tiistai 2. helmikuuta 2016

Tammikuu 2016 Cash – 95€ Salkku -5.0%

Tammikuu keskittyi lähinnä yhden henkilökohtaisen teeman ympärille, joka ei suoraan liittynyt raha-asioihin. Epäsuorasti kaikki liittyy kaikkeen, joten teeman vaikutusta raha-asioihin ei sovi vähätellä. Kuukausi ei sisältänyt suuria yllätyksiä rahan suhteen. Tulot olisivat voineet olla hieman suuremmat, koska jäin vähän miinukselle.

Menot hieman ennakoitua suuremmat ja tulot hieman pienemmät

Tammikuun menot olivat noin 50€:a suuremmat kuin odotin. Tämä johtui enimmäkseen siitä, että ostin uudet housut, joita oletin tarvitsevani vasta maaliskuussa. Tarvitsin niitä, koska tammikuun lopun lämpenevä sää teki tepastelun toppahousuissa harrastuksiin liian lämpimäksi. Ostin pöksyt, jotta pärjäisin suojasäässä, koska edelliset olivat menneet käyttökelvottomiksi. Lisäksi maksetut verot ylittivät hieman odotukseni. Kovin ihmeellisistä asioista ei ollut kyse. Tulot jäivät ennakoitua pienemmiksi lähinnä tammikuun ensimmäisen viikon vuoksi. Silloin ei ollut töitä juuri tarjolla, vaikka yritin niitä kyttäillä. Tämä selittää miinukset suurin piirtein. Helmikuulle odotan 100-150 euron ylijäämää. Helmikuulle tuli ylimääräisen yhtiövastikkeen maksu.

Pörsseissä turbulenssia

Pörssit tulivat alas tammikuussa. Itse seuraan lähinnä Yhdysvaltojen pörssejä, koska muun maailman pörssit seuraavat niitä enemmän tai vähemmän. En osaa ennustaa pörssien liikkeitä, mutta en pidä tätä yllättävänä, koska yritysten tulokset eivät vastaa osakkeiden hintoja. Pidemmällä aikavälillä kurssit seuraavat yritysten tuloksia. Kurssit voivat poiketa tuloksista jopa vuosia. Keskuspankkien painaessa rahaa myös kurssit nousevat varallisuus-efektin myötä. Omista sijoituksistani ei tullut suuria uutisia tammikuussa. En niitä odottanutkaan, koska tilinpäätöstiedot tulevat helmikuussa. Samalla tulevat arviot myös liiketoiminnan kehityksestä tälle vuodelle. Ne kiinnostavat minua enemmän kuin vuoden 2015 tulokset, koska ne ovat suurinpiirtein tiedossa.

Tammikuussa tuli hyviä uutisia

Vaikka tammikuu ei tarjonnut suurempia elämyksiä niin se on silti ollut yksi parhaimmista kuukausista viime vuosina. Viimeiset puoli vuotta ajatukseni ovat pyörineet enimmäkseen läheiseni taistelussa tappavaa tautia vastaan. Se on ollut henkinen rasite, jota on itsekin vaikea käsittää. Tammikuussa saimme hyviä uutisia ja sairaus on voitettu, ainakin toistaiseksi. Alkutilanne oli heikko, mutta erikoissairaanhoito on Suomessa erinomaista ja vaikeistakin sairauksista voi selvitä. Vielä tätäkin kirjoittaessani minusta tuntuu hieman epätodelliselta, että asia on kääntynyt hyväksi.

Lisäksi tilanne on saanut minut ymmärtämään jälleen kerran ettei minun kannata hukata aikaani turhiin asioihin. Aion myös keskittyä turhien asioiden tekoon entistä vähemmän ja sijoittaa aikaani enemmän osaamiseeni. Saavutin jälkimmäisessä tavoitteeni tammikuulle ja jatkan helmikuussa samoin. Tulokset näkyvät todennäköisesti myöhemmin. Kuukauden, parin työmäärät eivät kerro mitään, joten tulokset nähdään ehkä vuosien päästä. Jatkan samoilla ideoilla eteenpäin. Julkaisen blogejani vanhaan malliin ja keskityn oppimiseen. Seuraavan kirjan tekeminen saa odottaa hamaan tulevaisuuteen.

Näillä mennään,

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti