keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Mitä miehellä mielessä?

Morsse!

No kyllähän me kaikki tiedetään mitä miehellä on mielessä, mutta kirjotetaanpa nyt kuitenkin jostain muusta. Tämä blogikirjoitus tulee käsittelemään sitä mitä viime aikoina on allekirjoittaneella mielessä ja pakko myös tunnustaa kirjoitukseni olevan pelkästään palstantäytettä, kun motivaatio kirjoittamiseen on ollut taas hukassa. Joskus täytyy kuitenkin vaan antaa soittaa ilman sitä kuuluisaa punaista lankaa ja katsoa mitä tästä oikein tulee.

Kylmä tosiasiahan tuppaa olemaan se, että vaikka luulenkin tietäväni monista asioista hyvinkin paljon niin loppujen lopuksi en tiedä juuri mistään mitään. Eilen kuitenkin tuli hyvin myöhään illalla olosuhteista riippumatta mieleen se, että kuinka hyvin itselläni oikein asiat loppujen lopuksi ovat. Elikkä eilen illalla värjöttelin illalla bussipysäkillä helvetin kovassa tuulessa palellen puoli kahdentoista aikaan odotellen linkkua, jotta pääsisin kotiin asti. Tästä huolimatta olin kuitenkin hyvinkin onnellinen, vaikka näin ulospäin saattaakin näyttää siltä ettei siihen ole mitään syytä. Kuitenkin tärkeimmät asiani ovat tällä hetkellä erittäin hyvin eli minulla on katto pään päällä ja rahat riittää ruokaan sekä juomaan ja kaikki läheiseni ovat terveitä. Monet ihmiset eivät kuitenkaan pysty olemaan onnellisia näin pienistä asioista, mutta itse voin rehellisesti sanoa vielä pari vuotta sitten asioiden olleen toisinkin ja tiettyjen syiden takia aloin olla jo epätoivoinenkin. Siitä on tapahtunut huomattava parannus ja olen siihen erittäin tyytyväinen.

Toinen asia mikä oikeastaa on syynä onnellisuuteeni on se, että saan kuitenkin aika pitkälti tehdä itse sitä mitä juuri tällä hetkellä haluan tehdäkin, vaikka se tietysti johtaakin siihen tosiasiaan, että olen tällä hetkellä hyvinkin pienituloinen verrattuna moniin muihin. Onneksi myös pakolliset menoni ovat sellaiset, että hyvin säästäväisesti eläessäni pärjään aivan mainiosti. Vaikka en edesmenneestä Steve Jobsista olekaan ikinä hirveän paljon pitänytkään niin silti mies kuitenkin on aikoinaan puhunut myös paljon asiaakin. ”älä elä päivääkään toisen ihmisen elämää” vapaa suomennos Jobsin puhuessa eräässä tilaisuudessa opiskelijoille. Tämä ajatus oli herännyt Jobsille tämän sairastuessa syöpään ensimmäisen kerran. Itse olen asiasta täsmälleen samaa mieltä. Vaikka Steve varmasti olikin täysin umpimulukku niin siitä huolimatta kaveri varmasti tiesi mistä puhui. Toisaalta itsellä on myös sellainen mielipide maailman menosta, että vain kuspiät tai muuten vain hullut pystyvät saamaan jotain aivan loistavaa aikaan eikä Steve myöskään ainut kännyfirmojen johdossa oleva kuspiä ole sillä isot pojat ovat myös kertoneet meidän nokialandian jorman olevan samasta nesteestä veistetty. Myös ankan pauli lauloi ”I did it my way” ja tunnen itse olevani omalla tielläni, vaikka se näyttää hyvin pitkälle ja kiviselle ennen tulosten saavuttamista.

Yksi asia mikä myös väistämättä tulee mieleeni näinä aikoina on ihmisten selkeästi lisääntyvä epätoivoisuus ja surkean uskon tulevaisuuteensa. Elämme selkeästi murrosaikoja ja seuraavien lähivuosikymmenien jälkeen koittaa uusi ja uljas maailma. En tiedä yhtään miltä se näyttää, mutta kuitenkin selkeitä arvioita voin esittää. Uskoisin tämän muutoksen tapahtuvan seuraavan parinkymmenen vuoden aikana ja sen johtuvan lähinnä siitä, että luonnon resurssit alkavat pikkuhiljaa huveta ja niin hyödyntäminen käy koko ajan kalliimmaksi. Tämä tulee lopulta johtamaan länsimaisten kulutusyhteiskuntien käytössä olevien resurssien pienenemiseen mikä taas johtaa ihmisten nauttimiseen taas elämän pienemmistä iloista. Toinen mahdollisuus on tietysti suuret edistysaskeleet maapallollolla olevien energiavarojen hyötykäytössä, mutta en ole näistä edistysaskelista itse kyllä ainakaan kuullut mitään. En kuitenkaan usko ihmisen pystyvän toimillaan tuhoamaan maapalloa paitsi ydinsodan leimahtaessa. Tämä on kuitenkin hyvin epätodennäköistä myös tulevaisuudessa, vaikka suurempien konfliktien todennäköisyys omasta mielestäni alkaa olla kasvussa. Tämä on kuitenkin täysin asiantuntematon arvio, mutta merkit maailmalla siihen viittaavat. Tuskinpa kuitenkaan vielä pitkään aikaan on vaaraa mistään nopeasti leviävästä konfliktista, sillä eivät suurvallatkaan ole vielä viime aikoina hirveästi panostaneetkaan asevarusteluun. On vielä tänä päivänä ainakin allekirjoittaneen hyvin vaikea nähdä niitä päiviä jolloin joudutaan taas rajalle, mutta kaikki on tietysti mahdollista. Muualla maailmassa sen sijaan on olemassa joitakin suuremman sodan merkkejä kuten lähi-idässä, mutta nämäkään kriisipesäkkeet eivät mielestäni osoita suurempia vaaranmerkkejä. Mitä nyt jenkkiläiset juuri äskettäin mainostivat estäneensä Iranin terrorismihankkeen. Perstuntumalla sanoisin tämän kuitenkin olevan vain ”suuren pahan Iranin” pakotteiden lobbaamista. Saas nähdä miten tässä käy. Loppujen lopuksi allekirjoittaneen track record ennustamisessa on ihan paska. Onkos teillä lukijoilla mitään mielipiteitä näistä asioista??



Tässä tätä tajuttomuuden virtaa nyt tuli. Juttu- ja parannusehdotuksia voi ja pitää lähettää mikäli tuntee niihin tarvetta.

- TT

1 kommentti:

  1. Hyvä päivitys!

    Asian vierestä menee tämäkin kommentti mutta satuitko TT katsomaan eilen mestareiden liigaa? Real vei aika hyvin Lyonii!!

    En myöskään usko että joudutaan rajalle. Maan armeija pystyy nykyaikana enemmänkin sissisotaan ja vanhat ajat raudasta nimeen omaan rajalla eivät enää toteudu.

    VastaaPoista