tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kesäkuu 2015 Cash -500 Salkku -5.5%

Odotettu lopputulos kaikin puolin. Kesällä tulee aina tienattua vähemmän. Tämäkään kesäkuu ei ollut poikkeus. Kreikka laittoi pörssin liikkeelle kuun viimeisinä päivinä. Todellisuudessa hyvin vähän on vielä muuttunut. Kreikka on sen verran pieni tekijä. Vaikutus yritysten tuloksentekokykyihin tuskin on paljoa mikäli ei synny ketjureaktiota. Pidän sitä epätodennäköisenä, mutta heinäkuu varmasti näyttää aika hyvin totuuden.

Tulot ja menot suunnilleen odotettuja

Epäilin toukokuun lopussa, että miinuksia tulee viisisataa euroa. Aika tarkkaan tuohon lukuun päädyinkin. Kesällä minulla on myös keskimäärin vähemmän menoja eikä kesäkuukaan ollut poikkeus. Juhannuksenvieton jättäminen kaupunkiin säästi huvibudjetista rahaa. Jouduin tosin saman säästön verran käyttämään parin viikon bussilippuun. Heinäkuussa menot eroavat hieman kesäkuusta, koska veroja menee enemmän, johtuen siitä, että saan ne sivutuloverokortilla ja netti- ja puhelinlasku menee joka toinen kuukausi. Muita erityisiä menoja ei ole tiedossa. Heinäkuussa tuloja pitäisi olla sen verran enemmän, että miinuksia tulee noin kaksisataa. Tämä riippuu siitä tarvitseeko minun ostaa bussilippua heinäkuun lopussa vai ei.

Pörssit ottivat osumaa Kreikasta

Kreikan uutisten vuoksi pörssit ottivat osumaa maanantaiaamuna. Käytännössä Kreikka on niin pieni maa ettei sen tapahtumien vuoksi maailmantalous liiku suuntaan tai toiseen. Ei edes eurotalous, mikäli ei seuraa ketjureaktiota pankkien mahdollisten konkurssien myötä. Pelureille Kreikka-uutiset tosin ovat kultainen mahdollisuus saada haluamaansa liiketää markkinoille. Itselleni Kreikan tilanne ei aiheuta minkäänlaisia toimenpiteitä vaan olen edelleen sitä mieltä, että osakkeet ovat liian kalliita. Omistamieni yritysten PKC:n ja Outotecin osakkeet heiluivat kesäkuussa pörssin mukana. Uutiset molemmista yrityksistä olivat vähäisiä, joten heinäkuussa on odotettava lisää uutisia.

Kirjaprojekti rullaa eteenpäin, blogiin tulossa muutoksia elokuussa

Kirjaprojektini rullaa eteenpäin hyvää vauhtia. Kirjan nimi on todennäköisesti Rahapeli. Eli nimi on sama edelleen. Kirja tarvitsee vielä jonkin verran lisäyksiä. Sen pituus tulee olemaan noin parisataa sivua. Kirjan julkaisu tapahtuu mitä todennäköisemmin lokakuussa. En ole vielä päättänyt tarkkaa päivää, mutta tähtäimessä on kuun puoliväli. Aion pitää heinäkuussa noin kymmenen päivän tauon projektista, jotta on helpompi katsella sitä hieman kauempaa. Uudelleenkirjoitusprosessi jatkuu sen jälkeen samalla, kun täydennän kirjaa. Se on äärimmäisen tylsä, mutta pakollinen.

Tämä blogi täyttää heinäkuun lopussa neljä vuotta. Aika on ollut pitkä ja ensimmäisten vuosien jälkeen ovat kirjoitusaiheet vähentyneet. Tämän asian luonnollinen seuraus on se, että muutoksia on tapahduttava ja olen niistä omat päätökseni tehnyt. Jätän asian tähän tällä kertaa ja tiedotan asioista tarkemmin elokuussa bloggaamisesta pidetyn kesälomani jälkeen. Sen verran voin sanoa etten lopeta bloggaamista kokonaan.

Heinäkuussa on aika lomailla

Vaikka kirjaprojektini jatkuu heinäkuussa niin muuten pidän lähinnä lomaa. Toivottavasti ehdin käymään kavereideni mökeillä kylässä pari päivää mikäli minut sinne huolitaan. Tarkempia suunnitelmia minulla ei ole. Talveksi olisi tarkoitus parantaa fyysistä kuntoa ja heinäkuussa on siihen hyvä aika. Olen tällaisen projektin aikaisemminkin ottanut ja siinä epäonnistunut, mutta aina voi yrittää uudestaan. En ota tästäkään asiasta suurempaa stressiä. En ole tänä kesänä lähdössä ulkomaille, joten heinäkuu menee kotimaassa. Pidän kesäisestä kotimaastamme, vaikka säät voisivat olla usein paremmat.

Eipä mulla muuta,

Hyvää heinäkuuta!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti