torstai 31. heinäkuuta 2014

Heinäkuu Cash -750€ salkku +-x.xx

Kuten luvuista näkee niin heinkuussakin tuli takkiin. Kesäkuun lopussa oletin heinäkuun olevan pienikuluinen, mutta totuus oli jotain muuta. Osa tästä menee omaan piikkiin ja osa siihen, että laitoin heinäkuussa jo paljon odotettua enemmän kiinni asioihin jotka maksavat itsensä takaisin hyvin nopeasti. Tuloja ei ollut odotetusti ollenkaan. Heinäkuu Puolassa meni enemmän tai vähemmän hukkaan. Tästä enemmän hieman myöhemmin.

Heinäkuun ylimääräisistä miinuksista osa selittyy lähes kahden kuukauden seutulipun maksamisella ja urheilulisenssilä. Nämä odottamattomat kulut selittävät hieman yli parisataa. Tämän lisäksi satanen meni ylimääräiseen reissuun Krakovaan. Tämä oli täysin suunnittelematon, koska tapasin erään norjalaistytön Varsovassa ja lähdin hänen kanssaan Krakovaan. Hommasta ei sitten tullut mitään kerrottavaa jälkipolville, mutta tulipahan kerrankin tehtyä jotain naisten eteen. Tämä on minulle suhteellisen poikkeuksellista. Eipä siitä sen enempää. Elokuun kulut näyttävät tällä hetkellä siltä, että hienoista ylijäämää näyttäisi pukkaavan. Olen hieman varovainen tämän kommentin kanssa, koska minulle saattaa tulla tarve ostaa uudet ”työvälineet” jotka maksavat noin parisataa Euroa. Siinä tapauksessa tulos on suunnilleen +-0. Tiedän olevani jonkinlaisessa miinuskierteessä joka on pakko katkaista, joten toivottavasti elokuussa asiat onnistuvat.

Sijoitusrintamalla on ainoastaan Outotec ollut sijoituksistani sellainen josta on tullut suurempia uutisia, joten tässä on hyvä käydä hieman läpi sen tilannetta. Yritys on tänään julkaissut osavuosikatsauksensa joka oli markkinoiden odotuksia synkempi. Tulos oli sen verran huono, että kurssireaktio oli miinusmerkkinen. Minä odotan yrityksen tuloksen pysyvän nollan tuntumassa seuraavat kvartaalit, mutta markkinat taitavat odottaa hieman enemmän. Ilman ostohuhuja kyseisen yrityksen pörssikurssi alkaisin kutosella tällä hetkellä. Näiden huhujen mukaan Weir olisi valmis maksamaan 12 €:a osakkeelta joka antaisi huiken preemion nykykurssiin. Kyseessä ovat ainoastaan huhut, joten todenperäisyydestä ei kukaan muu tiedä kuin näiden yritysten edustajat. Kaikki liiketoimintahan on aina myynnissä mikäli hinta on sopiva, joten Outotec on tietysti kaupan. Se riittäisikö tuo 12 €:a omistajille ja onko sitä edes tarjottu on jo toinen asia. Turha sitä on spekuloida juuri tämän enempää, koska spekulointi ei vie mihinkään. Olen sitten kyllä valmis reagoimaan mikäli tarve niin vaatii. Tällä hetkellä omat osakkeeni pysyvät vahvasti salkussani. En tosin ole näillä hinnoilla valmis lisäämään panostustani yritykseen.

Omassa henkilökohtaisessa elämässä paluu kotimaahan oli tosiasia. Tällä hetkellä en koe mitään suuria riemunkiljahduksia tästä syystä sisälläni. Mieli tekee taas jossain vaiheessa lähteä ulkomaille, mutta tällä hetkellä se ei ole ajankohtainen asia. Rahaa meni ulkomailla yksinkertaisesti liikaa. Minun olisi pitänyt tulla jo kesäkuun lopussa takaisin, mutta sille on myöhäistä tehdä enää mitään. En saanut heinäkuussa riittävästi aikaan, jotta olisi ollut perusteltua viipyä Puolassa pidempään. Todennäköisesti olisin saanut yhtä vähän aikaan Suomessakin. Viimeinen viikko Suomessa vierähti lähinnä kavereita nähdessä. Yksi mökkireissukin tuli tehtyä. Oli muuten vähän hienoa päästä puhtaaseen luonnonveteen uimaan. Puolassa tämä ei ollut mahdollinen vaihtoehto. Uimaan olisi tietysti voinut mennä, mutta kovin terve vaihtoehto se ei olisi ollut. Elokuussa on tarkoitus keskittyä lähinnä rahantienaamiseen kirjojen tekemisen ja bloggaamisen lisäksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että alkukuusta saattaa bloggaaminen olla tiheämpää kuin loppukuusta. Tämä johtuu siitä, että kuntoni ei ole hirveän hyvä heinäkuun laiskottelun jälkeen ja sitä pitää nostaa ennen suurempaa rehkimistä. Rehkiminen alkaakin heti huomenna, joten silloin olen paljon viisaampi tämän asian suhteen.

Mitä taas tulee kuukausikatsauksiin niin en todennäköisesti enää kuvani lisäämisen jälkeen tule laittamaan kokonaissummaa esiin. Jos joku haluaa sen laskea niin setviköön sen itse. Tämän sijaan tulen kyllä ilmoittamaan joka kuukausi onko kassani kasvanut vai pienentynyt ja mihin suuntaan salkkuni menee. Salkun suhteen laitan muutoksen elokuun kuukausikatsaukseen, koska en ole tietoinen kesäkuun lopun tilanteesta. Tulen myös ilmoittamaan kaikki osakekauppani paitsi kuukausisäästämisen kehittyvien markkinoiden ETF:ään. Käytännössä tämä tarkoittaa kahta kohdeosuutta DBX1:stä/kk. Kyseessä ei siis ole kovin suuri kuukausipanostus vaan jotain kuudenkymmenen Euron luokkaa. Niiden menestyksen lasken kyllä salkkuni kehitykseen mukaan, joten en ole niitä kokonaan unohtanut.

Näillä mennään eteenpäin,

Hyvää viikonloppua!

-TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti