perjantai 24. helmikuuta 2012

Don´t worry, be happy!

Olen taas lueskellut hieman ja kuulemma positiivinen ajattelu saa ihmisen pärjäävän elämässään paremmin ja tämän takia aion ihan harjoituksen vuoksi listata kymmenen eri asiaa joista olen tyytyväinen elämässäni tällä hetkellä. Voisin tietysti listata useampiakin, mutta tälläisenä perusnegatiivisena ihmisenä kymmenenkin asiaa tuntuu haasteelliselta keksiä, joten here we go:


1. Terveysasiat kunnossa

Tämä asia on monille itsestään selvää, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana on tullut todistettua erään läheiseni terveyden romahtamista, joten sitä ei pitäisi olettaa terveyden pysyvän aina hyvänä vaan on myös tarpeellista pitää itsestään huolta.

2. Elän turvallisessa maassa, jossa infrastuktuuri on riittävän hyvässä kunnossa

Tämäkin asia on meille monille suomalaisille tällä hetkellä itsestään selvää, mutta monissa muissa maissa näin ei ole vaan ihmiset joutuvat monesti pärjäämään aika huonoissa oloissa eikä puhdaskaan vesi ole aina ihan lyhyen matkan päässä. Myös kaduilla on turvallista kävellä melkein missä tahansa ilman pelkoa väkivallasta tai ryöstöistä.

3. Minulla on katto pään päällä eikä tarvitse nähdä nälkää


Kaikki näistä kolmesta ensimmäisestä asioista ovat tietysti aika triviaaleja, mutta kuitenkin asiasta on syytä olla tyytyväinen, sillä myös rakkaassa hyvinvointivaltiossamme elää sellaisia ihmisiä jotka eivät tiedä missä päänsä nukkumaan kallistavat ja menevät nukkumaan. Nälän näkeminen on myös selkeästi nähtävissä mm. pelastusarmeijan avustuspaketteja jaettaessa.

4. ”Työni” on myös yksi rakkaista harrastuksistani

Tämä asia on itselleni tärkeä, sillä rehellisesti sanottuna en ole niitä ihmisiä jotka tekee itselleen epämieluisia asioita kovin helpolla. En edes siitä ilosta, että tienaisin isot summat rahaa vihaamastani hommasta. Myönnettäköön tämän asian myös hieman rajoittavan siviilielämääni aikataulujeni ollessa täysin erilaiset kuin suurimmalla osalla ystävistäni, mutta vanhemmaksi tullessa muutenkin alkaa sosiaaliset kontaktit olla hieman vähenemään päin. Tämän hinnan olen myös valmis maksamaan pitämästäni hommasta.

5. Säästämisprojekti on pysynyt tavoitteessaan ainakin tämän lyhyen alun verran


Tämä alku on ollut aika helppo, sillä olen aika helposti addiktoituva, kun jotain mielenkiintoista aloitan niin sitä en helposti ihan heti lopeta. Olen jopa hieman tavoitteitani edellä, mutta nuorempana on parempikin edistyä hyvin niin vanhempana on helpompaa, kun passiiviset tulot ovat kasvaneet aloittamisesta selkeästi.

6. Velattomuus

Omat velkani ovat tällä hetkellä täysin nollassa, joten tämä on hyvä asia. Velattomuus ei kuitenkaan saa olla itse tarkoitus vaan mikäli on mahdollisuus ottaa ”hyvää” velkaa joka tuottaa positiivista kassavirtaa niin sitä kannattaa myös hankkia. Itselleni tämän kaltaisen velan ottaminen on vielä aika kaukana, sillä en näe nykyistä taloustilannetta sellaisena, että positiivisen kassavirran kasvattaminen velalla olisi kovin helppoa.

7. Riittävä vapaa-aika

Tätä pidän myös hyvänä puolena mitä tulee työni kuvaan. Aika pitkälti pystyn itse valitsemaan ajat jolloin olen hommissa. Kuitenkin on huomioitava sellainen asia ettei minulla ole juuri varaa pitää montaa kuukautta lomaa vuodessa, mutta normaalia pidemmät lomat tosiaan kuuluvat työnkuvaan. Voin myös suhteellisen lyhyellä varoajalla ottaa sitä lomaa, jos alkaa väsymys painaa.


8. Mielekkään tekemisen määrä on hyvinkin riittävä

Itselläni on varsinkin päivisin paljon aikaa tehdä sitä mitä haluaa eikä tekemistä ole niin hirveän vaikea löytää. Itse luen paljon asioista jotka minua kiinnostavat. Tämän lisäksi ehdin seurata mitä maapallolla ja rakkaassa kotimaassamme tapahtuu mikä tietysti kiinnostaa itseäni hyvinkin paljon. En kuitenkaan ole mikään hirveän hyvä osallistuja vaan olen enemmän pohtijatyyppiä, joten tälläiset tavat sopivat minulle hyvin.

9. Sopivan päivitysvauhdin löytäminen ja sen ylläpitäminen

Itselleni taitaa paras vauhti olla kaksi kertaa viikossa, sillä nopeamman vauhdin ylläpitäminen kyllä alkaa stressaamaan ja huonojen tekstien määrä välttämättä alkaa kasvaa liian suureksi. Vähempi taas ei oikein taida lukijoille riittää, sillä määriä seuraamalla huomaa heti lukijoiden vähentyvän liian hitaalla tahdilla tehdyistä kirjoituksista. Joskus tietysti tuppaa asiaakin tulemaan useamman kirjoituksen verran viikossa ja silloin on parempi tietysti kirjoittaa. Inspiraation löytäminen ja ajan löytäminen kirjoittamiseen ei aina ole helppoa, joten sillon pitää antaa soittaa kun siltä tuntuu.

10. Lukijamäärien lisääntyminen.

Tämäkin on tietysti hieman suhteellista, mutta olen tyytyväinen siihen tosiasiaan ettei ainoastaan muutamat kaverini lue tätä blogia vaan useammat ihmiset ainakin lukijatilastojen mukaan. Tietysti lukijamäärät voisivat olla suuremmatkin, mutta tätä vauhtia noustessa lukijamäärät ovat vähintäänkin kohtuulliset jo ensi syksynä.

Tässä tämä positiivisuusosio. Jos joillakin lukijoista on kommentoitavaa näihin niin olisin kiitollinen mikäli pysyttäisiin positiivisissa asioissa tähän kirjoitukseen liittyen, sillä niin monestihan allekirjoittanut keskittyy siihen mitä pitäisi parantaa eikä siihen mikä on jo hyvin.

Happy happy joy joy!

- TT

1 kommentti: