lauantai 2. kesäkuuta 2012

Toukokuu 2012 cash -520€ Salkku -13.5% Yhteensä 6535€

Crash and burn! Kuten otsikon luvuista näkee niin otin toukokuussa turpiini monella eri rintamalla ja siitä ei voi syyttää muita kuin itseään. Pörssikursseihin en tietystikään voi vaikuttaa, mutta sekä muihin menoihin, että tuloihin voin. Tällä kertaa ei ollut elo tasaista puurtamista vaan lähinnä ylä- ja alamäkeä. Kuitenkin toukokuun kohokohta oli sellaisessa paikassa, jossa sitä osasin aika vähän odottaa, mutta se ei ole kyllä mistään muusta tapahtumasta millään tavalla pois. Toukokuun kohokohta oli vierailu kummipoikani mökillä, jossa saimme viettää laatuaikaa hieman grillaten ja saunoen. Kohokohtani oli röhnöttää saunan terassilla lämpimässä ilta-auringon paisteessa vissyä juoden. Näinkin pieni asia voi joskus tuntua aivan taivaalliselta kokemukselta kunhan osaa vain virittää itsensä siitä nauttimaan. Tein kuitenkin ainakin yhden ison mokan ja siitä hieman lisää.

Toukokuun menot olivat selkeästi suuremmat kuin olin odottanut, mutta suurin osa niistä tuli ”mokasta” jossa sivuosaa näytteli kuningas alkoholi. Päätin nimittäin sitten kännissä lähteä viettämään yhden kaverini polttareita Tallinnaan mikä tuli sitten täysin kuukausibudjetin ulkopuolelta. Olen helvetin huono sanomaan näissä tilanteissa EI varsinkin itselleni, mutta myös joissakin määrin kavereilleni. Tätä ei kuitenkaan missään nimessä pidä vierittää kavereideni niskoille vaan omaa syytänihän se on. Jotta ei mentäisi hakuammuntaan niin ei pidä miettiä seurausta vaan syytä ja syy tuolle EI:n puuttumiselle sanavarastostani on jossain pääni sisällä. Muita odottamattomia menojani oli uuden pukupaidan ostaminen johon en osannut varautua ennen vanhani sovittamista. Kesäkuun menot tulevat olemaan selkeästi suuremmat kuin toukokuussa, mutta se johtuu tulevasta ulkomaanmatkastani joka suuntautuu ainakin aluksi Barcelonaan ja sen jälkeen pitää katsoa mihin suuntaan vai pysynkö vain siellä. ”Parhaimmassa” tapauksessa pääsen paikan päälle todistamaan kaaosta joka syntyy pankkikriisistä, joten siinä on jännitysmomenttia lisää reissua varten. Tarkoituksena on tavata kavereita ja varmaan asua entisellä kämppiksellä, joten tulee nähtyä sen maan todellinen tilanne paremmin. En usko kuitenkaan sinä aikana bloggaavani vaan yritän nauttia lomastani.

Toukokuun tuloni olivat tänä vuonna surkeat johtuen alkoholinkäytöstäni. Turha sitä on yhtään kaunistella, sillä viikonloppuina oli kahdet polttarit ja yhdet häät. Toisiin polttareihin ei pitänyt edes osallistua, mutta kännissä mieleni muutin tai oikeastaan viimeinen päätös tuli silloin tehtyä. En viitsi myöskään alkaa kaunistelemaan sitä tosiasiaa ettei alkoholinkäyttöni ole aina hirveän salonkikelpoista vaan kun otan niin mottoni tuntuu olevan ”ennemmin överit kuin vajarit” Sen takia en otakaan yleensä kuin kerran kuussa ja silloinkin vain yhden päivän, kun enempää kuntoni ei kestä. Luonnollisestikaan en usko tähän saavani muutosta, joten niitä kertoja on vaan pakko vähentää tai lopettaa kyseinen harrastus kokonaan. Palautuminen nimittäin vie sen verran aikaa, että ”töistä” on pakko päästä eroon muutamaksi perättäiseksi päiväksi ja se näkyi hyvin rahanmenosta toukokuussa. Tätä muutosta varten julkaisen jossain välissä toimintasuunnitelmani, mutta siihen täytyy varmasti käyttää koko kirjoitus. Kesäkuun tuloni moninkertaistuvat toukokuuhun verrattuna johtuen lähinnä toukokuun romahduksesta, mutta muutenkin ne olisivat varmasti olleet tuplat. Tänäkin vuonna olen nimittäin pari viikkoa ”töissä” ihan kiinteällä palkalla. Toivottavasti kaikki menee normaalisti ja onnistun saamaan ainakin jonkin verran ylijäämää lisää huolimatta reissun kustannuksista.

Myöskin osakemarkkinoilla tuli allekirjoittaneelle pahasti lunta tupaan ja sama suunta näyttää jatkuvan kesäkuussakin. Kuitenkin kyse on maratonista, joten nyt ei kannata hätäillä vaan kerätä lisää rahaa tulevia sijoituksia varten. Toukokuussa menin ostamaan Fortumia ja se sijoitus on aika pahasti perseellään, vaikka en ole sitä kovin kauaa omistanutkaan. Olen kuitenkin valmis jossain vaiheessa ostamaan lisää mikäli se siitä vielä halpenee. Tämä johtuu lähinnä siitä, että pidän sitä kuitenkin yrityksenä, joka tulee tuottamaan kassavirtaa osinkojen muodossa tulevien vuosien aikana. PKC Groupin osakkeet ovat myös tulleet ryminällä alas ja ovat kohta ostohinnoissani. Normaalisti olisin jo heittänyt kaikki myyntiin, mutta tällä kertaa teen asiat toisella tavalla, kun en ole vielä hyvin selkeää muutosta fundamenteissa nähnyt, vaikka uusien kuorma-autojen tilaukset ovatkin vähentyneet sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Toivottavasti tällä kertaa pystyisin odottelemaan hieman pidempään ennen seuraavia sijoituksia. En nimittäin usko muutoksen tapahtuvan parempaan suuntaan kovin nopeasti varsinkaan jenkkien huonojen työllisyyslukujen jälkeen.

Kuntoiluprojektini on lähtenyt kohtalaisen hyvin käyntiin ja olen liikkunut säännöllisesti. Parantamisen varaa on kuitenkin aina ja niin nytkin. Juoksulenkit ovat pikkuhiljaa alkaneet tuntua paremmilta ja hieman paremmin jo jalat liikkuvat. Viime vuoteen nähden olen kuitenkin selkeästi jäljessä ja esimerkiksi noin kahdeksan kilometrin normilenkkini sujuu noin kg/min hitaammin eli noin 10 minsaa mikä on paljon ottaen huomioon matkan pituuden. Lukuunottamatta 10 päivää barcelonassa aion urheilla selkeästi toukokuuta enemmän kesä- ja heinäkuussa ja uskon sen näkyvän viimeistään elokuussa. Osasyynä tähän tulee olemaan kolme intensiivistä urheiluviikkoa, jotka johtuvat ”töistäni”. Näiden lisäksi olisi tarkoitus viettää yksi viikko jossain muualla kuin kotona sopivan kirittäjän kanssa, mutta katsotaan onnistuuko se. Se minkä olen huomannut kauhukseni on ruokavalioni joka sisältää paljon enemmän ”roskaa” kuin olen ennen huomioinut ja tämäkin johtuu huonosta kyvystäni sanoa EI itselleni. Nyt on taas hyvä aika sen suhteen allekirjoittaneelle, sillä kurkut ja tomaatit ovat taas kohtuuhinnoissa ja ne ovat ehdottomat suosikkikasvikseni. Tästä ruokavalion paranemisesta olisi syytä pitää kiinni jatkossakin.

Se missä onnistuin hyvin toukokuussa oli blogini päivittäminen ja sen osalta on paljon lisäideoita. Valitettavasti kesäkuun osalta näyttää siltä, että kirjoitusten määrä tulee jonkin verran vähenemään, mutta se riippuu myös säistä. En toisaalta usko ihmisten innon lukea blogeja olevan kesällä kovin suuri kun on parempaakin tekemistä. Vaikka tätä kirjoittaessani sataakin niin toivon tämän kesän muuttuvan jossain välissä aurinkoisempaan suuntaan. Myös luovu tavarasta päivässä haasteeni jatkuu ja päivittelen siitä kertovia juttuja taas jossain vaiheessa. Näillä mennään taas vähän aikaa.

- TT

3 kommenttia:

  1. Sell in May and go away -mantra näyttää käyvän tänä vuonna toteen.

    Voisitko ajatella alkoholitonta juhlimista? Vai onko se mielestäni teeskentelyä?

    VastaaPoista
  2. Onhan sitäkin tullut kokeiltua ja onnistuu sekin aina välillä. Jotenkin siitä pitäisi saada pysyvä toimintamalli. Kaiken kaikkiaan asia on siinä mielessä hullunkurinen, että monet kaverini pitävät tätä pienempänä ongelmana kuin allekirjoittanut. Ulkomailla ollessani en koe samanlaisia ongelmia asian suhteen kuin täällä kotimaassa.

    VastaaPoista
  3. Tänään tulee jossain välissä uusi blogikirjoitus kunhan saan sen valmiiksi.

    VastaaPoista