perjantai 31. elokuuta 2012

Elokuu2012 Cash +110 Salkku +5.3% Yhteensä 6955€

Kuten monet kassatilanteesta näkevät niin allekirjoittaneelle elokuu oli epäonnistunut ja se meni oikeastaan pilalle jo heti ensimmäisenä viikonloppuna kaverini hääjuhlissa. Kuten monet jo arvaavatkin ja tietävätkin niin olin kännissä ja teloin jalkani joka on yksi työvälineistäni mikä pakotti allekirjoittaneen himmailemaan ”työnteon” kanssa jalkaa säästellen. Tämän loukkaantumisen ironia on siinä, että olin jo ennen häitä päättänyt lopettaa viinanjuonnin niihin kinkereihin. Ennen kuin käsittelen tuota tapahtumaa tarkemmin niin mennään sitten suoraan raha-asioihin.

Tällä kertaa menopuoli oli aika pitkälti odotettu, mutta tietyllä tavalla kuitenkin erilainen, sillä kuukauden viimeisenä päivänä perjantaina maksoin jo sekä syyskuun että lokakuun seutulippuni mikä tiesi noin 180€:n ylimääräistä menoa. Koska se lippu on kuitenkin maksettu elokuun puolella niin jotta saisin seurattua kassavirtoja mahdollisimman tarkasti lisäsin sen jo suosiolla menoksi elokuulle. Sillä ei oikeastaan ole juuri suurempaa käytännön merkitystä, sillä menoni pyrin suunnittelemaan aina vuodeksi. Juoksulenkkareita en ostanut elokuussakaan, sillä tuon jalkavamman takia ei paljon pystynyt juoksemaan silloin, kun olisi ollut parhaat ajankohdat. Omistan kuitenkin Gore-Tex tossut ja senkin takia en tarvitse juoksutossuja tavalliseen käyttöön. Syyskuun menopuoli näyttää hyvinkin stabiililta ja on suunnilleen samanlainen kuin elokuussakin lukuunottamatta seutulipun kustannuksia ilman suurempia yllätyksiä. Heti ekana viikonloppuna onkin vuorossa perinteinen saariviikonloppu johon siirryn vasta lauantaina, jotta saisin hieman kurottua elokuussa jalkavamman takia menetettyjä tuloja. Muita hupireissuja ei minulla vielä olekaan tiedossa, mutta varmaan jotain hauskanpitoa on kuitenkin luvassa josta en vielä ole tietoinen. Tämän lisäksi on taas aika ostaa muutama kirja, sillä tähän ”heikkouteeni” menee joitakin kymppejä rahaa käytännössä joka toinen kuukausi. Siitä pitäisi sitten jäädä sen verran rahaa, että saavuttaisin vihdoinkin huvibudjettini kanssa tavoitteet, sillä toukokuussa tehty ex-tempore polttarireissu Tallinaan veti sen tasaisen käytön moneksi kuukaudeksi miinuksille.

Elokuun tulopuoli oli jo aikaisemmin mainitusta kännitöhöilystä johtuen selkeä pettymys ja jäin noin kolmisen sataa miinukselle aiotusta. Eipä tähän voi muuta sanoa kuin typeryys on kallista. Syyskuu on ollut yleensä yksi kiireisimmistä ja tuottoisimmista kuukausista ja niin näyttäisi ainakin parin ensimmäisen viikon perusteella olevan. Toivotaan ettei tapahdu mitään odottamatonta vaan pääsee taas takaisin normaaliin päiväjärjestykseen.

Ja elokuun salkkumuutoksista sen verran, että PKC-Groupin osari oli varsin hyvä ja kurssi nousikin heti ensimmäisenä päivänä noin neljätoista prosenttia muistaakseni. Tämän jälkeen se onkin sitten laskenut samaan tasoon kuin mitä ennen tokan kvartaalin tulosta. Tämä johtuu suuren rahan myynneistä mikä kielii tietysti siitä, että aika monelta on usko loppumassa tai sitten ne myyvät jostain toisesta syystä. Tietysti hyvät kvartaalitulokset muodostavat erinomaisia myyntipaikkoja niille joilla osakkeita on suuria määriä, sillä silloin myymällä ei myyntihinta tipu niin alas. Uskoisin näiden suurien myyntien olevan tehty ainakin parin suuromistajan toimesta erinäisistä syistä. Toinen on Nordean joku hallintarekisterissä oleva myyjä ja toinen saattaa olla AS Harju Elekter joka on myynyt Handelsbankenin kautta, mutta tätä arvausta viisaampia ollaan maanantaina jolloin omistajalista elokuun lopussa on julkaistu. Ei kannata kivittää väärästä arvauksesta :D Pointti on lähinnä se, että niitä myymättömiä osakkeita vielä riittää noilla isoilla pojilla. Myös entinen toimitusjohtaja Harri Suutari on myynyt taas osakkeitaan mikä ei välttämättä ole kaikista parhain merkki siitä mitä tuleman pitää. Hän ei kuitenkaan ole sentään vielä kaikkia osakkeitaan laittanut rahaksi, joten paniikkia ei kannata muodostaa. Fortum taas on noussut hieman, mutta mitään rajumpaa liikettä ei ole siltä nähty. Täytyy kuitenkin muistaa käteisvarojeni olevan suhteellisen pienet vielä tällä hetkellä, joten allekirjoittaneelle on ihan hyväksi ettei hinnat kohoa mahdottoman korkeiksi ennen lisäostoja. Tärkeämpäähän on pidemmällä tähtäimellä kuitenkin yritysten terve tuloskasvu. Osakkeiden hinnat kun heiluvat aina vähän miten sattuu Herra Markkinan päähänpistojen mukaan. Oma arvaukseni markkinoista on se, että syyskuussa alkaa olla liikettä johonkin suuntaan eikä pienivaihtoinen paikallaan pysyminen enää jatku. Oma arvaus fundamenttien ohessa on alas, mutta enpä mä osaa noita ennustaa.

Tällä kertaa elämäntapakatsauksessa keskityn ”kuningas” alkoholiin. Kuten jotkut teistä tietävät niin on tarkoitus pitää ainakin loppuvuoden mittainen tauko tuon ”nautintojuoman” käytössä. Tämän päätöksen tein jo heinäkuun lopussa ja silloin oli tähtäimessä Ron T:n hääjuhlassa lopetus joka oli aika tasan tarkkaan neljä viikkoa sitten. Tämän jälkeen en sitten olekaan koskenut kyseiseen tavaraan ja seuraukset olivat aluksi hyvinkin mielenkiintoiset. Oikeastaan heti ensimmäisinä päivinä himo iski selvästi voimakkaampana kuin yleensä muulloin ja alkoholia nähdessäni teki hirveästi mieli taas keksiä joku ”hyvä” tekosyy. Pikkuhiljaa tuo oma pääkin alkaa rauhoittua nähdessäni olutta ruokakaupoissa. Suurin syy tuolle pidemmälle tauolle on kuitenkin se ettei viinanjuonnissani ole taas ollut pitkään aikaan mitään tolkkua ja tämä kehitys on taas saatava katki. En juo kovin usein, mutta kun juon niin OTAN kuten Nykäsen Masa on sanonut. Olen tässä viimeiset viisi vuotta käytännössä miettinyt jo pidempään lopettavani kokonaan ja saa nähdä mitä tapahtuu sitten myöhemmin. Ensimmäinen tavoitteeni on todellakin vuoden loppu ja sitten pitää katsoa mihin siitä mennään. Kaukana tulevaisuudessa saattaa siintää se päätös etten juo enää mitään vuodenvaihteen jälkeenkään, mutta who knows?? Käytännössä voin juoda pari ennen kuin tosihimo iskee ja lopettaa siihen, mutta en tiedä kannattaako ottaa enää sitä riskiä, että tulee taas vedettyä ihan holtittomat kännit.

No tässä olikin sitten kaikki elokuulta. Katsotaan ja ihmetellään mitä tuleman pitää.

- TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti