torstai 10. heinäkuuta 2014

Vähemmän on enemmän FAQ

Mikä on vähemmän on enemmän periaate?

Vähemmän on enemmän periaate tarkoittaa sitä, että pieni osa syistä, panostuksista tai yrityksistä tuottavat suurimman osan tuloksista, saavutuksista tai palkinnoista. Tämä periaate tarkoittaa käytännössä sitä, että maailma on pahasti epätasapainossa. Pienet teot voivat aiheuttaa suuret seuraukset. Tämä tarkoittaa myös sitä, että suurin osa tekemistämme asioista ovat turhia. Tämä epätasapaino pätee lähes kaikkeen tässä maailmassa.

Kuka on periaatteen keksijä?

Periaateen isää on vaikea sanoa, mutta ensimmäinen ihminen joka julkaisi tutkimuksia asiasta oli italialainen ekonomisti Vilfredo Pareto joka huomasi, että 80%:a maaomistuksesta oli 20%:n käsissä Italiassa. Tämän havainnon jälkeen hän alkoi tutkimaan asiaa tarkemmin ja huomasi asioiden olevan samoissa lukemissa myös muissa maissa.

Mitä merkitystä asialla on minulle?

Asialla on suuri merkitys meille kaikille, koska lähes kaikki asiat ovat enemmän tai vähemmän tällaisessa epätasapainossa. Suurin osa omaisuuksista on pienen osan käsissä, pieni osa sijoituksistamme tuottavat suurimman osan voitoistamme, suurin osa saamastamme informaatiosta on vähemmän tärkeää ja niin edelleen. Maailma on enemmän epätasapainossa asioiden suhteen kuin tasapainossa. Tämän periaatteen hylkiminen vähentää selkeästi sekä elintasoamme että elämänlaatuamme.

Onko tähän periaatteeseen poikkeuksia?

Kyllä on. Esimerkiksi meidän pitää saada unta keskimäärin 7-9 tuntia, jotta voimme maksimoida suorituskykymme vaikeissa asioissa pidemmällä aikavälillä. Elinikäinen oppiminen kuuluu myös poikkeuksiin, koska maailma muuttuu koko ajan. Samojen ajatusten viljeleminen muuttuvassa maailmassa johtaa vaikeuksiin. Periaatteessa tämä tarkoittaa myös sitä, että mikäli maailma muuttuu siihen suuntaan ettei periaate toimi on siitä luovuttava. Tällä hetkellä siitä ei tosin ole mitään merkkejä. Minulle on myös kerrottu ettei tämä periaate koske naisten kenkiä, mutta siitä en osaa sanoa oikeastaan mitään.

Kuinka tätä periaatetta voi hyödyntää?

Paras tapa hyödyntää tätä periaatetta on muodostaa siitä itselle pysyvä ajattelumalli. Tätä ajattelumallia voi sitten hyödyttää kaikessa tekemisessään paitsi jo edellämainitussa nukkumisessa. Kaikki tekeminen kannattaa keskittää niihin asioihin jotka tuovat suurimmat tulokset verrattuna panostuksiin ja kaikki suurinta jätettä tuottavat asiat pitää eliminoida elämästään. Joskus kaikkea ei voi eliminoida, joten silloin nämä asiat pitää joko delegoida tai tehdä pienimmän tehokkaan annoksen verran eli keskittyä haitallisten asioiden vaikutusten minimointiin.

Mitä minä hyödyn tämän blogin lukemisesta

Minä en voi luvata sinulle suoraan lisää rahaa tai vapaa-aikaa mikäli keskityt vain lukemaan blogia. Mikäli otat tästä blogista kaiken irti eli ajattelet lukemaasi ja toimit blogin neuvojen mukaan mikäli näet ne tarpeellisiksi juuri sinulle saat lisää vapaa-aikaa ja rahantarpeesi pienenee. Näiden asioiden myötä erityisesti elämänlaatusi paranee, koska asiat vaativat sinulta silloin vähemmän ponnisteluja kuin aiemmin. Elintasosi ei nouse suoraan, mutta välillisesti kyllä. Tämä johtuu siitä, että elämänlaadun paraneminen johtaa yleensä myös elintason kasvuun. Kaikki nämä muutokset eivät näy hetkessä, mutta muutaman kuukauden kuluessa kyllä mikäli hyödynnät blogin opetuksia.

Mitä haittaa minulle on blogin lukemisesta?

Sinä et saa blogin lukemiseen käytettyä aikaa koskaan takaisin. Ajanhukka on välttämätön tosiasia, koska vähemmän on enemmän periaateen mukaan suurin osa kirjoituksista on sinulle hyödyttömiä. Kannattaa tosin muistaa, että tämä periaate toimii myös toiseen suuntaan eli muutamat hyödylliset kirjoitukset tuottavatkin sinulle sitten suuret tulokset mikäli olet valmis tekemään asioiden eteen jotakin.

Kuinka usein blogi ilmestyy?

Tähän asiaan ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta pyrin keskimäärin kahteen kirjoitukseen viikossa. Joskus voi tulla useampia ja joskus harvempia kertoja. Tämä riippuu aina vähän siitä kuinka paljon sanottavaa minulla on ja kuinka järkeviä tekstejä saan aikaan omasta mielestäni.

Kuka blogia kirjoittaa?

Tähän kysymykseen ei ole yksinkertaista vastausta, koska mielestäni kaikkien lukijoiden tulee muodostaa oma mielipide kirjoittajasta. Olenko idiootti, järkevä, hullu ja niin edelleen. Itse näkisin asian siten, että kirjoittaja on mies joka kulkee omia polkujaan. Meni ne sitten kohti helvettiä tai jotain parempaa paikkaa. Kirjoittaja tekee asiat täysillä tai sitten hän ei tee yhtään mitään. Välimallien ratkaisut ovat hyvin harvinaisia. Muodosta oma mielipiteesi kirjoittajasta ja toimi sitten sen mukaan.

Lisää kysymyksiä kaivataan

Mikäli sinulle tulee mieleen jotain kysyttävää blogista tai sen aihepiireistä niin laitapa niitä tulemaan. Mikään ei ole liian tyhmä kysymys, mutta en uskalla antaa takuuta siitä, että en anna typerää vastausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti