maanantai 1. lokakuuta 2012

Syyskuu 2012 Cash +870€ salkku +3.7% Yhteensä 7950€

Syyskuu oli tänäkin vuonna yksi selkeästi parhaista kuukausista ja se johtuu siitä, että ”töitä” riittää kahdella rintamalla. Varsinkin ensimmäiset kaksi viikkoa olivat hyvin kiireisiä ja onnistuneita mitä tulee rahan tienaamiseen. Aika lailla kyllä tosin väsymys pääsikin sitten iskemään näiden kahden viikon aikana ja kuukauden viimeiset viikot oli pakko ottaa hieman rennommin. Tämä johtui osittain jälleen kerran iskeneestä syysflunssasta joka kesti tällä kertaa melkein pari viikkoa. Koska kuume ei noussut niin se oli taas jälleen kerran hidasta kituuttamista mikä on toisaalta vittumaista, mutta toisaalta mahdollisti kevyen liikunnan melkein koko ajan.

Kahdessa ensimmäisessä viikossa tuli tosiaan tienattua noin kuusikymmentäviisi prosenttia syyskuun tuloista ja sen jälkeen iski fyysinen väsymys sen verran voimakkaana flunssan saattelemana ettei loppukuusta enää pystynyt pitämään samaa tahtia, vaikka olisi halunnutkin. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen tulopuoleen, joten yritän ehkä pikkaisen höllätä lokakuussa, sillä fyysisesti olen hieman väsynyt eikä tällä hetkellä pidempää lepotaukoa ole tulossa ennen ”ulkomaan” reissua Turkuun 20. päivä jolloin pidän sitten pitkän viikonlopun joka näillä näkymin kestää ainakin neljä päivää.

Menopuolella ei ollut syyskuussa juurikaan yllätyksiä vaan voin rehellisesti sanoa kaiken menneen suunnitelmien mukaan. Ehkä ruokaan meni pikkaisen vähemmän kuin olin ajatellut, mutta muuten menot olivat hyvin pienet johtuen siitä ettei ollut mitään suurempia yksittäisiä menoja. Lokakuussa ei tosiaan pitäisi tulla mitään suurempia menoeriä Turkkusen reissun lisäksi, joten odottelen myös lokakuusta hyvin ”halpaa”, kun ei ole mitään suurempaa tiedossa eikä bussilippuakaan tarvitse maksaa ennen marraskuun alkua. Tietysti ylläreitä voi aina tulla, mutta toivotaan ettei niitä tule. Ylijäämäksi lokakuulle ennustan 600-700 Euroa, mutta se jääköön nähtäväksi.

Mitä taas tulee sijoituksiin niin kassa kasvaa, mutta sijoituskohteiden löytäminen sopivaan hintaan on edelleen kiven alla. Jos jotain tästä pitää oppia niin se on kyllä sitten kärsivällisyys. Fortum on ainoa yritys kotipörssissämme joka on edes hieman lähempänä ostohintoja tällä hetkellä niistä yrityksistä joita seuraan. Toinen on Okmetic joka antoi negatiivisen tulosvaroituksen, mutta aika lievän sellaisen. No ei muuta kuin ostonäppäimellä oleva käsi jemmaan odottelemaan tositoimia. Se mikä allekirjoittanutta syyskuussa eniten yllätti oli FED:n QE3:n kurssireaktio joka oli hyvin vaisu, mutta se oli toisaalta aika hyvin jo osakkeiden hinnoissa etukäteen. Kaiken kaikkiaan on pidemmällä tähtäimellä mahdotonta taistella matematiikkaa vastaan, joten ilman suuremman inflaation käynnistämistä kurssit lähtevät alaspäin ennemmin tai myöhemmin. Inflaation iskiessä reaalituotot tosin laskevat, joten ei siitäkään ole pelastusta vaikka aikaa sillä taas saa ostettua. Kaiken kaikkiaan maamme hallituksen olisi jo aika ottaa pää pois perseestä ja haistattaa paskat Eurolle. Lasku kasvaa joka kuukausi vaan lisää eikä loppua näy. Turha on yrittää pelotella talouslamalla, sillä sekin tulee joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Varautukaa siihen ja tehkää se mitä täytyy.

Mitä taas tulee henkilökohtaisiin asioihin niin vyötärö on pienentynyt syyskuussa jonkin verran ja toivottavasti sama meno jatkuu. Viinanjuontia en ole vieläkään harrastanut, joten siltä kannalta katsottuna olen menossa oikeaan suuntaan. Yksi sudenkuoppa on jo selvitty, kun en saaressa juonut daijujen kanssa mitään alkoholipitoista. Seuraava sudenkuoppa onkin sitten seuraavaksi Turkkusessa, sillä sielläkin on taas tarjolla ryyppyseuraa ihan riittämiin, mutta toivottavasti elämä voittaa. Voin ihan rehellisesti sanoa olevani ihan selvinkin päin ihan riittävän ”hullu” mikä tietysti helpottaa asiaa. Lokakuun puolen välin paikkeilla selviää mahdollisuus taas uuteen elämänkokemukseen, joten jännityksellä odotan miten sen kanssa käy. Se ei ole kovin pitkä setti, joten suurempaa muutosta se ei tiedä toteutuessaan. Siitä kertoilen sitten mikäli se toteutuu. Toisessa tapauksessa olen ihan hiljaa, sillä life is full of missed chances :D Täytyy sanoa, että ruokavalion kanssa on tullut välillä taisteltua, mutta tällä hetkellä se on suhteellisen hyvällä tolalla. Kaikkea en ole viitsinyt itseltäni kerralla kieltää, sillä se saattaisi johtaa täydelliseen repsahtamiseen kaikissa asioissa. Kuitenkin eteenpäin on menty kuten joku luuseri sanoisi hävitessään jonkin loppuottelun johtoasemasta. Elämäntapamuutokset ovat kuitenkin sen verran pysyviä, että niiden kanssa saattaa mennä koko loppuelämä. Blogin kirjoittaminen on sujunut yllättävän hyvin pienen suvantovaiheen jälkeen, mutta edelleenkin pidän ongelmana samojen aiheiden ympärillä pyörimisen ja sen suhteen voiko niistä löytää jotain uutta sanottavaa vai onko se sitä yhtä ja samaa yhä uudelleen? Tästä kaipaisin erityisesti lukijoiden mielipiteitä, sillä omille teksteilleen tulee aika helposti sokeaksi. Mediattomia päiviä yritän lokakuussa pitää kaksi, sillä vaikka se ei suoranaisesti näy blogissa niin niinä päivinä on paljon parempi draivi päällä mikä sitten näkyy myöhemmin kirjoitustuloksina. Suosittelen tuota kokeilua kaikille niille, jotka vähänkin tuntevat tarvetta siihen ja niille jotka eivät tunne niin heille vielä enemmän. Näillä mennään mitä on taas yksi kuukausi. Kovin pitkälle en elämääni suunnittelekaan, vaikka joitain juttuja tietysti onkin mielessä.

Hyvää viikonjatkoa!

- TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti