissa, jotka jäivät sen verran budjetoidusta. Huvibudjetti joka yleensä on yksi asia joka saattaa heitellä enemmän kuin muut heitti tällä kertaa vain viitisen Erkkiä. Muutenhan suurin osa menoista onkin jo tiedossa ennen kuukauden alkamista, joten ne eivät yleensä heittelekään paljoa. Kaiken kaikkiaan nyt näyttää siltä, että koko vuoden menobudjetti pysyy aika tarkkaan siinä mihin on tähdättykin. Uskoisin heiton pysyvän alle sadassa Eurossa riippuen tietysti vähän siitä kuinka paljon tulee työskenneltyä loppuvuonna, sillä verot taitavat olla ainoa asia, jossa heittoa tulee vikalla neljänneksellä budjetoituun. Mitään suurempia reissuja ei ole tulossa menopuolella, jos ei lasketa mahdollisia pikkujouluja Turussa, joten menobudjetti tuskin paisuu suuremmaksi kuin olen suunnitellut. Kuitenkin täytyy yrittää olla tarkkana ettei ylimääräisiä ”pikavoittoja” tule hölmöyksissä hankittua.

Mitä tulopuoleen tulee niin lokakuussa olisi tarkoitus ottaa vähän rennommin ja relata hieman enemmän. Syyskuu tuppasi olemaan hieman rankempi fyysisesti, joten jo senkin puolesta on pakko hieman levätä enemmän. ”työni” kun tuppaa olemaan fyysisesti kohtalaisen rankkaa ja lepohetket ovat aina hyödyllisiä niin fyysisesti kuin henkisesti. Tähän tavallaan juontaa myös eräs seikka joka kannattaa kaikkien ottaa huomioon varsinkin iän karttuessa. Itse nimittäin rallattelin hyvän viikonlopun reissussa josta kirjoittelen myöhemmin lisää, mutta kannattaa olla tarkkana palautumisessa mikäli urheilee paljon tai tekee fyysistä työtä, sillä rankan viikon jälkeen palautuminen ei saa tapahtua rilluttelemassa vaan mieluummin leväten. Itse nimittäin loukkasin heti itseni viikonloppureissun jälkeisenä maanantaina. Tämän takia aion tästä lähin pitää viikonloppureissun jälkeen pari arkipäivää vapaata ettei sama moka toistu. Tärkeintä tässä palautumisessa on ottaa univelat takaisin.

Vauhtiviikonloput tekevät välillä ihan hyvää ja syyskuussa vietin sellaisen Savonlinnassa kavereitteni kanssa. Vietimme pari vuorokautta kaverini perheen omistamalla sisävesialuksella ja teimme sillä keskipitkän lenkin ympäri Savonlinnan lähivesistöjä omakustannehintaan. Itselleni oli yllätys kuinka vähän kyseinen paatti kuluttaa menovettä. Tämä viikonloppureissu alkaa jo muodostua perinteeksi, sillä se oli jo toinen syysreissu peräkkäisinä vuosina. Tämän lisäksi oli perinteiset karaokeiltamat ja muuta vapaaehtoista illanviettoa. Seurassani oli mm. Fidel, Kirka, Luis Figo ja rekkamies jonka lanneliikkeestä paikalla olleet naiset näkevät painajaisia koko loppuelämänsä. Parasta näissä karaokeseteissä on tietysti se ettei juuri kenelläkään ole varaa arvostella toisten laulutaitoa mitä nyt Kirka osaa ehkä laulaa :) Lystikkäitä kavereita kaiken kaikkiaan ja allekirjoittaneen kanssa samanhenkisiä. Eikä koko lystiin mennyt matkoineen, ruokailuineen ja juomineen kuin noin 100 Erkkiä. Halpaa kuin saippua ottaen huomioon sen kuinka hienosta reissusta oli kyse. Normiporukan lisäksi saatiin vielä pari saksalaisvahvistusta, jotka saattoivat hieman menoa ihmetellä, mutta se on sitä suomalaista kulttuuria :)

Sijoitukset ovat vieläkin nollassa, vaikka hieman jo polttelisikin ostolinjalle siirtyminen. Täytynee varmaan alkaa pikkuhiljaa siirtämään rahaa online-välittäjäni tilille, jotta pääsee ostamaan hintojen muuttuessa houkutteleviksi. Tällä hetkellä näyttävät ainakin kasvuyritysten näkymät vielä niin epäselviltä ettei varmaan niihin tule ensimmäisenä pistettyä rahaa, joten itseäni houkutteleekin sellaiset yritykset joista saisi tasaista kassavirtaa osinkojen muodossa. Yksi tälläisistä yrityksistä on Fortum, mutta en sitä yli 15 Euron hintaisena pidä hyvänä sijoituksena verrattuna moniin muihin samankaltaista kassavirtaa tarjoaviin yrityksiin kuten Sampoon. Viimeisen puolen vuoden aikana tähtäimeni on ollut siinä, että palaan markkinoille joulukuussa tulevien veronpalautusten kolahtaessa tilille. Kuitenkin aion lähivuosina pitää huolen ajallisesta hajautuksesta eli ostan todennäköisesti osakkeita 2-3 kertaa vuodessa. Itse kun en ole mikään ajoituksen mestari niin pakko käyttää tälläistä vaihtoehtoa.

Näillä mennään taas eteenpäin.

- TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti